Powered by

Στήνει σε γερές βάσεις το… αντίσκηνό του στην Κύπρο το «Glamping»

Άλλο ένα σημαντικό βήμα για την εισαγωγή και εδραίωση ενός νέου είδους τουρισμού στην Κύπρο, που αφορά τις κατασκηνώσεις πολυτελείας «Glamping» ως καινούργιας κατηγορίας τουριστικού καταλύματος, έγινε πρόσφατα από το Υπουργικό Συμβούλιο. 

Συγκεκριμένα, σε νομοσχέδιο που ενέκρινε με σκοπό τον εκσυχρονισμό των προνοιών που ρυθμίζουν τη δημιουργία και τη λειτουργία των τουριστικών κατασκηνώσεων, ενσωματώθηκαν νέες διατάξεις προς ρύθμιση των θεμάτων που σχετίζονται με τη δημιουργία και τη λειτουργία των «Glamping», σε μια προσπάθεια ακριβώς νομοθετικής θεσμοθέτησης των εν λόγω είδους κατασκηνώσεων πολυτελείας. 

Διαβάστε ακόμη: 

Έρχονται οι κατασκηνώσεις πολυτελείας «Glamping» 

Glamping: Πεντάστερες διακοπές στη φύση με… jacuzzi 

Οι κατασκηνώσεις πολυτελείας, πότε ξεκινούν και πού θα βρίσκονται 

Το νέο camping πολυτελείας που έρχεται στην Πάφο 

Όπως γίνεται αντιληπτό, το «Glamping» βάζει πλέον γερές βάσεις και στήνει το… αντίσκηνό του για τα καλά στην Κύπρο, με το Υφυπουργείο Τουρισμού να ποντάρει αρκετά σε αυτό και να εμφανίζεται πεπεισμένο πως θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο το τουριστικό προϊόν του νησιού μας. 

Διαβάστε ακόμα:

Τα πιο φθηνά και πιο ακριβά πρατήρια καυσίμων παγκύπρια

Αυτοί επένδυσαν στην Κύπρο στον τομέα της ενέργειας

Ακίνητα: Στρατηγική συνεργασία 7Q Investment-Landbank Analytics

Όπως συναφώς τόνισαν στο InBusinessNews πηγές από το Υφυπουργείο Τουρισμού, το «Glamping» έρχεται για να προσθέσει σημαντική αξία στο τουριστικό προϊόν που προσφέρει η Κύπρος, αφού μέχρι σήμερα απουσίαζε από το... μενού.

Σημειώνεται ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του στο InBusinessNews, ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος είχε τονίσει ότι αφότου ολοκληρωθεί η διαμόρφωσή του νομοσχεδίου στην τελική του μορφή, και τύχει της έγκρισης και της Βουλής, τότε η πρακτική εφαρμογή του αναμένεται να τοποθετηθεί για το 2023.

Επεξηγώντας τη διαφορετικότητα του «Glamping», ο κ. Περδίος υπέδειξε εξάλλου σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ότι «έχει υποβληθεί στη Βουλή ένα νέο νομοσχέδιο, το οποίο τροποποιεί τον Περί Ξενοδοχείων Νόμο και κατατάσσει πλέον το camping σε κατηγορίες. Η βασική κατηγορία που έχουμε είναι η κατώτατη Β, η Α και η κατηγορία πολυτελείας, και η ανώτατη είναι το glamping. Εκεί που διαφέρει σε σχέση με τα υπόλοιπα, είναι ότι για παράδειγμα η τουαλέτα ή το μπάνιο δεν είναι σε κοινόχρηστους χώρους, όπως τα βρίσκει συνήθως κανείς σε κατασκηνώσεις, αλλά είναι μέσα στις τέντες και τα σπιτάκια».

Το νομοσχέδιο 

Το νομοσχέδιο που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο και πήρε το δρόμο της Βουλής, υπήρξε αποτέλεσμα του εντοπισμού από πλευράς Υφυπουργείου Τουρισμού, της ανάγκης για αναβάθμιση και επικαιροποίηση του υφιστάμενου νόμου για τις κατασκηνώσεις.

Για τη διαμόρφωσή του και τις αλλαγές που επιφέρει, προηγήθηκε διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους στην τουριστική βιομηχανία φορείς, κατά την οποία αντλήθηκαν απόψεις και εισηγήσεις, οι οποίες συγκεντρώθηκαν και ενσωματώθηκαν στο νομοσχέδιο.

Βάσει του νομοσχεδίου, οι κατασκηνώσεις θα κατατάσσονται στις τάξεις πολυτελείας Α,Β και άνευ τάξης, κατά τον ίδιο τρόπο με άλλες κατηγορίες τουριστικών καταλυμάτων. Την ίδια ώρα, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα νέα δεδομένα και στην αυστηροποίηση των κανονισμών που ορίζουν τι είναι κατασκηνωτικός χώρος και το τι θα προσφέρει, ώστε να εξαλειφθούν οι διάφορες ατασθαλίες που παρατηρούνταν στο παρελθόν.   

Δειτε Επισης

Minthis Resort: Πασχαλινή πολυτέλεια σε έναν παράδεισο εκλεπτυσμένης απόλαυσης
Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)