Οι κατασκηνώσεις πολυτελείας, πότε ξεκινούν και πού θα βρίσκονται

Το 2023 θέτει το Υφυπουργείο Τουρισμού ως χρονικό ορίζοντα έναρξης της λειτουργίας των πολυτελών κατασκηνώσεων «glamping» στην Κύπρο, με τον αρμόδιο υφυπουργό Σάββα Περδίο να εμφανίζεται πεπεισμένος για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος. Ότι δηλαδή, το νέο αυτό είδος κατασκηνώσεων θα εμπλουτίσει κατά τρόπο επωφελή για τον τόπο το τουριστικό προϊόν της χώρας μας, προσελκύοντας μια νέα κατηγορία τουριστών.

Μιλώντας στο InBussinessNews, ο κ. Περδίος ανέφερε πως μέχρι στιγμής καταγράφεται έντονο ενδιαφέρον από τον επιχειρηματικό κόσμο αναφορικά με το νέο πλαίσιο που θα διέπει τις κατασκηνώσεις. «Πιστεύουμε ότι θα υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη ανταπόκριση. Αρκετοί επιχειρηματίες ζήτησαν πληροφορίες. Έχει τελειώσει η διαβούλευση από τους κρατικούς φορείς», σημείωσε.

Διαβάστε ακόμα:

Οι άνθρωποι που ταυτίστηκαν με τη Leroy Merlin για δέκα χρόνια

Έτσι θα γίνει το μεγάλο οικιστικό έργο στην είσοδο της Λευκωσίας (pics)

 Η δημόσια διαβούλευση έχει ξεκινήσει από την περασμένη Δευτέρα(7/6/2021), με στόχο να αντληθούν από εμπλεκόμενους με την τουριστική βιομηχανία φορείς, απόψεις επί του νομοσχεδίου που θα ρυθμίζει τη δημιουργία και τη λειτουργία των τουριστικών κατασκηνώσεων και των κατασκηνώσεων πολυτελείας «Glamping».

Διαβάστε ακόμα: 

Glamping: Πεντάστερες διακοπές στη φύση με… jacuzzi

Έρχονται οι κατασκηνώσεις πολυτελείας «Glamping»

Όπως εξήγησε ο κ. Περδίος, «βλέποντας τις αυξανόμενες τάσεις προς αυτή την κατεύθυνση, διαπιστώσαμε ότι δεν είναι κάτι για το οποίο υπάρχει νομικό πλαίσιο. Ως Υφυπουργείο θέλαμε ένα νομικό πλαίσιο που να στηρίξει αυτό το θέμα. Είναι μια τροποποίηση του νόμου περί ξενοδοχείων. Το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο δεν εξυπηρετεί αυτό το σκοπό. Με το νέο, ερχόμαστε και βάζουμε επιπλέον κατηγορίες στις επιχειρήσεις-κατασκηνώσεις. Είναι τέσσερις κατηγορίες. Το “glamping” είναι το πιο καινούργιο, το οποίο συνδυάζει τις υπηρεσίες ξενοδοχείου μαζί με τη φύση».

Στις δηλώσεις του στο InBusinessNews, ο Υφυπουργός Τουρισμού καθησύχασε και τις ανησυχίες που σχετίζονται με το περιβάλλον, και δη για τις περιοχές που θα επιλεχθούν για τις πολυτελείς κατασκηνώσεις. «Δεν θα είναι σε περιοχές Natura ή δασικές περιοχές. Είναι σε περιοχές που πολεοδομικά επιτρέπεται. Δεν είναι κάτι που θα θέλαμε να δούμε εμείς, π.χ. δίπλα από ξενοδοχεία σε παραλίες», υπογράμμισε. 

Σημειώνεται πως το νομοσχέδιο, αφότου ολοκληρωθεί η διαμόρφωσή του στην τελική του μορφή, θα πρέπει να τύχει της έγκρισης και της Βουλής, με την πρακτική εφαρμογή του να τοποθετείται στο 2023.  

Δειτε Επισης

Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες
Κύπρος και Μπαχρέιν συζητούν την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων