Λίφτινγκ στο παραλιακό μέτωπο της Αγίας Νάπας-Αλλάζει πρόσωπο

InBusinessNews  02/08/2022 06:50
Λίφτινγκ στο παραλιακό μέτωπο της Αγίας Νάπας-Αλλάζει πρόσωπο

Λίφτινγκ στο παραλιακό μέτωπο της Αγίας Νάπας-Αλλάζει πρόσωπο

InBusinessNews  02/08/2022 06:50

Πήρε το πράσινο φως από το Τμήμα Περιβάλλοντος η αίτηση του Δήμου Αγίας Νάπας για την κατασκευή έργων αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου. Ειδικότερα, στόχος είναι η ενοποίηση και οργάνωση όλου του παραλιακού μετώπου στον Δήμο, δημιουργώντας φιλόξενους χώρους κοινωνικών και αθλητικών δραστηριοτήτων.

Το εν λόγω έργο αφορά κρατική συνεισφορά και ο παραλιακός θα αναπτυχθεί σε κρατικά τεμάχια τα οποία παραχωρήθηκαν στον Δήμο Αγίας Νάπας μέσω εκμίσθωσης.

Διαβάστε ακόμα: 

Γ. Πέτρου: Ακριβότερο κατά 15%-20% το χαλλούμι το επόμενο διάστημα 

Λιανεμπόριο: Κινούνται ένδυση και υπόδηση, μούδιασμα στις υπεραγορές 

Habitat: Σε εξέλιξη οι εργασίες για τους δύο πύργους στη Λάρνακα

Το εμβαδόν της έκτασης ανέρχεται συνολικά στα 179.000 τ.μ. και το εκτιμώμενο κόστος του έργου ανέρχεται στα € 2,2 εκατ. πλέον Φ.Π.Α.

4286007121091891 image

Τι θα περιλαμβάνει

Η προτεινόμενη ανάπτυξη θα περιλαμβάνει δύο γήπεδα πετοσφαίρισης (beach volleyball court), ένα γήπεδο ποδοσφαίρου (beach soccer field), ένα πάρκο για skate (skatepark), ένα γήπεδο για μπόουλ (bowl), υπαίθριο χώρο γυμναστηρίου, κερκίδες καθώς και χώρους υγιεινής / αποδυτηρίων.

Επιπλέον, θα περιλαμβάνει αποθήκες, δύο μικρά στέγαστρα για μηχανές πώλησης (vending machine), χώρους στάθμευσης για οχήματα, λεωφορεία και ταξί, χώρους πρασίνου αλλά και εγκατάσταση κατάλληλου αστικού εξοπλισμού και φωτισμού.

Στόχος του έργου

Η ανάπτυξη αποσκοπεί στην ορθολογιστική ενοποίηση και οργάνωση όλου του παραλιακού μετώπου του Δήμου Αγίας Νάπας, δημιουργώντας φιλόξενους χώρους κοινωνικών και αθλητικών δραστηριοτήτων υψηλής αισθητικής για ψυχαγωγία, αναψυχή, άθληση και ξεκούραση.

Οι χώροι θα είναι κοινόχρηστοι και συνεπώς θα μπορούν να τους απολαμβάνουν τόσο οι επισκέπτες όσο και οι δημότες.

Παράλληλα, μέσω του έργου, ο Δήμος Αγίας Νάπας στοχεύει στην ποιοτική και κοινωνικοοικονομική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.

Σχετικά με το έργο

Το έργο αποτελεί το δεύτερο μέρος της Φάσης Α’ του ευρύτερου σχεδιασμού του παραλιακού μετώπου.

Το πρώτο μέρος της φάσης Α’ αφορά το ίδιο τμήμα παραλιακού μετώπου, από το λιμανάκι Αγίας Νάπας μέχρι την οργανωμένη παραλία «Κατσαρκά», μήκους περίπου 1,5 χιλιομέτρου, το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί και περιλαμβάνει πεζόδρομο, ποδηλατόδρομο, δύο θαλάσσιες αποβάθρες, εξέδρα για εκδηλώσεις, παιδότοπους, πλατειακούς χώρους, ανθόκηπους με ενδημική χλωρίδα και αστικό εξοπλισμό.

Υπενθυμίζεται ότι για το πρώτο μέρος της φάσης Α’ εκδόθηκαν επίσης θετικές γνωματεύσεις από την Περιβαλλοντική Αρχή στις 29 Νοεμβρίου 2016 και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας