Powered by

Ο τουρισμός πάει παραλία

Ποσοστό μόνο 5% σε πληρότητα έχουν τα ξενοδοχεία των ορεινών θερέτρων, με τους εκεί ξενοδόχους να αναμένουν τις επιχορηγημένες άδειες των Κυπρίων που θα εκδράμουν, κυρίως τον Αύγουστο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Ορεινών Θερέτρων Α. Μαντάλας.

“Οι πληρότητες είναι χαμηλές και βασιζόμαστε στο σχέδιο επιχορηγημένων αδειών, το οποίο αν και αργά θα ξεκινήσει στις 27 Ιουλίου, ευελπιστούμε να έχουμε ανταπόκριση από το κοινό”, σημείωσε.

Αν και τα ορεινά θέρετρα διαθέτουν ένα εξαιρετικό τοπίο, μοναδικές ομορφιές και καλό δροσερό κλίμα τώρα το Καλοκαίρι καθώς και χαμηλές τιμές στα ξενοδοχεία, εντούτοις οι κρατήσεις για αυτό το Καλοκαίρι είναι λίγες προς το παρόν, σύμφωνα με τον κ. Μαντάλα.

Οι τιμές κυμαίνονται από 45 ευρώ καθημερινά τα δύο άτομα τον Ιούνιο και 50 ευρώ Παρασκευή Σάββατο με διαμονή και πρόγευμα.

Οι περισσότεροι τουρίστες που επισκέπτονται τα ορεινά πάνε με αυτοκίνητα ενοικίασης ενώ οι τουρίστες με πακέτο εκδρομών διαμένουν τουλάχιστον για μια ημέρα σε ξενοδοχεία.

Παράπονο των ξενοδόχων στα ορεινά είναι ότι οι συνάδελφοι τους στα παράλια προσπαθούν να κρατήσουν τους τουρίστες κοντά τους.

“Οι πληρότητες στα ξενοδοχεία μας στα ορεινά είναι τώρα στο 5%. Μπορεί και να μην έχουμε ούτε ένα πελάτη στις καθημερινές”.

Στα ορεινά υπάρχουν 20 εγκεκριμένα ξενοδοχεία στις Πλάτρες, Κακοπετριά, Πεδουλά, Καλοπαναγιώτη, Αγρό και Κυπερούντα – μεταξύ των οποίων 3 και 4 αστέρων.

Έκκληση των ξενοδόχων των ορεινών είναι όπως οι Κύπριοι αγκαλιάσουν αυτές τις περιοχές, εκμεταλλευόμενοι τις χαμηλές τιμές που προσφέρονται και δεν θα χάσουν, δεδομένου του μαγευτικού τοπίου και των ομορφιών που έχουν να προσφέρουν απλόχερα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»