Ανησυχούν οι καταστηματάρχες για καθυστέρηση ανάπλασης της Μισιαούλη και Καβάζογλου

Ο Δήμος Λεμεσού αποκρύβει την αλήθεια για την ανάπλαση της οδού Μισιαούλη και Καβάζογλου, υποστηρίζει η ομάδα πρωτοβουλίας καταστηματαρχών και εκφράζει την ανησυχία της  για τα χρονοδιαγράμματα, με αφορμή χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου για την πορεία των συγχρηματοδοτούμενων έργων.
 
Σε ανακοίνωση της, η ομάδα πρωτοβουλίας καταστηματαρχών της Μισιαούλη και Καβάζογλου και Γιλντίζ, υποστηρίζει πως ο Δήμος Λεμεσού «αποκρύβει εσκεμμένα την πραγματική εικόνα» και ότι δεν ενδιαφέρεται να ολοκληρωθεί η ανάπλαση του δρόμου στα πλαίσια που ο ίδιος έχει θέσει.
 
«Το γεγονός ότι άλλα δυο κύρια έργα ολοκληρώνονται στα πλαίσια που έχουν τεθεί υποδεικνύει ότι, για το έργο της Μισιαούλη & Καβάζογλου, ο στόχος μαζί με την ανάπλαση είναι και η εκ της πτωχεύσεως απομάκρυνση των πλείστων επιχειρήσεων από το δρόμο», προσθέτουν.
 
Η ομάδα πρωτοβουλίας σημειώνει ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα προνοούσε ολοκλήρωση του έργου στις 8 Οκτωβρίου 2020 και πως «μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε το 50% του έργου.
 
Υπενθυμίζει ότι στις 29 Ιουλίου 2020 έπρεπε να ολοκληρωθεί η Ά φάση βάσει του αναθεωρημένου χρονοδιαγράμματος με τον νέο εργολάβο του έργου, ο οποίος «έκλεισε για διακοπές τέλος Ιουλίου και μέχρι σήμερα δεν έχει επανέλθει στο εργοτάξιο».
 
Επιπρόσθετα, συνεχίζουν, στις 25 Μαΐου 2020, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, η εργοληπτική εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση ότι το γεφύρι παρά τα φώτα με τη διασταύρωση των οδών Δημοκρατίας και Παλλάδος θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 29 Ιουλίου, ενώ σημειώνουν πως μέχρι σήμερα τα έργα στο γεφύρι δεν έχουν ολοκληρωθεί. Οι επηρεαζόμενοι διερωτώνται κατά πόσο το γεφύρι θα παραμείνει έτσι για ακόμα δυο μήνες, «στραγγαλίζοντας τους καταστηματάρχες και στις δυο αποκομμένες πλευρές του δρόμου;».
 
Η ομάδα πρωτοβουλίας καλεί επίσης τον Δήμο Λεμεσού να απαντήσει κατά πόσο το έργο στην οδό Δημοκρατίας καθυστερεί λόγω των καθυστερήσεων στο έργο της οδού Μισιαούλη και Καβάζογλου και ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, με δεδομένο ότι «ο εργολάβος του έργου ξεκινά τους επόμενους μήνες άλλα δυο μεγάλα έργα στην επαρχία Λεμεσού».
 
Αναφερόμενη στα υπόλοιπα συγχρηματοδοτούμενα έργα που καταγράφονται στη χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου, η ομάδα πρωτοβουλίας καταστηματαρχών της Μισιαούλη και Καβάζογλου και Γιλντίζ συγχαίρουν το Δήμο για το γεγονός ότι οι εργασίες στις δημοτικές πολυκατοικίες επί του συγκεκριμένου δρόμου συνεχίζονται απρόσκοπτα και χωρίς καθυστερήσεις καθώς και το έργο για τη δημιουργία Κέντρου Ενασχόλησης Ενηλίκων στην οδό Φιλελλήνων.
 
«Τα πιο πάνω είναι απόδειξη ότι όταν ο Δήμος Λεμεσού θέλει, μπορεί να υλοποιήσει έργα χωρίς προβλήματα», προσθέτουν και καλούν τις δημοτικές αρχές να δώσουν μια ενδεικτική ημερομηνία ολοκλήρωσης των εργασιών για την Μισιαούλη και Καβάζογλου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας