Στα σκαριά τεράστια οικιστική ανάπτυξη στη Λευκωσία

InBusinessNews  05/08/2021 13:10
Στα σκαριά τεράστια οικιστική ανάπτυξη στη Λευκωσία

Στα σκαριά τεράστια οικιστική ανάπτυξη στη Λευκωσία

InBusinessNews  05/08/2021 13:10

Μεγάλη οικιστική ανάπτυξη, που αφορά έργο με πέντε εξαόροφες πολυκατοικίες και 65 διαμερίσματα, βρίσκεται στα σκαριά στη Λευκωσία, και συγκεκριμένα στον Στρόβολο. Πρόκειται για το έργο «The Courtyard», από την εταιρεία Green Park Residences.  

​Σύμφωνα με τη Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον η οποία κατατέθηκε στο Τμήμα Περιβάλλοντος για την ανέγερση και λειτουργία της οικιστικής ανάπτυξης, το έργο αφορά ενιαία οικιστική ανάπτυξη πέντε εξαόροφων πολυκατοικιών (ισόγειο + 5 όροφοι), με 65 διαμερίσματα, υπόγειο χώρο στάθμευσης και κατάλληλα τοπιοτεχνημένο υπαίθριο χώρο στο ισόγειο, με απαγόρευση στην διακίνηση αυτοκινήτων.​

​​

​Ο αναπτυξιακός οργανισμός Green Park Residences που κατέχει την κυριότητα του Έργου δραστηριοποιείται στο τομέα της ανάπτυξης γης με πρώτο του έργο το “The Courtyard”. Στόχος της εταιρείας μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του παρόντος έργου είναι η ανάπτυξη άλλων παρόμοιων έργων στην Κύπρο.

​​

​​

​Ο σχεδιασμός του προτεινόμενου Έργου περιλαμβάνει, τη χωροθέτηση εντός τεμαχίου 14,335 m2, πέντε εξαώροφων πολυκατοικιών (ισόγειο + 5 όροφοι) συνολικού καλυμμένου εμβαδού 10,015 m2, με 65 διαμερίσματα, υπόγειο χώρο στάθμευσης 5090 m2, 98 θέσεις στάθμευσης (συμπεριλαμβανομένων 5 θέσεων ΑΜΕΑ) και κατάλληλα τοπιοτεχνημένο υπαίθριο χώρο στο ισόγειο, με απαγόρευση στην διακίνηση αυτοκινήτων. 

Η ανάπτυξη έχει ελεγχόμενη πρόσβαση για οχήματα και πεζούς στην νότια πλευρά του τεμαχίου, ενώ τα αυτοκίνητα διοχετεύονται κατ’ ευθείαν στον υπόγειο χώρο στάθμευσης, εξαιρουμένων των αυτοκινήτων των επισκεπτών που μπορούν να χρησιμοποιούν τις 9 θέσεις στάθμευσης στο ισόγειο (συμπεριλαμβανομένης 1 θέσης ΑΜΕΑ). Το Έργο αναμένεται να φιλοξενεί 253 κατοίκους στην πλήρη ανάπτυξή του.

Η μία εκ των πέντε πολυκατοικιών (Κτίριο Α-Β) αποτελείται εξολοκλήρου από δυάρια, δύο πολυκατοικίες περιέχουν τριάρια (Κτίρια Γ και Δ), μία πολυκατοικία αποτελείται από τεσσάρια (Κτίριο Ε) ενώ η πέμπτη αποτελείται από οροφοδιαμερίσματα των τεσσάρων υπνοδωματίων (Κτίριο Ζ).

Το έργο προγραμματίζεται όπως αποπερατωθεί σε διάστημα 2 ετών και έχει εκτιμώμενο κόστος περί τα 15 εκατομμύρια ευρώ. Αρχικά θα κατασκευαστεί ο υπόγειος χώρος, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα οι κατασκευαστικές εργασίες για τις πέντε πολυκατοικίες. Ακολούθως, θα διαμορφωθεί το οδικό δίκτυο και θα ολοκληρωθεί η τοπιοτέχνηση. Η χρηματοδότηση του Έργου θα γίνει από ίδια κεφάλαια ομάδας επενδυτών, με ταυτόχρονη δανειοδότηση.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας