Οι νέες μεγάλες οικιστικές αναπτύξεις στη Λευκωσία

Μεγάλα οικιστικά έργα αναμένεται να αποκτήσει τα επόμενα χρόνια η Λευκωσία.

Αρκετές από τις οικιστικές αναπτύξεις αναμένουν τις σχετικές άδειες, ενώ για ορισμένα έχουν ήδη αρχίσει οι κατασκευαστικές εργασίες.

Επαύλεις, διαμερίσματα, μονοκατοικίες και ανεξάρτητες κατοικίες συνθέτουν το παζλ των νέων οικιστικών έργων της πρωτεύουσας.

Διαβάστε ακόμα:

Xρ. Πισσαρίδης: Δεν πιστεύω ότι θα καθυστερήσει η ανάκαμψη

PHC Franchised Restaurants: Δυναμική παρουσία στο Metropolis Mall 

The Courtyard
Ένα ιδιαίτερο και καινοτόμο οικιστικό έργο σε ένα καταπράσινο τοπίο αναμένεται να ανεγερθεί στην είσοδο της Λευκωσίας.
 

Πρόκειται για το έργο «The Courtyard» της εταιρείας Green Park Residences, το οποίο αποτελείται από πέντε εξαώροφες πολυκατοικίες και 65 διαμερίσματα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, θα πρόκειται για το πρώτο έργο του είδους του στη Λευκωσία, το οποίο θα εκτείνεται σε συνολικά 10.000 τ.μ., στην καρδιά της Δασούπολης, πολύ κοντά σε πληθώρα υπηρεσιών, σχολείων, νοσοκομείων, ημικρατικών οργανισμών, καθώς και πλησίον του Εθνικού Πάρκου Αθαλάσσας.

 

Όπως επισημαίνεται στη Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον, το έργο αφορά ενιαία οικιστική ανάπτυξη πέντε εξαώροφων πολυκατοικιών (ισόγειο + 5 όροφοι), με 65 διαμερίσματα, υπόγειο χώρο στάθμευσης και κατάλληλα τοπιοτεχνημένο υπαίθριο χώρο στο ισόγειο, με απαγόρευση στην διακίνηση αυτοκινήτων.​

Το έργο προγραμματίζεται να αποπερατωθεί σε διάστημα δύο ετών και έχει εκτιμώμενο κόστος περί τα €15 εκατ.

Coeo Gladstonos Exclusive Residences
Στην ιστορική οδό Γλάδστωνος και κατά μήκος του Πεδιαίου ποταμού δίπλα στο Γραμμικό Πάρκο, στο κέντρο της Λευκωσίας, θα αναπτυχθεί το νέο οικιστικό έργο του ομίλου Rotos.

 

Πρόκειται για μια επένδυση της τάξης των €40 εκατ. που αποτελείται από επαύλεις και διαμερίσματα, τα οποία ανταποκρίνονται στις υψηλές ανάγκες και απαιτήσεις της αγοράς.

Το Coeo Gladstonos Exclusive Residences περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ισόγεια διαμερίσματα με ιδιωτικό κήπο και πισίνα, ανεξάρτητα οροφοδιαμερίσματα πολυτελείας τριών και τεσσάρων υπνοδωματίων από 155 τ.μ. μέχρι 310 τ.μ., καθώς επίσης επαύλεις διαφορετικού τύπου αρχιτεκτονικής με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για την κάθε μία, που περιλαμβάνουν υπόγειο, ισόγειο και όροφο με ιδιωτικό κήπο και πισίνα.

 

Στην παρούσα φάση, το έργο βρίσκεται στο στάδιο των κατεδαφίσεων και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα δυόμισι ετών.

Landmark Project – Office and Residential Tower Development
Πράσινο φως άναψε η Περιβαλλοντική Αρχή για την ανέγερση και λειτουργία του έργου «Landmark Project – Office and Residential Tower Development», στην περιοχή του ξενοδοχείου The Landmark, στη Λευκωσία.
 

Μεταξύ άλλων, το προτεινόμενο έργο περιλαμβάνει την κατασκευή και λειτουργία ενός ψηλού οικιστικού κτηρίου δεκαεπτά ορόφων, το οποίο θα αποτελείται από 53 συνολικά διαμερίσματα.

Το συνολικό μεικτό εμβαδόν του οικιστικού κτηρίου είναι 13.794,60 τ.μ.

Με βάση τις εκτιμήσεις, η αποπεράτωση του οικιστικού πύργου αναμένεται περί τα τέλη Νοεμβρίου 2023.

Karyatides Hillside Residence
Το Karyatides Hillside Residence είναι μια όμορφα σχεδιασμένη νέα γειτονιά στην περιοχή Μακεδονίτισσας.

Πρόκειται για συγκρότημα 36 σύγχρονων ανεξάρτητων οικογενειακών κατοικιών υψηλών προδιαγραφών που βρίσκονται στην πλαγιά ενός λόφου με θέα στην οροσειρά του Πενταδάκτυλου,

 

Μία κοινότητα σε άφθονο καταπράσινο περιβάλλον αναμένεται να προσφέρει έναν ιδανικό τρόπο ζωής στην Έγκωμη.

 

Η εταιρεία ανακοίνωσε στο τέλος Ιουνίου 2021 την παράδοση του πρώτου σπιτιού, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει με μηνιαίες παραδόσεις.

Eleonon Residences
Νέες σύγχρονες κατοικίες τεσσάρων και πέντε υπνοδωματίων, με κήπο, ευρύχωρη σκεπαστή βεράντα, διπλό γκαράζ και επιλογή για πισίνα κατασκευάζει η Cyfield, στην καλύτερη περιοχή του Στροβόλου, στην περιοχή Ελαιώνων.
 

  

  

Οι καλυμμένοι χώροι κυμαίνονται από 290 τ.μ. έως 452 τ.μ., ενώ οι κατοικίες είναι κτισμένες σε οικόπεδα 530 τ.μ. - 692 τ.μ.

  

  

Oak Residence
Το The Oak Residence είναι η νέα, μοναδική κατοικία από την Photos Photiades Homes με την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου Eraclis Papachristou.

 

Σε 590 τ.μ. καλυμμένους χώρους σε τρία οικόπεδα 1.855 τ.μ. με υπέροχους κήπους και πισίνα στο καταπράσινο και οικογενειακό του Carolina Park λίγο έξω από την Λευκωσία, η νέα κατοικία περιλαμβάνει άνετα δωμάτια και open plan κοινοχρήστους χώρους που περιλαμβάνουν δυο σαλόνια, τραπεζαρία και μια εντυπωσιακή κουζίνα.

 

Ένα υπνοδωμάτιο για καλεσμένους και ένας ήσυχος χώρος γραφείου συμπληρώνουν το ισόγειο.
 

Τέσσερα υπνοδωμάτια με το κάθε ένα να διαθέτει το δικό του ξεχωριστό μπάνιο και πρόσβαση σε μεγάλες βεράντες με θεά τους κήπους και την πισίνα. Το κυρίως υπνοδωμάτιο διαθέτει δική του βεράντα, καθώς επίσης και δωμάτιο γκαρνταρόμπας.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή του Carolina Park υπάρχουν αρκετα έργα της Photos Photiades Homes.
 

The Dahlia Villa
 

The Lavender Villa

 

Identity Tower
Οικιστικός πύργος, 22 ορόφων, αναμένεται να ανεγερθεί κοντά στο νέο θέατρο ΘΟΚ, στη συνοικία Τρυπιώτης.
 

Το Identity Tower, ιδιοκτησίας της Nice Day Developments θα διαθέτει διαμερίσματα δύο, τριών και τεσσάρων υπνοδωματίων.

Το έργο έχει σχεδιάσει η Kythreotis Architects LLC.
 

Στο ισόγειο του Identity Tower θα διαμορφωθεί δημόσιος χώρος, ο οποίος, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, θα φιλοξενεί κάποιου είδους εστιατόριο, ενώ στην οροφή θα υπάρχει roof garden. 

CY-Q
Το CY-Q είναι ένα υπό μελέτη οικιστικό έργο μονοκατοικιών στα Λατσιά.
 

Ολόκληρο το έργο, το οποίο βρίσκεται στα σκαριά από τον όμιλο Quality, χωρίζεται σε τέσσερις φάσεις. Ο αρχικός σχεδιασμός περιλαμβάνει συνολικά 32 μονάδες.
 

Οι φάσεις 1 & 2 του έργου αποτελούνται από 16 σπίτια τριών υπνοδωματίων, ενώ για τις φάσεις 3 & 4, ο αγοραστής, σε συνεργασία με τους αρχιτέκτονες, έχει την επιλογή να σχεδιάσει το σπίτι σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες, ιδέες και επιθυμίες.

Δειτε Επισης

Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας