Αυτή η εταιρεία αναλαμβάνει την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ελλάδα

InBusinessNews  29/04/2022 11:23
Αυτή η εταιρεία αναλαμβάνει την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ελλάδα

Αυτή η εταιρεία αναλαμβάνει την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ελλάδα

InBusinessNews  29/04/2022 11:23

Στην SCANDRO HOLDING LTD ανατέθηκε η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το Υφυπουργείο Ναυτιλίας σε διάσκεψη Τύπου που παραχώρησε σήμερα. 

Η SCANDRO HOLDING LTD, ήταν μια από τις τρεις εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον κατά τον διαγωνισμό που προκυρήχθηκε προς κατακύρωση της προσφοράς για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ελλάδα. Οι άλλες δύο εταιρείες ήταν οι KIARA NAFTIKI ETAIRIA και η N.Y. BUSINESS TIES LTD. 

Διαβάστε εδώ: Η… ρότα της ακτοπλοϊκής με Ελλάδα και το μήνυμα Δημητριάδη 

Το πλοίο

Το πλοίο που θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο ονομάζεται «Daleela» και κατασκευάστηκε το 1991. Το επιβατικό οχηματαγωγό φέρει κυπριακή σημαία, στοιχείο που, όπως τόνισε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης κατά τη διάσκεψη Τύπου, πρέπει να θεωρείται επιτυχία.

Το Daleela, επιθεωρήθηκε πριν από τρεις εβδομάδες από δύο επιθεωρητές του Υφυπουργείου, επιβεβαιώνοντας το αξιόπλοο του σκάφους. Ο κ. Δημητριάδης κατά την παρουσίαση, ανέφερε ότι ο ίδιος θα μεταβεί στην Αίγυπτο το επόμενο διάστημα και θα επιστρέψει πίσω στην Κύπρο με το πλοίο, για να το επιθεωρήσει προσωπικά.

Το πλοίο έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει μέχρι 400 επιβάτες, καθώς διαθέτει 38 καμπίνες πρώτης κλάσης, 68 καμπίνες δεύτερης κλάσης, 110 αεροπορικές θέσεις και δυνατότητα μεταφοράς πέραν των 100 οχημάτων. Όπως ανέφεραν οι ιδιοκτήτες του πλοίο, το διαθέτει εστιατόριο, καφετέρια και ιατρείο.

Η πρώτη αναχώρηση θα γίνει από το λιμάνι της Λεμεσού στις 19 Ιουνίου και προβλέπεται να γίνουν τέσσερα δρομολόγια εντός Ιουνίου, οκτώ εντός Ιουλίου, επτά εντός Αυγούστου, τρία εντός Σεπτεμβρίου, με το τελευταίο στις 16 Σεπτεμβρίου από τον Πειραιά. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 30 ώρες.

Η εταιρεία, για το 2022 έχει επιλέξει το λιμάνι Λεμεσού και εναπόκειται στην ίδια αν θα συνεχίσει τα δρομολόγια της από τη Λεμεσό και του χρόνου ή θα επιλέξει το λιμάνι Λάρνακας.

Το μήνυμα Αναστασιάδη

Την ικανοποίησή του για την ευόδωση του εγχειρήματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κύπρου με την Ελλάδα εξέφρασε σε ανάρτησή του στο twitter ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Διαβάστε εδώ: Το μήνυμα Ν. Αναστασιάδη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με Ελλάδα

Σημειώνοντας πως η Κυβέρνηση υλοποιεί τη δέσμευση για εναλλακτική συνδεσιμότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε πως «μετά από 21 χρόνια οι συμπολίτες μας θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση την Ευρώπη δια θαλάσσης μεταφέροντας και το ιδιωτικό τους όχημα. Ταυτόχρονα, ενισχύουμε το θαλάσσιο τουρισμό στον τόπο μας».

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας