Powered by

ACTA: Σηκώνουμε μανίκια για το 2021

Με φόντο τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές που περνά ο τουριστικός τομέας, πραγματοποιήθηκε η  66η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA), με τον πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Βασίλη Σταματάρη να τονίζει τις πρωτοβουλίες που έλαβε ο Σύνδεσμος προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ Σταματάρης, αναφέρθηκε στην ένταξη των μελών του ACTA στα σχέδια της κυβέρνησης με στόχο να μην χαθούν θέσεις εργασίας, αλλά και στην πρόσφατη πρωτοβουλία των τουριστικών φορέων να ζητήσουν με κοινό υπόμνημα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη βελτίωση των πρωτοκόλλων με την κατηγοριοποίηση των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Schengen στην κατηγορία Β όπου όλοι οι επισκέπτες να έχουν αρνητικό τεστ πριν την άφιξη τους στην Κύπρο. 

Όσον αφορά τα αποτελέσματα της φετινής τουριστικής χρονιάς, ο κ Σταματάρης επισημαίνει ότι είναι απογοητευτικά, αφού μόνο το 15 – 20% των περσινών τουριστών ενδέχεται να έρθουν στην Κύπρο μέχρι το τέλος του χρόνου. Το ίδιο αρνητική, συνεχίζει, είναι και η επίδοση που αφορά τα τουριστικά έσοδα για την Κύπρο, ενώ όσον αφορά τον εξερχόμενο τουρισμό, η εικόνα είναι ακόμα πιο ζοφερή. 
Χαρακτηρίζοντας την τουριστική χρονιά 2020, ως μια «μαύρη χρονιά» τόσο για τον εισερχόμενο, όσο και για τον εξερχόμενο τουρισμό μας, ο πρόεδρος του ACTA κάλεσε τα μέλη του Συνδέσμου να σηκώσουν μανίκια και να προσπαθήσουν να βελτιώσουν την εικόνα για το 2021. Υπογράμμισε μάλιστα, ότι ο ACTA, σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού εργάζεται πυρετωδώς και καταστρώνει ήδη σχέδια για τη νέα χρονιά.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αναγκαιότητα παροχής στήριξης από την Κυβέρνηση των επαγγελματιών και των εργαζομένων του τουριστικού τομέα, καθώς και στην παροχή φορολογικών, χρηματοδοτικών και άλλων κινήτρων στα μέλη του ACTA.
Παράλληλα, σημείωσε ότι κρίνεται αναγκαία η παροχή κινήτρων από την Κυβέρνηση στις αεροπορικές εταιρείες για να συνεχίσουν τα πτητικά προγράμματα τους από την Κύπρο, αλλά και μεγαλύτερη και πιο στοχευμένη προβολή της τουριστικής Κύπρου σε αγορές του εξωτερικού.

Επιπλέον, όπως είπε ο κ Σταματάρης, πρέπει να εστιάσουμε στη  διερεύνηση των συνεργασιών με άλλες χώρες για ανταλλαγή τουριστών.
Μέσω συντονισμένων ενεργειών από όλους (Κυβέρνηση, επαγγελματίες, αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια), θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να δημιουργήσουμε νέα καλύτερα δεδομένα για τη συνέχεια, είπε καταληκτικά ο πρόεδρος του ACTA.
Την 66η Ετήσια Γενική Συνέλευση του ACTA χαιρέτησαν ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος και ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ κ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης.

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»