Εκτός πράσινης λίστας των Βρετανών η Κύπρος

Καμία προσθήκη δεν έκανε εν τέλει η βρετανική κυβέρνηση στην πρώτη επικαιροποίηση της πράσινης ταξιδιωτικής λίστας, διαψεύδοντας τις προσδοκίες αναλυτών και παραγόντων του τουρισμού για αναβάθμιση της Μάλτας, ορισμένων ελληνικών και ισπανικών νησιών ή ακόμα και της Κύπρου.

Σημειώνεται πως σε ό,τι αφορά το νησί μας, τις τελευταίες ημέρες ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος βρέθηκε στη Βρετανία, σε μια προσπάθεια να περάσει το μήνυμα και να πείσει ότι η Κύπρος είναι πλέον ένας απόλυτα ασφαλής προορισμός και πως η ένταξή της στην πράσινη λίστα κατά την παρούσα επικαιροποίηση θα ήταν, βάσει και της επιδημιολογικής της εικόνας, μια απολύτως δικαιολογημένη απόφαση.

Ωστόσο, η συνολική προσέγγιση της βρετανικής κυβέρνησης αποδείχθηκε διαφορετική και έτσι η χώρα μας θα πρέπει να περιμένει την επόμενη αναθεώρηση από μέρους των Βρετανών, με την ελπίδα πως αυτή τη φορά θα καταφέρει τελικά να περάσει από την πορτοκαλί στην πράσινη ταξιδιωτική λίστα.  

Στο πορτοκαλί και η Πορτογαλία
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πορτογαλία, ο μοναδικός δημοφιλής τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη που είχε υπαχθεί από την αρχή στην πράσινη λίστα υποβιβάζεται στην πορτοκαλί, υποβάθμιση που θα ισχύσει από τα ξημερώματα της Τρίτης.

Οι Βρετανοί τουρίστες που επιστρέφουν από «πορτοκαλί» χώρες έχουν υποχρέωση δεκαήμερης καραντίνας κατ’ οίκον, πέρα από τα διαγνωστικά τεστ, μια υποχρέωση που δεν ισχύει για τις αφίξεις από τις «πράσινες» χώρες.

Διαβάστε ακόμα

Ανάβουν κόκκινο στην πράσινη λίστα οι Βρετανοί-Οι εκτιμήσεις για Κύπρο

Στ. Καραμοντάνης: Ευρέως γνωστά brands στη Μαρίνα Αγίας Νάπας 

Πρόωρες χαλαρώσεις σε επιχειρηματικούς τομείς


«Απλά δε θέλει να πάρει το ρίσκο»
Ο Υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς που έκανε τις ανακοινώσεις είπε ότι προτεραιότητα είναι η εγχώρια πλήρης άρση των περιορισμών κατά της πανδημίας στις 21 Ιουνίου και ότι η κυβέρνηση «απλά δεν θέλει να πάρει το ρίσκο».

Πρόσθεσε ότι η προσέγγιση της κυβέρνησης δίνει έμφαση στην ασφάλεια και επικαλέστηκε το αυξημένο ποσοστό θετικότητας στην Πορτογαλία και τις ανησυχίες για μια νέα μετάλλαξη της ινδικής παραλλαγής που εντοπίστηκε αρχικά στο Νεπάλ.

«Καταλαβαίνω ότι είμαστε όλοι απεγνωσμένοι να επιστρέψει ο κόσμος στο κανονικό. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από το εγχώριο ξεκλείδωμα», συμπλήρωσε ο κ. Σαπς.

Easyjet: Απόφαση σοκ
Η αντίδραση παραγόντων της ταξιδιωτικής βιομηχανίας στη Βρετανία και διεθνώς ήταν άμεση και επικριτική. Η αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού Βιρτζίνια Μεσίνα έκανε λόγο για «τεράστια απογοήτευση», ενώ ο διευθυντής της ταξιδιωτικής συμβουλευτικής εταιρείας PC Agency Πολ Τσαρλς σχολίασε ότι πρόκειται για «φρικτή απόφαση». Σε ανακοίνωσή της η easyJet μιλά για «απόφαση σοκ».

Θα υπάρξουν επίσης επτά προσθήκες στην κόκκινη λίστα, χώρες όπως η Αίγυπτος, η Σρι Λάνκα, η Κόστα Ρίκα, το Μπαχρέιν, το Σουδάν, το Τρίνινταντ και Τομπάγκο και το Αφγανιστάν.
 

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food