ΥΠΟΙΚ: Έμειναν 112 πρώην υπάλληλοι των ΚΑ για αποζημίωση

Aνακοίνωση προκειμένου να υπενθυμίσει όσους, πρώην εργαζομένους στις Κυπριακές Αερογραμμές δεν υπέβαλαν τα έγγραφα για εξασφάλιση αποζημιωσης εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών. Πιο ειδικά αναφέρεται: "Το Υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει ότι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήματος για καταβολή χαριστικών αποζημιώσεων προς πρώην υπαλλήλους των Κυπριακών Αερογραμμών, εξαιρουμένων των πιλότων, των οποίων η απασχόληση τερματίσθηκε κατά ή μετά τον Οκτώβριο 2012, είναι η Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015".

Μέχρι σήμερα έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις σε 818 πρώην εργαζόμενους της εταιρείας, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση υπογράφοντας τα σχετικά έγγραφα, ενώ υπολείπονται άλλοι 112, σημειώνει το Υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, το ΥΠΟΙΚ διευκρινίζει: "Η διευθέτηση των σχετικών εγγράφων πραγματοποιείται στα γραφεία της Οδού Προδρόμου 109, 1ος Όροφος, στο Στρόβολο (Δευτέρα – Πέμπτη 09:00– 15:30 και Παρασκευή 09:00 – 13:00)".

Οι δικαιούχοι καλούνται όπως προσκομίσουν:
•    δελτίο ταυτότητας,
•    φωτοαντίγραφο μέρους της κατάστασης του τραπεζικού τους λογαριασμού/βεβαίωση από την Τράπεζα, όπου παρουσιάζονται το όνομα της Τράπεζας, ο κάτοχος/δικαιούχος του λογαριασμού και ο διεθνής αριθμός του λογαριασμού (ΙΒΑΝ – International Bank Account Number).  

Κταληκτικά το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει: "Επισημαίνεται ότι, με την παρέλευση της καθορισμένης προθεσμίας καμιά αίτηση δεν θα εξετάζεται, ούτε και είναι εφικτή νέα παράταση, ενώ με το τέλος του οικονομικού έτους, οι εγκεκριμένες πιστώσεις για τις χαριστικές αποζημιώσεις δεν θα είναι διαθέσιμες. Ενδεχόμενη διαφοροποίηση του Εγγράφου Απαλλαγής, για το σύνολο των πρώην εργαζομένων, θα εξεταστεί όταν ληφθεί σχετική γνωμάτευση από την Νομική Υπηρεσία του κράτους".

 

Δειτε Επισης

Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία στον Πρωταρά πραγματοποίησε ο Κώστας Κουμής
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Στη Νέα Υόρκη για επαφές ο Γιώργος Παπαναστασίου-Στο επίκεντρο οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Κύπρο
Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)