Εκτεταμένη Υποστήριξη από το MIT Enterprise Forum Greece στο Cyprus Seeds

Το MIT Enterprise Forum Greece, η Ελληνική ομάδα του MIT Enterprise Forum Global, υποστηρίζει το Cyprus Seeds από την έναρξη του, το 2018.
 
Πρόσφατα και λίγο πριν από την έναρξη του πρώτου κύκλου του προγράμματος, το Cyprus Seeds υπέγραψε Εταιρική Συμφωνία Συνεργασίας με το MITEF Greece.
 
Η Διευθύνων Σύμβουλος του Cyprus Seeds, κα Μαρία Γεωργιάδου, επισκέφθηκε πρόσφατα την Αθήνα και ως αντιπρόσωπος του Cyprus Seeds υπέγραψε την Συμφωνία με τον Πρόεδρο του MITEF Greece κo. Βασίλη Παπακωνσταντίνου.
 
To MITEF είναι o μοναδικός μη-κερδοσκοπικός παγκόσμιος οργανισμός, που αποτελείται από επαγγελματίες, σε μικρό αριθμό χωρών, συμπεριλαμβανομένου του MITEF Greece, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT), μέσω του MIT Technology Review. Ο στόχος του MITEF Greece είναι να ενημερώνει, να συνδέει και να καθοδηγεί επιχειρηματίες τεχνολογίας και τους επιτρέπει να μετατρέψουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε εταιρείες παγκόσμιας κλίμακας. Η κυριότερη δραστηριότητα του MITEF Greece είναι ο ετήσιος διαγωνισμός νεοσύστατων εταιριών, ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προσελκύει επιχειρήσεις από τα τοπικά τεχνολογικά και επιστημονικά οικοσυστήματα.
 
Με βάση την πενταετή του εμπειρία στην διεξαγωγή ενός τρίμηνου εκπαιδευτικού προγράμματος για νεοσύστατες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, το MITEF Greece θα υποστηρίξει το Cyprus Seeds με συμβουλές και πρόσβαση στο δίκτυο έμπειρων εκπαιδευτών του, για μια σειρά από πρακτικά εργαστήρια που θα διοργανωθούν από το Cyprus Seeds. Τα εργαστήρια θα είναι διαδραστικά και προσεγμένα τα οποία θα έχουν ως ελάχιστο στόχο την ανάλυση των θεμάτων της (α) εμπορευματοποίησης της ακαδημαϊκής έρευνας (β) εξεύρεσης νέων αγορών (γ) παρουσίασης σε πιθανούς επενδυτές.
 
Επιπρόσθετα, το MITEF Greece σχεδιάζει και υλοποιεί στοχευμένες δραστηριότητες με στόχο την συμβολή στην ανάπτυξη της τοπικής τεχνολογικής κοινότητας. Αυτές οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν το "StartSmart Conference" και το "Tech That Matter", εκδηλώσεις που προσφέρουν μοναδικές ευκαιρίες για επιχειρηματική έμπνευση και παγκόσμια δικτύωση, καθώς και το εργαστήριο "Lab-2-Market" και το "Tech Insiders Club" το οποίο στοχεύει συγκεκριμένες υποομάδες της κοινότητας, όπως ερευνητές, επιχειρηματίες και επενδυτές. Οι ομάδες του Cyprus Seeds θα έχουν την ευκαιρία συμμετοχής σε όλες τις δραστηριότητες στην Αθήνα.
 
Κατά την διάρκεια της δωδεκάμηνης περιόδου χρηματοδότησης, στις ομάδες του Cyprus Seeds θα παρέχεται συνεχής καθοδήγηση, συμβουλές και ευκαιρίες για δικτύωση. Το Cyprus Seeds θα έχει πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο του MITEF για εξεύρεση έμπειρων καθοδηγητών με βάση τις ανάγκες των ομάδων του.
 
Μετά την υπογραφή της Συμφωνίας, η κα. Μαρία Γεωργιάδου τόνισε επίσης ότι το MITEF Greece θα λειτουργήσει ως καταλύτης στη σύνδεση των ομάδων του Cyprus Seeds με τους επενδυτές και τα V.C. Funds στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
 
Το Cyprus Seeds είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός στην Κύπρο, με στόχο να συμβάλει στην εμπορευματοποίηση της καινοτόμας ακαδημαϊκής έρευνας που προέρχεται από τα πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα της Κύπρου. Το Cyprus Seeds παρέχει χρηματοδότηση, καθοδήγηση, κατάρτιση επιχειρηματικών δεξιοτήτων και δικτύωση. Η κύρια πηγή χρηματοδότησης για το Cyprus Seeds είναι μέσω δωρεών. Οι αρχικοί δωρητές είναι η Ελληνική Πρωτοβουλία , το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη, ιδιωτικές εταιρείες στην Κύπρο, όπως η Eurobank, η EY και η Medochemie, καθώς και άτομα από την Κύπρο και από το εξωτερικό. Το Cyprus Seeds ξεκίνησε το πρώτο κάλεσμα υποβολής αιτήσεων τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους και είναι στα πρόθυρα της εφαρμογής του πρώτου κύκλου χρηματοδότησής του. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα στην ιστοσελίδα www.cyprusseeds.com.
 
"Είμαστε πολύ περήφανοι που συνεργαζόμαστε στενά με το MITEF Greece για την δημιουργία του οικοσυστήματος στην Κύπρο, επιταχύνοντας τη δημιουργία και την ανάπτυξη τεχνοβλαστών στη χώρα μας", δήλωσε η κ. Μαρία Γεωργιάδου μετά την υπογραφή της συμφωνίας στις 24 Μαΐου 2019.
 
 

Δειτε Επισης

Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Heritage Private School: Χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος 2023
Πώς επιτυγχάνεται ένα αποτελεσματικό Διοικητικό Συμβούλιο-Πρώτη ανοικτή συζήτηση από EIMF
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον των Μ.Μ.Ε
Η Bioland Energy Group καθάρισε την παραλία Βορόκληνης
Consulco: Υψηλές αποδόσεις του London Credit Fund και το πρώτο τρίμηνο του 2024
Συζήτηση για ενιαία Εθνική Χρηματοπιστωτική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών
Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα