Κτηματολόγιο: Καταχωρημένα 271.000 πρόσωπα χωρίς αριθμό ταυτότητας

Περίπου 271.000 φυσικά πρόσωπα είναι καταχωρημένα στο Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας (ΤΚΧ) χωρίς αριθμό πολιτικής ταυτότητας και είναι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας στις ελεύθερες περιοχές αξίας €19,77 δισεκατομμύρια περίπου σε τιμές 1.1.2013.

Όπως αναφέρεται σε ειδική έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το ΤΚΧ, τον Φεβρουάριο του 2018, σύμφωνα με στοιχεία του ΤΚΧ, υπάρχουν καταχωρημένα στο μηχανογραφικό σύστημα του Τμήματος με διακριτικό αριθμό που δεν ταυτίζεται με τον αριθμό πολιτικής ταυτότητας, αφού αυτός δεν είναι γνωστός, συνολικά 271.000  περίπου φυσικά πρόσωπα τα οποία είναι ιδιοκτήτες σημαντικής ακίνητης περιουσίας στις ελεύθερες περιοχές η αξία της οποίας, συνολικά, ανέρχεται σε €19,77 δις περίπου σε τιμές 1.1.2013 (€1,66 δισ. σε τιμές 1.1.1980).
 
«Λόγω του πιο πάνω και του γεγονότος ότι για την επιβολή του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας (επιβολή μέχρι και το έτος 2016, σύμφωνα με τον τροποποιητικό Νόμο 86(Ι)2016), του δημοτικού τέλους, του τέλους βελτίωσης και των αποχετευτικών τελών, λαμβάνονται σχετικά στοιχεία από το Τμήμα, προκύπτει απώλεια σημαντικών εσόδων  για το Κράτος. και  τις Τοπικές Αρχές», προστίθεται.
 
Η Ελεγκτική Υπηρεσία συστήνει να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για εντοπισμό των στοιχείων των ιδιοκτητών ακινήτων που είναι καταχωρημένα χωρίς πολιτική ταυτότητα τόσο μέσω άλλων κυβερνητικών Τμημάτων και Τοπικών Αρχών όσο και με τη βοήθεια των ιδιοκτητών ακινήτων που συνορεύουν με αυτά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία στον Πρωταρά πραγματοποίησε ο Κώστας Κουμής
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Στη Νέα Υόρκη για επαφές ο Γιώργος Παπαναστασίου-Στο επίκεντρο οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Κύπρο
Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)