Ο Αναστασιάδης είδε και τον κολοσσό της Ηuawei

Οι σχέσεις της Λευκωσίας με το Πεκίνο εισέρχονται σε μια νέα φάση είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης. Στο ταξίδι του στην Κίνα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε μεταξύ άλλων επαφές με τον κινεζικό όμιλο τεχνολογίας Huawei, στον οποίο έχει αναλυθεί το πλάνο για δημιουργία Τεχνολογικού Πάρκου στη Λεμεσό.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στη Σαγκάη, όπου συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την εκεί επίσκεψη του, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «λαμβάνοντας υπόψη τις συζητήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και τις συναντήσεις των Υπουργών που τον συνόδευαν με αξιωματούχους της Κινεζικής Κυβέρνησης και του Κομμουνιστικού Κόμματος, μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι οι σχέσεις της Λευκωσίας με το Πεκίνο εισέρχονται σε μια νέα φάση”.

Υπάρχει, σημείωσε, η ξεκάθαρη πολιτική βούληση και από τις δύο πλευρές για περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμισή τους και θα πρέπει το αμέσως επόμενο διάστημα να γίνουν αρκετά, ειδικότερα σε τεχνοκρατικό, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο, έτσι ώστε να εφαρμοστούν όλα αυτά που έχουν συμφωνηθεί σε πολιτικό επίπεδο.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τη διάνοιξη προοπτικών για τον οικονομικό τομέα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «αντιλαμβάνεστε ότι, και από τις δύο παρουσίες του Προέδρου της Δημοκρατίας στα επιχειρηματικά φόρουμ που διοργανώθηκαν, αλλά και από τις συζητήσεις με τους αξιωματούχους της χώρας, καθώς και από τις συναντήσεις του Υπουργού Μεταφορών, είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει η θέληση από πλευράς Πεκίνου, υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Κύπρο”.

Και όλα αυτά, πρόσθεσε, - σε συνδυασμό με την παρουσία του Προέδρου στο Συνέδριο για τον Δρόμο του Μεταξιού και την υλοποίηση αυτής της βασικής Πολιτικής του Προέδρου της Κίνας - προϋποθέτουν την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων της Κίνας με τις χώρες που συμμετέχουν σε αυτήν την Πολιτική, κάτι που αναμένεται να φέρει το αμέσως επόμενο διάστημα συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Θα πρέπει και εμείς από πλευράς μας, συμπλήρωσε, το αμέσως επόμενο διάστημα να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες ενέργειες, σε επαφές με την κινεζική πλευρά, έτσι ώστε όλα αυτά που έχουν συμφωνηθεί να προχωρήσουν στην πράξη.

Η ταυτότητα του κολοσσού της Huawei
Ο κινεζικός όμιλος τεχνολογίας κατασκευάζει σειρά προϊόντων τεχνολογίας, με πιο γνωστά τα smartphone και τα tablets της Huawei. Ο κολοσσός με έδρα την Κίνα πραγματοποιεί κύκλο εργασιών της τάξης των 47 δισ. δολαρίων σε ετήσια βάση, ενώ εργοδοτεί πέραν των 100 χιλιάδων ατόμων. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1987 και είναι ιδιωτική.

Με πληρφορίες από το ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία στον Πρωταρά πραγματοποίησε ο Κώστας Κουμής
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Στη Νέα Υόρκη για επαφές ο Γιώργος Παπαναστασίου-Στο επίκεντρο οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Κύπρο
Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)