Developers: Θετικοί για τις κινήσεις προσέλκυσης επενδυτών

Θετικά αντιμετωπίζει ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών την κίνηση από το Υπουργείο Εσωτερικών για αναθεώρηση των κριτηρίων που αφορούν την ταχεία διαδικασία χορήγησης άδειας μετανάστευσης σε αιτητές που είναι υπήκοοι τρίτων χωρών και επενδύουν στην Κύπρο. Πιο ειδικά ο Σύνδεσμος τονίζει ότι το μέτρο βελτιώνει ουσιαστικά το συγκεκριμένο σχέδιο και δίνει νέα ώθηση στην προσπάθεια για προσέλκυση αγοραστών ακινήτων από το εξωτερικό.

"Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη η οποία συμπληρώνει και επιφέρει σημαντικές διορθώσεις στο προηγούμενο σχέδιο το οποίο, όπως είναι γνωστό, απέδωσε σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό στους λίγους μήνες της εφαρμογής του" αναφέρει ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών.    

Μάλιστα σημειώνεται ότι οι αλλαγές αφορούν κυρίως τη δυνατότητα απόκτησης δύο ακινήτων (διαμερισμάτων ή κατοικιών ή μιας οικιστικής μονάδας κι ενός γραφείου ή καταστήματος). Επίσης, με τις διαφοροποιήσεις το σχέδιο καθίσταται πιο ελκυστικό για τις περιπτώσεις που ο αγοραστής πέραν της συζύγου ή των ανήλικων τέκνων του διαθέτει ενήλικα εξαρτώμενα τέκνα ή και ενήλικα μη εξαρτώμενα τέκνα τα οποία επιθυμούν να λάβουν την άδεια μετανάστευσης.  

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, μέλος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), εκφράζει την ικανοποίησή του για τις αλλαγές και πιστεύει ότι θα αποτελέσουν ένα πρόσθετο εφόδιο στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα μέλη του και άλλοι φορείς για προσέλκυση αγοραστών και επενδυτών από το εξωτερικό. «Θέλουμε και με αυτή την ευκαιρία να επαναλάβουμε ότι ο τομέας των ακινήτων, παρά τη δυσμενή θέση στην οποία βρίσκεται η κυπριακή οικονομία, συνεχίζει να έχει προοπτικές ανάπτυξης και μπορεί να συμβάλει καθοριστικά τόσο στα οικονομικά του κράτους και στην ανάκαμψη του συνόλου της οικονομικής δραστηριότητας όσο και στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων».
 

Δειτε Επισης

Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες