Νέο διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωσιτεχνία»

Ένα νέο, πρωτοποριακό διαδικτυακό βοήθημα που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, μαθητές και γονείς, το «Γνωσιτεχνία», παρουσιάζει η εκπαιδευτικός, συγγραφέας και ερευνήτρια Ευαγγελία Αριστείδου.
 
Το βοήθημα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ενώ ο σχεδιασμός και η δημιουργία του ανήκουν στην Ευαγγελία Αριστείδου, η οποία επιχειρεί να αναβαθμίσει τον τρόπο διδασκαλίας του Αναλυτικού Προγράμματος με μουσική, ποίηση, ταινίες και παιχνίδια. 
 
Το περιεχόμενο της «Γνωσιτεχνίας» για τις πρώτες τάξεις του δημοτικού είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.gnositexnia.com, ενώ θα καλυφθούν σταδιακά όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης. 
 
Στόχος της «Γνωσιτεχνίας» είναι να προσφέρει μία πιο αποτελεσματική, δημιουργική και οικονομική λύση για τους μαθητές, έναντι των απογευματινών φροντιστηρίων. 
Η Διαδικτυακή εκπαιδευτική Πύλη, άρχισε να σχεδιάζεται  από την Ευαγγελία Αριστείδου πριν από έξι χρόνια, όταν σε ένα σχολείο της Λευκωσίας αντιμετώπιζαν προβλήματα ρατσισμού. Τότε είχαν διαπιστώσει ότι οι συνάδελφοί αδυνατούσαν να κατασκευάσουν εκπαιδευτικό υλικό. Την περίοδο 2009 – 2010, άρχισε η εισαγωγή των διαδραστικών πινάκων στη δημοτική εκπαίδευση και μαζί τους εισήχθηκαν διάφορα λογισμικά, τα οποία δεν είχαν συνάφεια με το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Ήταν «σκορπισμένο» εκπαιδευτικό υλικό που θα έπρεπε ο δάσκαλος να το προσαρμόσει σύμφωνα με τις ανάγκες της τάξης του. Έτσι, δημιουργήθηκε μία διαδικτυακή πλατφόρμα, η οποία θα είχε την δυνατότητα πρόσθεσης ή αφαίρεσης εκπαιδευτικού υλικού σύμφωνα με τις ανάγκες του δικού μας εκπαιδευτικού συστήματος, χωρίς να φωτογραφίζει άλλα εκπαιδευτικά συστήματα.
 
Το 2010 – 11, παρατηρήθηκε λόγω των αλλαγών στην εκπαίδευση μια συνεχή αύξηση στα φροντιστήρια στις μικρές τάξεις. Οι γονείς δεν μπορούσαν να βοηθήσουν τα παιδιά τους και ζητούσαν βοήθεια από εκπαιδευτικούς. Κάπως έτσι, η «Γνωσιτεχνία» απέκτησε δύο όψεις- από τη μια, είναι τράπεζα υλικού για τους εκπαιδευτικούς και από την άλλη, διαδικτυακό φροντιστήριο για τους μαθητές όλων των βαθμίδων. 
 
Κάθε γονιός, μέσα από τα διάφορα παιχνίδια, μπορεί να κατανοήσει την εκπαιδευτική πράξη. Ο μαθητής μπορεί να λύσει τις απορίες του εύκολα, γρήγορα, δημιουργικά και με ευχάριστο τρόπο, να εξασκηθεί στο μάθημα στης ημέρας και να προετοιμαστεί για τα διαγωνίσματα. Ανοίγοντας το μάθημα που δυσκολεύεται ο μαθητής, ο γονιός μπορεί να βρει μέσα τις ενότητες του βιβλίου. Για κάθε μάθημα, κάθε ενότητας θα βρει διαδραστικές δραστηριότητες, όπου καθοδηγούν το μαθητή να ανακαλύψει τη γνώση. 
 
Το κόστος είναι πολύ μικρό σε σχέση με τα παραδοσιακά φροντιστήρια. Ο χρήστης πρώτα κάνει εγγραφή στην ιστοσελίδα, του αποστέλλονται κωδικοί στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο, κάνει σύνδεση και πραγματοποιεί την αγορά του στο μάθημα που τον ενδιαφέρει. Ο χρονιαίος κωδικός κοστίζει όσα και 1½ μήνας στο φροντιστήριο - €220, ο μηνιαίος €60 και για 24 ώρες €8 - χωρίς το τρέξιμο του γονιού, χωρίς άγχος και με πλήρη έλεγχο από το σπίτι.    
 
Η ιστοσελίδα αποσκοπεί στο να μυήσει τον χρήστη στο μαγικό κόσμο της γνώσης, με δημιουργικότητα και φαντασία. Οι εκπαιδευτικοί θα συναντήσουν δημιουργικές δραστηριότητες, φύλλα εργασίας και αξιολογήσεις για να εμπλουτίσουν τη διδασκαλία τους. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να λύσουν τις απορίες τους, να εξασκηθούν στο μάθημα της ημέρας, λαμβάνοντας ανατροφοδότηση. Το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος ανταποκρίνεται στις σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις μάθησης, βασισμένο στα δικά μας σχολικά εγχειρίδια.
 
Για τη «Γνωσιτεχνία» εργάζονται μία ομάδα 15 εκπαιδευτικών, 2 προγραμματιστές στα παιχνίδια, 3 προγραμματιστές στη δημιουργία της ιστοσελίδας και 3 γραφίστες. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς, συνεργάζεται και μια ομάδα 17 καλλιτεχνών από την Κύπρο και Ελλάδα όπως, οι Νεοκλής Νεοκλέους, Νάτια Χαραλάμπους, Κριστιάνα Γεωργίου, Έφη Χαραλάμπους και Λέανδρος Ταλιώτη. Τη μουσική του λογισμικού έγραψε και ερμηνεύει η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Ρόδος Παναγιώτου και ο Χρίστος Κρασίδης.
 
Στις 12 Οκτωβρίου, ο ΚΕΣΕΑ (Κυπριακός Επιστημονικός Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Αξιοποίησης των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών) οργανώνει με δική του πρωτοβουλία το πρώτο εκπαιδευτικό συνέδριο της «Γνωσιτεχνίας». Το συνέδριο θα το στηρίξουν με την παρουσία τους όλοι οι καλλιτέχνες του προγράμματος. 
 
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 22625147 και στο info@gnositexnia.com
 

Δειτε Επισης

Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Heritage Private School: Χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος 2023
Πώς επιτυγχάνεται ένα αποτελεσματικό Διοικητικό Συμβούλιο-Πρώτη ανοικτή συζήτηση από EIMF
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον των Μ.Μ.Ε
Η Bioland Energy Group καθάρισε την παραλία Βορόκληνης
Consulco: Υψηλές αποδόσεις του London Credit Fund και το πρώτο τρίμηνο του 2024
Συζήτηση για ενιαία Εθνική Χρηματοπιστωτική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών
Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα