Οικονομική συνάντηση Κύπρου - Θεσσαλονίκης

Εκδήλωση με θέμα την κυπριακή οικονομία και τις δυνατότητές της πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (13/9) στη Θεσσαλονίκη. Την εκδήλωση διοργάνωνε ο Δήμος της πόλης και συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη Αντώνης Μανδρίτης, ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου-Ελλάδος Ιωσήφ Ιωσήφ, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών της Κύπρου Χρίστος Πατσαλίδης, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας.
 
Στον χαιρετισμό του, ο κ. Μανδρίτης  σημείωσε ότι οι επιχειρηματικές συναντήσεις Κύπρου και βόρειας Ελλάδας είναι και για τις δύο πλευρές ωφέλιμες, καθώς η Κύπρος μπορεί να γίνει η πύλη που θα συνδράμει τους επιχειρηματίες στη Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη η αντίστοιχη πύλη για τους Κύπριους. Πρόσθεσε, δε, ότι «θα εξευρεθούν πρόσφοροι τρόποι ώστε η προσπάθεια να είναι καρποφόρα και αποδοτική».
 
«Συμβολισμούς εθνικούς και οικονομικούς» περιέχει η επίσκεψη των Κυπρίων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε ο κ. Ιωσήφ, προσθέτοντας ότι «η Θεσσαλονίκη έχει πολλά να δώσει στην Κύπρο και η Κύπρος να ανταποδώσει».
 
Ο κ. Πατσαλίδης υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Κύπρο πολλοί θεώρησαν ότι η κυπριακή οικονομία δεν θα μπορούσε να επανακάμψει. «Δυστυχώς γι’ αυτούς και ευτυχώς για εμάς, τους διαψεύσαμε. Ανασυνταχθήκαμε και επιστρέψαμε ακόμη πιο δυνατοί, έτοιμοι να οδηγήσουμε την κυπριακή οικονομία σε ακόμη καλύτερες ημέρες», είπε ο κ. Πατσαλίδης, σημειώνοντας πως η αναστροφή της πορείας δεν ήταν τυχαία, καθώς εφαρμόστηκε συνετή δημοσιονομική πολιτική και πλέον υπάρχει ένας ισοσκελισμένος κρατικός προϋπολογισμός.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Στη Νέα Υόρκη για επαφές ο Γιώργος Παπαναστασίου-Στο επίκεντρο οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Κύπρο
Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης