Κύμα ικανοποίησης στους φορείς του τουρισμού για την ακτοπλοϊκή

Καθολική ικανοποίηση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σκόρπισαν οι χθεσινές ανακοινώσεις του Υφυπουργού Ναυτιλίας Βασίλη Δημητριάδη αναφορικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα, η οποία ξεκινά από τις 19 Ιουνίου και σηματοδοτεί ουσιαστικά μια νέα εποχή για τον θαλάσσιο τουρισμό και τη συνδεσιμότητα του νησιού μας με άλλες χώρες.

Διαβάστε εδώ: Αυτή η εταιρεία αναλαμβάνει την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ελλάδα

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοινώθηκε χθες, την υλοποίηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης ανέλαβε η εταιρεία Scandro Holdings Ltd-στην οποία κατακυρώθηκε η σχετική προσφορά-, ενώ τη διαδρομή θα πραγματοποιεί το επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο «Daleela», με δυνατότητα μεταφοράς 400 επιβατών.

Διαβάστε εδώ: Το πρόγραμμα και οι τιμές για το θαλάσσιο ταξίδι Λεμεσός-Πειραιάς

Το αίσιο τέλος του εγχειρήματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κύπρου με την Ελλάδα, χαιρετίστηκε καθολικά, ενώ ιδιαίτερη είναι η ικανοποίηση που εκφράζεται για την ευόδωση της όλης προσπάθειας από φορείς του τουρισμού.

Διαβάστε ακόμη: 

Το μήνυμα Ν. Αναστασιάδη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με Ελλάδα 

ΚΝΕ: Νέες προοπτικές από την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας

Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου-Ελλάδας: Ικανοποίηση για ακτοπλοϊκή

Ολοκληρωμένο πακέτο διακοπών

Ως ακόμη ένα εργαλείο στη συνδεσιμότητα της χώρας, το οποίο έρχεται για να ενισχύσει τόσο τουριστικά όσο και οικονομικά μιας και ανοίγει νέους επιχειρηματικούς ορίζοντες, βλέπει την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας η ΕΤΑΠ Λευκωσία.

Μιλώντας στο InBusinessNews, ο Σωτήρης Χριστοφόρου, διοικητικός λειτουργός της ΕΤΑΠ Λευκωσίας, ανέφερε ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση θα ενισχύσει τις προσπάθειες προσέλκυσης επισκεπτών και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε η Κύπρος να ενταχθεί σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο διακοπών.

Εξέφρασε ταυτόχρονα την εκτίμηση ότι θα αναπτυχθεί ο επιχειρηματικός τουρισμός στην Κύπρο, μια μορφή τουρισμού στην οποία η πρωτεύουσα επενδύει αρκετά.

«Επιτέλους τα καταφέραμε»

Πολλαπλά είναι τα οφέλη που πηγάζουν από την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα, ανέφερε με τη σειρά του στο InBusinessNews ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λεμεσού, Τώνης Αντωνίου, τονίζοντας ότι έγιναν αρκετές προσπάθειες και στο παρελθόν και πως «επιτέλους τα καταφέραμε».

«Η εξέλιξη αυτή αποτελεί τόσο εθνικό θέμα όσο και τουριστικό, κάτι που η ΕΤΑΠ Λεμεσού χαιρετίζει», δήλωσε, μεταξύ άλλων.

Όπως υπέδειξε, η σύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα θα ωφελήσει οπωσδήποτε την μετακίνηση τουριστών από την μια χώρα στην άλλη. «Για παράδειγμα, ένας τουρίστας που έρχεται στην Κύπρο θα έχει την ευκαιρία να πάει με το πλοίο και μερικές μέρες στην Ελλάδα και να επιστρέψει, όπως ήδη συμβαίνει μέχρι στιγμής αεροπορικώς», εξήγησε.

Ταυτόχρονα, όπως είπε ο κ. Αντωνίου, η ακτοπλοϊκή σύνδεση θα ενισχύσει την προσπάθεια να έρθουν τουρίστες από την Ελλάδα, ενώ το γεγονός ότι θα μπορούν να φέρουν και το αυτοκίνητό τους αποτελεί ένα επιπλέον πλεονέκτημα, ως προς την περιήγησή τους στο νησί.

Την ίδια ώρα, ο κ. Αντωνίου είπε ότι ως αποτέλεσμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης θα επωφεληθεί και ο επιχειρηματικός τουρισμός της Κύπρου.  Σημείωσε επιπρόσθετα ότι «αποτελεί μια εναλλακτική λύση, που θα επιτρέπει στο εμπόριο να γίνεται πιο άνετα».

«Να συνδεθεί και η Λάρνακα»

Ως μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη, που θα ενισχύσει τον τουρισμό της Κύπρου και την οικονομία γενικότερα, χαρακτήρισε την ακτοπλοϊκή σύνδεση, ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας, Ντίνος Λευκαρίτης.

Διαβάστε ακόμη: 

Με νέα ταινία και ντοκιμαντέρ επανέρχεται το Olivewood

Στο IN Business Μαΐου: Πολυσέλιδο αφιέρωμα στα 14α IN Business Awards

Γιατί η PCMK Holdings έριξε άκυρο στο deal με το κράτος για το NCC

Σάββας Περδίος: Δύσκολη χρονιά, αλλά δεν θα είναι καταστροφή

194 δράσεις κόστους €397 εκατ. για ανάπτυξη της ορεινής Κύπρου

Σε εφαρμογή το Σχέδιο επιχορήγησης αδειών εργοδοτουμένων για το 2022

Εκστρατεία επιθεωρήσεων σε υποστατικά του τομέα της μεταποίησης

Μιλώντας στο InBusinessNews, ο Ντίνος Λευκαρίτης ανέφερε ότι το ιδανικό θα ήταν να υπάρχει και η επιλογή για δρομολόγια Λάρνακας-Πειραιά. «Θα γίνει προσπάθεια για να το πετύχουμε και αυτό», υπογράμμισε, υποδεικνύοντας ότι στο πλαίσιο του διαγωνισμού αφέθηκε στον πλοιοκτήτη η επιλογή για να αποφασίσει και εν τέλει επιλέγηκε το λιμάνι της Λεμεσού.

Από πλευράς της, η ΕΤΑΠ Λάρνακας, σύμφωνα με τον κ. Λευκαρίτη, θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες με την πλοιοκτήτρια εταιρεία για να επιτευχθεί και αυτός ο στόχος. Δηλαδή, τη διεξαγωγή δρομολογίου και από το λιμάνι της Λάρνακας.  

«Είναι μόνο η αρχή…»

Προβολή και οφέλη για την Κύπρο, διαβλέπει ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ Αμμοχώστου, Χρίστος Ζαννέττου, τονίζοντας ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί μόνο την αρχή για να τοποθετηθεί η Κύπρος στον χάρτη των θαλάσσιων ταξιδιών και να ξεκινήσουν και άλλες ακτοπλοϊκές συνδέσεις.

Μιλώντας στο InBusinessNews, ο κ. Ζαννέττου υπέδειξε ότι εκτός από τα οφέλη που θα προκύψουν όσον αφορά τον τουρισμό από την Ελλάδα, το πιο σημαντικό είναι η προβολή που θα έχει η Κύπρος μέσω της ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

«Γενικά η προβολή θα αναβαθμίσει την εικόνα της Κύπρου, θα δημιουργήσει νέες συνθήκες και εν τέλει θα επωφεληθεί η εθνική μας οικονομία στο σύνολό της, τόσο άμεσα όσο και έμμεσα», υπογράμμισε.

Το επόμενο βήμα που θα πρέπει να κάνουμε ως Κύπρος, κατά τον κ. Ζαννέττου, είναι να δημιουργήσουμε συνθήκες για προσέλκυση περισσότερων κρουαζιερόπλοιων, που θα εντάξουν στη γραμμή τους την χώρα μας.

«Αναπτύσσεται ο θαλάσσιος τουρισμός»

Από πλευράς της, η ΕΤΑΠ Πάφου, χαιρετίζει επίσης την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας. «Ευελπιστούμε ότι η σύνδεση θα αναπτύξει περισσότερο τον θαλάσσιο τουρισμό με την Ελλάδα», ανέφερε στο InBusinessNews ο διευθυντής της ΕΤΑΠ Πάφου, Νάσος Χατζηγεωργίου.

Ο κ. Χατζηγεωργίου πρόσθεσε ότι η εν λόγω σύνδεση ήταν μια ανάγκη η οποία έπρεπε να ικανοποιηθεί εδώ και χρόνια, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι έγινε πλέον κατορθωτό.

«Ευχαριστούμε όλους όσους έχουν συμβάλει στην επίτευξη αυτού του στόχου», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024