Deripaska: Μεταφέρει θυγατρική από την Κύπρο στη Ρωσία

Σοβαρές σκέψεις κάνει ο ρωσικός όμιλος En + για μεταφορά της θυγατρική εταιρείας στην Κύπρο σε μία από τις νέες offshore ζώνες της Ρωσίας όπως μεταδίδει το Reuters. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ρωσικό Όμιλος επλήγη από τις κυρώσεις των ΗΠΑ τον Απρίλιο και διερευνά επίσης το ενδεχόμενο επαναδημιουργίας του Ομίλου από το Jersey της Βρετανίας στη Ρωσία.

Ο Όμιλος, που είναι μια από τις οκτώ επιχειρήσεις που συνδέονται με τον μεγιστάνα Oleg Deripaska που τιμωρήθηκε ως απάντηση στην εικαζόμενη εμπλοκή της Μόσχας στις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι το συμβούλιο της είχε ήδη εγκρίνει την κίνηση θυγατρικής εταιρείας από την Κύπρο στη Ρωσία.

Η επανένταξη της θυγατρικής En + Holding Limited, η οποία διαχειρίζεται τις ενεργειακές επιχειρήσεις της μητρικής της εταιρείας, θα επιτρέψει στην ομάδα να επωφεληθεί από τη νέα ρωσική νομοθεσία που θα δημιουργεί εγχώρια ισοδύναμα με ξένους παράκτιους φορολογικούς παραδείσους.

Η νομοθεσία, που ψηφίστηκε τον Ιούλιο, δημιούργησε δύο «ειδικές διοικητικές περιοχές» στη Ρωσία - στο Russky Island και στο Oktyabrsky.

Οι offshore εταιρείες που εγγράφονται σε αυτές τις περιοχές θα επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα ειδικών φορολογικών κανονισμών, συμπεριλαμβανομένων των μηδενικών φόρων επί των κερδών που εισπράττονται με τη μορφή μερισμάτων

«(Αυτό) είναι ένα μέτρο κατά των κυρώσεων, το οποίο θα επιτρέψει στις ρωσικές επιχειρήσεις να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους σε ένα δύσκολο εξωτερικό κλίμα», ανέφερε η κατώτερη Βουλή σε μια δήλωση όταν πέρασε ο νομοσχέδιο.

Η En + Group δήλωσε ότι παρά το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης από το Jersey, παραμένει δεσμευμένος να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

«Ο Όμιλος ήταν πρώιμος υποστηρικτής της προοδευτικής ρωσικής νομοθεσίας που καθιστά δυνατή τη βελτίωση της δομής της ιδιοκτησίας μας», δήλωσε ο πρόεδρος του En + Group Greg Barker.

«(En +) προσβλέπει να είναι μεταξύ των πρώτων μεγάλων διεθνών ρωσικών εταιρειών που επωφελούνται από αυτή την ευκαιρία», δήλωσε ο Barker.
 

Δειτε Επισης

Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία στον Πρωταρά πραγματοποίησε ο Κώστας Κουμής
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Στη Νέα Υόρκη για επαφές ο Γιώργος Παπαναστασίου-Στο επίκεντρο οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Κύπρο
Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)