«Δίδυμοι» πύργοι με διαμερίσματα και γραφεία στο The Landmark

Την έγκρισή της έδωσε η Περιβαλλοντική Αρχή για την ανέγερση και λειτουργία του έργου «Landmark Project – Office and Residential Tower Development», στην περιοχή του ξενοδοχείου The Landmark, στη Λευκωσία.

Το προτεινόμενο έργο περιλαμβάνει την κατασκευή και λειτουργία ενός ψηλού οικιστικού κτηρίου δεκαεπτά ορόφων, το οποίο θα αποτελείται από 53 συνολικά διαμερίσματα, καθώς και ενός ψηλού κτηρίου με γραφειακές χρήσεις δεκαέξι ορόφων και μιας ιδιωτικής πλατείας 1.500 τ.μ., τα οποία αποτελούν μέρος του προτεινόμενου χωροταξικού σχεδίου (master plan) της ανάπτυξης «The Landmark», στον Δήμο Λευκωσίας.

Η πρόθεση της εταιρείας «The Cyprus Tourism Development Public Company», η οποία είναι ο κύριος του έργου, είναι το γραφειακό κτήριο να λάβει πιστοποίηση LEED κατηγορίας Gold.

Διαβάστε ακόμα:

Δύο πύργοι στον υπαίθριο χώρο του The Landmark (φώτος)

Σε δημόσια διαβούλευση το Landmark Project


Το εκτιμώμενο κόστος του έργου ανέρχεται συνολικά στα €70 εκατ.

Σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας
Η ανάπτυξη «Landmark Nicosia» βρίσκεται σε ένα από τα πιο σημαντικά οικόπεδα της Λευκωσίας, η οποία σηματοδοτεί την είσοδο στο κέντρο της πόλης εδώ και 60 χρόνια.

Στην παρούσα φάση στο βόρειο μέρος του τεμαχίου υφίσταται το ξενοδοχείο «The Landmark» (πρώην Hilton) και οι χώροι στάθμευσης του ξενοδοχείου, καθώς και μικρός αριθμός δέντρων.
 

Παλαιότερα, στο βορειοανατολικό άκρο της τοποθεσίας όπου θα ανεγερθούν τα κτήρια λειτουργούσε ένας σταθμός καυσίμων. Ωστόσο, οι υπόγειες υποδομές του πρατηρίου καυσίμων έχουν απομακρυνθεί σε προηγούμενο χρόνο, σύμφωνα με όλα τα σχετικά πρότυπα.

Στον χώρο παραμένει ένα εγκαταλειμμένο γραφειακό / βοηθητικό κτήριο του πρατηρίου, το οποίο μαζί με οποιεσδήποτε, λοιπές κατασκευές συμπεριλαμβάνονται στην άδεια κατεδάφισης του ξενοδοχείου.

Το συνολικό μεικτό εμβαδόν του οικιστικού και γραφειακού κτηρίου είναι 13.794,60 τ.μ. και 26.640 τ.μ., αντίστοιχα.
 

Ταυτόχρονα με την ανακαίνιση του ξενοδοχείου
Τα δύο κτήρια θα έχουν υπόγειους χώρους στάθμευσης δύο επιπέδων με συνολική χωρητικότητα 476 θέσεων, εκ των οποίων 15 θέσεις ΑΜΕΑ και 59 θέσεις για ποδήλατα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το ξενοδοχείο έχει άλλες 493 θέσεις στάθμευσης, εκ των οποίων οι 10 για ΑΜΕΑ και οι 152 για ποδήλατα. Στον ισόγειο χώρο του γραφειακού κτηρίου προτείνεται κατάστημα/γραφείο εμπορικής χρήσεως.

Για την κατασκευή του έργου θα πρέπει να κατεδαφισθεί μια υφιστάμενη κατοικία και το πρώην γραφειακό υποστατικό πρατηρίου βενζίνης.
 

 

 

Για το πρώτο θα υποβληθεί ξεχωριστή άδεια κατεδάφισης, ενώ το γραφειακό υποστατικό θα κατεδαφιστεί στα πλαίσια της εγκεκριμένης άδειας κατεδάφισης του ξενοδοχείου. Οι υπόγειες υποδομές του πρατηρίου βενζίνης έχουν απομακρυνθεί σε προηγούμενο χρόνο σύμφωνα με όλα τα σχετικά πρότυπα.

Η κατασκευή των κτηρίων θα γίνεται παράλληλα με την ανακαίνιση του ξενοδοχείου.

Έτοιμα το 2023
Η αποπεράτωση του κτηρίου γραφείων αναμένεται περί τα τέλη Απριλίου 2023 και του οικιστικού κτηρίου περί τα τέλη Νοεμβρίου 2023.

Στο χωροταξικό σχέδιο περιλαμβάνεται επίσης η αναβάθμιση του υφιστάμενου ξενοδοχείου Landmark (πρώην Hilton) για το οποίο έχει υποβληθεί ξεχωριστή αίτηση για πολεοδομική άδεια, καθώς και έντυπο πληροφοριών, για το οποίο η Περιβαλλοντική Αρχή εξέδωσε αιτιολογημένη διαπίστωση στις 26 Μαΐου 2021.

Δειτε Επισης

Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Nέες ευκαιρίες σε κατοικίες και διαμερίσματα από την Altamira Real Estate
Επιτροπή ανάπτυξης Λάρνακας: Καμία παράταση για έργα λιμανιού-μαρίνας...Να καταθέσει εγγυητική η εταιρεία