Αεροπλάνα ξανά στους κυπριακούς αιθέρες

Σε προσθήκες νέων προορισμών και αύξηση των δρομολογίων και της συχνότητας πτήσεων προχωρούν οι αεροπορικές εταιρείες, εν όψει της σταδιακής επανέναρξης των πτήσεων και επαναλειτουργίας των αερολιμένων, την 1η Μαρτίου 2021.

Wizz Air και Ryanair έχουν ήδη ανακοινώσει εμπλουτισμό του πτητικού τους προγράμματος, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Διαβάστε ακόμα:
Πωλείται ξενοδοχείο κοντά στο Τρόοδος (photos)
Αλλαντικά Γρηγορίου Β.Ε.: Πρώτα στις προτιμήσεις τα κυπριακά

Εξάλλου, όπως είχε τονίσει ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος στο πλαίσιο διαδικτυακής διάσκεψης τύπου, έπειτα από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για αλλαγή του τρόπου κατηγοριοποίησης των χωρών από την 1η Μαρτίου 2021, 56 αγορές θα είναι συνέχεια ανοιχτές για την Κύπρο, συμβάλλοντας στο να μην χάνονται πτήσεις από τη μία μέρα στην άλλη, όπως γινόταν πέρσι.

Η Κύπρος στοχεύει τόσο σε παραδοσιακές τουριστικές αγορές, όπως Βρετανία, Ρωσία και Ισραήλ, όσο και από Γαλλία, σκανδιναβικές χώρες, Αυστρία, Τσεχία, Ελβετία, Ντουμπάι, και  Άμπου Ντάμπ.

Ψήφος εμπιστοσύνης από αερομεταφορείς
Η διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, Hermes Airports χαιρετίζει τον εμπλουτισμό των δρομολογίων, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι οι προγραμματισμένες πτήσεις που έχουν εξαγγελθεί για τους επόμενους μήνες θα πραγματοποιηθούν.

«Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι οι αεροπορικές εταιρείες δείχνουν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στην Κύπρο, εμπλουτίζοντας τα δρομολόγιά τους στο νησί μας και προσθέτοντας νέα, σε ένα τόσο αντίξοο περιβάλλον όπως αυτό που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο», δηλώνει η Μαρία Κουρούπη, Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της Hermes Airports.

Σύμφωνα με την κ. Κουρούπη, οι εξελίξεις αυτές είναι αποτέλεσμα της καλής εικόνας που έχει η Κύπρος ως προορισμός στην αγορά, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι η ενδυνάμωση αυτής της προοπτικής, ενισχύοντας τη συνδεσιμότητα της χώρας.

«Ευελπιστούμε ότι οι προγραμματισμένες πτήσεις που έχουν εξαγγελθεί για τους επόμενους μήνες θα πραγματοποιηθούν, δεδομένου ότι οι τελικές αποφάσεις λαμβάνονται πάντα αναλόγως της επιδημιολογικής εικόνας που επικρατεί στην Κύπρο και διεθνώς», επισημαίνει σχετικά.

Νέοι προορισμοί από Wizz Air
Την προσθήκη τριών νέων προορισμών από και προς τη Λάρνακα, το Όσλο, το Τελ Αβίβ και το Χάρκοβο, καθώς επίσης την επαναφορά του τρίτου αεροσκάφους στη βάση της Λάρνακας, ανακοίνωσε στο τέλος Ιανουαρίου η Wizz Air.

Επιπρόσθετα απ’ τους νέους προορισμούς, η αεροπορική εταιρεία θα αυξήσει και τη συχνότητα του δρομολογίου Λάρνακα - Βρότσλαβ.

Σημειώνεται ότι τα νέα, χαμηλά ναύλα αρχίζουν από €19.99, για το πτητικό πρόγραμμα που αρχίζει από τις 30 Μαρτίου 2021.

Εξάλλου, μέχρι το καλοκαίρι του 2021 ο αερομεταφορέας θα έχει τρία μοντέρνα αεροσκάφη Airbus A320 και A321 στη βάση της Λάρνακας.

Ryanair: Επιπλέον πτήσεις για Τελ Αβίβ
Η Ryanair ανακοίνωσε, στις αρχές Φεβρουαρίου, την προσθήκη πέντε επιπλέον πτήσεων κάθε εβδομάδα από την Πάφο προς το Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο του καλοκαιρινού πτητικού της προγράμματος.

Μετά από έντονη ζήτηση από Κύπριους καταναλωτές, η αεροπορική εταιρεία θα εκτελεί συνολικά 17 πτήσεις την εβδομάδα από την Πάφο προς το Τελ Αβίβ από τις 4 Ιουλίου 2021.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ryanair ξεκίνησε τη διάθεση εισιτηρίων, με διαθέσιμους ναύλους από €29.99, για ταξίδια από τις 4 Ιουλίου 2021.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση στο τέλος Ιανουαρίου για επέκταση μηδενικού τέλους αλλαγής πτήσης για όλους τους πελάτες που θα κάνουν κράτηση πριν από τις 31 Μαρτίου 2021.

Η αεροπορική εταιρεία επιτρέπει επίσης έως και δύο αλλαγές στην ημερομηνία κράτησης έως τις 31 Οκτωβρίου 2021.

Όπως είχε τονίσει στην ανακοίνωσή της, υπό το φως των συνεχώς μεταβαλλόμενων περιορισμών που επιφέρει η πανδημία, η Ryanair δίνει στους πελάτες την ευκολία διαχείρισης της κράτησης των διακοπών τους για το Πάσχα και το καλοκαίρι του 2021, την εποχή δηλαδή που ο αερομεταφορέας πιστεύει ότι τα αεροπορικά ταξίδια θα ανοίξουν ξανά μετά την επιτυχή διάθεση των εμβολίων στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Δανία και πολλά άλλα κράτη της ΕΕ.

Δειτε Επισης

Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο
«Τροχοδρομεί» σε επενδύσεις για μακρινούς προορισμούς η Aegean
H σημασία της προβολής της Κύπρου ως προορισμού που προσφέρει καλό και φρέσκο ψάρι
Με άνοδο της τάξης του 5,4% οι αφίξεις το πρώτο τρίμηνο-«Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ακόμη μια καλή επίδοση»
Εκστρατεία ΕΤΑΠ Πάφου για προσέλκυση επισκεπτών κατά την πασχαλινή περίοδο
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού