Παραιτήθηκε από τις ΚΑ ο Μ. Κωνσταντινίδης

Την παραίτηση του έδωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΔΣ των ΚΑ Μάκης Κωνσταντινίδης. Μιλώντας στο Τρίτο, ο κ. Κωνσταντινίδης δήλωσε ότι δεν θα προεδρεύσει το απόγευμα σύσκεψης, ενώ σημείωσε ότι θα προεδρεύσει ο Αντιπρόεδρος.

Παράλληλα, ο κ. Κωνσταντινίδης επεσήμανε ότι αισθάνεται πόλεμο και δεν εισακούστηκε έγκαιρα, ενώ ανέφερε ότι θέλει να διατηρήσει την αξιοπρέπεια του κι τόνισε ότι "αν κάποιος θέλει να βοηθήσει την εταιρεία αυτή την ώρα ας βοηθήσει".

Σε μια άλλη εξέλιξη, τις διαδικασίες που ακολουθούνται για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για τις Κυπριακές Αερογραμμές συζητούν σε κοινή συνεδρία σήμερα Tρίτη τα μέλη των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Ελέγχου.

Κατά τη συνεδρία θα εγκριθεί προσχέδιο έκθεσης των δύο Επιτροπών για το θέμα των ΚΑ. Εξάλλου, ο Πρόεδρος των ΚΑ Μάκης Κωνσταντινίδης δήλωσε ενοχλημένος από το γεγονός ότι δεν καταφέρνει να συγκεντρώσει απαρτία του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών προκειμένου να συζητηθεί το σχέδιο διάσωσης του κρατικού αερομεταφορέα που ο ίδιος έχει καταρτίσει. 

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο κ. Κωνσταντινίδης είπε ότι ο ίδιος ετοίμασε νέο σχέδιο διάσωσης και συγκάλεσε το Διοικητικό Συμβούλιο, κάτι που δεν έγινε κατορθωτό λόγω έλλειψης απαρτίας.

Ερωτηθείς για τα στοιχεία που δόθηκαν στην κοινή συνεδρία των Επιτροπών Ελέγχου και Οικονομικών για τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, ο κ. Κωνσταντινίδης είπε κάποια από τα στοιχεία αυτά είναι λάθος, σημειώνοντας ενδεικτικά ότι οι ζημιές για το 2014 «είναι πάνω από €16 εκατομμύρια», αντί €10 εκ. που είχε αναφέρει στην Επιτροπή ο τέως Πρόεδρος των ΚΑ Τώνης Αντωνίου.

Δειτε Επισης

Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα