Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Στα σκαριά τεράστια οικιστική ανάπτυξη στη Λευκωσία

Μεγάλη οικιστική ανάπτυξη, που αφορά έργο με πέντε εξαόροφες πολυκατοικίες και 65 διαμερίσματα, βρίσκεται στα σκαριά στη Λευκωσία, και συγκεκριμένα στον Στρόβολο. Πρόκειται για το έργο «The Courtyard», από την εταιρεία Green Park Residences.  

 

​Σύμφωνα με τη Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον η οποία κατατέθηκε στο Τμήμα Περιβάλλοντος για την ανέγερση και λειτουργία της οικιστικής ανάπτυξης, το έργο αφορά ενιαία οικιστική ανάπτυξη πέντε εξαόροφων πολυκατοικιών (ισόγειο + 5 όροφοι), με 65 διαμερίσματα, υπόγειο χώρο στάθμευσης και κατάλληλα τοπιοτεχνημένο υπαίθριο χώρο στο ισόγειο, με απαγόρευση στην διακίνηση αυτοκινήτων.​

​​

​Ο αναπτυξιακός οργανισμός Green Park Residences που κατέχει την κυριότητα του Έργου δραστηριοποιείται στο τομέα της ανάπτυξης γης με πρώτο του έργο το “The Courtyard”. Στόχος της εταιρείας μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του παρόντος έργου είναι η ανάπτυξη άλλων παρόμοιων έργων στην Κύπρο.

​​

​​

​Ο σχεδιασμός του προτεινόμενου Έργου περιλαμβάνει, τη χωροθέτηση εντός τεμαχίου 14,335 m2, πέντε εξαώροφων πολυκατοικιών (ισόγειο + 5 όροφοι) συνολικού καλυμμένου εμβαδού 10,015 m2, με 65 διαμερίσματα, υπόγειο χώρο στάθμευσης 5090 m2, 98 θέσεις στάθμευσης (συμπεριλαμβανομένων 5 θέσεων ΑΜΕΑ) και κατάλληλα τοπιοτεχνημένο υπαίθριο χώρο στο ισόγειο, με απαγόρευση στην διακίνηση αυτοκινήτων. 

 

  

Η ανάπτυξη έχει ελεγχόμενη πρόσβαση για οχήματα και πεζούς στην νότια πλευρά του τεμαχίου, ενώ τα αυτοκίνητα διοχετεύονται κατ’ ευθείαν στον υπόγειο χώρο στάθμευσης, εξαιρουμένων των αυτοκινήτων των επισκεπτών που μπορούν να χρησιμοποιούν τις 9 θέσεις στάθμευσης στο ισόγειο (συμπεριλαμβανομένης 1 θέσης ΑΜΕΑ). Το Έργο αναμένεται να φιλοξενεί 253 κατοίκους στην πλήρη ανάπτυξή του.

  

  

  

  

  

Η μία εκ των πέντε πολυκατοικιών (Κτίριο Α-Β) αποτελείται εξολοκλήρου από δυάρια, δύο πολυκατοικίες περιέχουν τριάρια (Κτίρια Γ και Δ), μία πολυκατοικία αποτελείται από τεσσάρια (Κτίριο Ε) ενώ η πέμπτη αποτελείται από οροφοδιαμερίσματα των τεσσάρων υπνοδωματίων (Κτίριο Ζ).

 

  

 

 

  

Το έργο προγραμματίζεται όπως αποπερατωθεί σε διάστημα 2 ετών και έχει εκτιμώμενο κόστος περί τα 15 εκατομμύρια ευρώ. Αρχικά θα κατασκευαστεί ο υπόγειος χώρος, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα οι κατασκευαστικές εργασίες για τις πέντε πολυκατοικίες. Ακολούθως, θα διαμορφωθεί το οδικό δίκτυο και θα ολοκληρωθεί η τοπιοτέχνηση. Η χρηματοδότηση του Έργου θα γίνει από ίδια κεφάλαια ομάδας επενδυτών, με ταυτόχρονη δανειοδότηση.

  

 

 

Δειτε Επισης

Στην τελική ευθεία για το Πάρκο Χρωμάτων στην Πάφο (pics)
INDEX: Η Λάρνακα είναι το ανερχόμενο hotspot για επενδυτές και αγοραστές κατοικιών
AstroBank: Προς πώληση ημιτελής κατοικία, οικιστικά και εμπορικά ακίνητα
Στο τελικό στάδιο οι εργασίες για το μουσείο Λεμεσιανού Καρναβαλιού (photos)
Ετοιμοπαράδοτες κατοικίες και διαμερίσματα παρουσιάζει η Altamira Real Estate
CYENS: Εντυπωσιάζει η αποκατάσταση της Παλιάς Δημοτικής Αγοράς Λευκωσίας (photos)
Ολοκλήρωση αντιπλημμυρικού έργου από την Cyfield στους Αγίους Ομολογητές
Επίσημη πρώτη παρουσίαση για την εταιρεία ανάπτυξης γης Shuna Group
Από το 2030 όλα τα νέα κτίρια θα πρέπει να έχουν μηδενικές εκπομπές άνθρακα - Οι νέοι κανόνες
Νέα πολυώροφη μεικτή ανάπτυξη με διαμερίσματα, καταστήματα και γραφεία στην Πάφο (photos)