Ο Αναστασιάδης καλεί τους δήμους να αντλήσουν ευρωπαϊκά κονδύλια

Τα εγκαίνια του Πολιτιστικού κέντρου / αμφιθεάτρου του Δήμου Ιδαλίου τέλεσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος κάλεσε τους δήμους και άλλους φορείς να αναζητήσουν τρόπους αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, όπως έπραξε και ο Δήμος Ιδαλίου για τη δημιουργία του συγκεκριμένου έργου.

Σε χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος, αφού αναφέρθηκε στην ιστορία του Ιδαλίου επεσήμανε πως αποτελούσε πράγματι μία σοβαρή αδυναμία η έλλειψη ενός χώρου, ενός αμφιθεάτρου στο οποίο θα μπορούσε να αναδείξει ο δήμος τη σύγχρονη πολιτιστική παραγωγή.

«Ενός χώρου που θα αποτελεί από τούδε και στο εξής, σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας και θα επιβεβαιώνει πως το αρχαίο κάλλος μπορεί και έχει συνέχεια σε αυτή τη χώρα. Διότι ο χώρος αυτός έχει αυτή τη δυνατότητα καθώς είναι κατάλληλα εξοπλισμένος τόσο για θεατρικές παραστάσεις, όσο και για συναυλίες και άλλες ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις» όπως ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο, για τη δημιουργία του έργου αυτού, συνολικής δαπάνης δύο εκατομμυρίων, εξακοσίων χιλιάδων ευρώ, συνέβαλαν στη χρηματοδότηση του, το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το κράτος, αλλά και ο Δήμος Ιδαλίου.

«Η συνεργασία Δήμου, κράτους και Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι οι παράγοντες που συνέβαλαν τα μέγιστα ούτως ώστε σε μία δύσκολη περίοδο οικονομικής περισυλλογής να μπορέσουμε να εγκαινιάζουμε σήμερα ένα τόσο σημαντικό πολυδύναμο έργο» είπε ο Πρόεδρος, καλώντας τους δήμους και άλλους φορείς, κυρίως αγροτικούς, να αναζητήσουν τρόπους αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, όπως ακριβώς έπραξε και ο Δήμος Ιδαλίου.

«Αναγνωρίζω την πολυπλοκότητα και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούν αυτές οι προσπάθειες, αλλά όταν οι ηγέτες των τοπικών κοινωνιών διαθέτουν όραμα, ενότητα δράσης και πείσμα όλα είναι εφικτά. Το ίδιο βεβαίως συμβαίνει για το κεντρικό κράτος» είπε.

Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες να πλησιάζουν, ο Πρόεδρος ευχήθηκε τα καλύτερα στην αθλήτρια Λεοντία Καλλένου που κατάγεται από το Δάλι.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή