Ακτοπλοϊκή: Όποιος προλάβει πρόλαβε για Πειραιά το καλοκαίρι

Μάριος Ρούσσος  27/05/2022 07:00
Ακτοπλοϊκή: Όποιος προλάβει πρόλαβε για Πειραιά το καλοκαίρι

Ακτοπλοϊκή: Όποιος προλάβει πρόλαβε για Πειραιά το καλοκαίρι

Μάριος Ρούσσος  27/05/2022 07:00

Κάθε προσδοκία ως προς την επιτυχία του δείχνει να ξεπερνά το εγχείρημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κύπρου με την Ελλάδα, αφού κάτι περισσότερο από δύο εβδομάδες πριν από την πρώτη αναχώρηση του πλοίου «Daleela» από το λιμάνι της Λεμεσού με προορισμό τον Πειραιά, η διαθεσιμότητα για την επερχόμενη σαιζόν οδεύει προς sold-out.

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται το InBusinessNews, οι κρατήσεις που αφορούν τις καμπίνες έχουν σχεδόν εξαντληθεί, με τις κρατήσεις για το σύνολο της περιόδου να ανέρχονται σχεδόν στις πέντε χιλιάδες και τις διαθέσιμες θέσεις να αφορούν πλέον κατά κύριο λόγο, μόνο τις αεροπορικές.

Διαβάστε ακόμα: 

Σηκώνει μανίκια για τον γόρδιο δεσμό στην Ελληνική ο Καρούσος

Πρωταγωνίστρια η Λάρνακα σε σπίτια, διαμερίσματα και εξοχικά 

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ένα 35% των κρατήσεων αφορά επιβάτες από Ελλάδα που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Κύπρο, ποσοστό που χαρακτηρίζεται ως ιδιαιτέρως υψηλό λαμβανομένης υπόψη της παραμέτρου ότι το ελλαδικό κοινό τώρα μαθαίνει για τη σύνδεση.

Όπως χαρακτηριστικά μας λέχθηκε από αρμόδια πηγή, όταν η εταιρεία στην οποία τελικά κατακυρώθηκε η προσφορά κατέθεσε την πρόταση της με πλοίο χωρητικότητας 400 επιβατών, η αίσθηση που υπήρχε είναι πως θα καλύπτονταν πλήρως οι ανάγκες.  

Μάλιστα, ήδη ξεκίνησαν οι σκέψεις για το ενδεχόμενο ότι ίσως να χρειαστεί μεγαλύτερο πλοίο, κάτι το οποίο έχει το δικαίωμα η ανάδοχος εταιρεία να κάνει την επόμενη χρονιά.

Διαβάστε ακόμη: 

Ακτοπλοϊκή: «Γεμίζει» το…Daleela-Ξεπέρασαν τις 3000 οι κρατήσεις 

Αυτή η εταιρεία αναλαμβάνει την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ελλάδα 

Το πρόγραμμα και οι τιμές για το θαλάσσιο ταξίδι Λεμεσός-Πειραιάς

Κύμα ικανοποίησης στους φορείς του τουρισμού για την ακτοπλοϊκή

Υπενθυμίζεται ότι την υλοποίηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης ανέλαβε η εταιρεία Scandro Holdings Ltd, ενώ τη διαδρομή Λεμεσός-Πειραιάς και αντίστροφα θα πραγματοποιεί το επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο «Daleela».

Το πλοίο έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει μέχρι 400 επιβάτες, καθώς διαθέτει 38 καμπίνες πρώτης κλάσης, 68 καμπίνες δεύτερης κλάσης, 110 αεροπορικές θέσεις και δυνατότητα μεταφοράς πέραν των 100 οχημάτων.

Η πρώτη αναχώρηση θα γίνει από το λιμάνι της Λεμεσού στις 19 Ιουνίου. Η συμφωνία προβλέπει να γίνουν 22 δρομολόγια- τέσσερα εντός Ιουνίου, οκτώ εντός Ιουλίου, επτά εντός Αυγούστου, τρία εντός Σεπτεμβρίου, με το τελευταίο να έχει προγραμματιστεί στις 16 Σεπτεμβρίου από τον Πειραιά. 

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας