ΝΕΟ: Μπήκαν τα θεμέλια των πύργων της Pafilia

  10/04/2019 17:00
 ΝΕΟ: Μπήκαν τα θεμέλια των πύργων της Pafilia

ΝΕΟ: Μπήκαν τα θεμέλια των πύργων της Pafilia

  10/04/2019 17:00
Μετά το ONE η Pafilia ξεκίνησε τις εργασίες για το NEΟ. Ένα άκρως επιβλητικό σύμπλεγμα τεσσάρων υψηλών κτιρίων, ύψους 173 μέτρων,  τοποθετημένο σε προνομιούχα θέση, δίπλα από το δημόσιο κήπο και τη δημοτική πινακοθήκη,

RELATED ARTICLES


Το ΝΕΟ αποτελεί δημιούργημα παγκοσμίου φήμης αρχιτεκτόνων και μηχανικών και θα κοσμεί το παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού όντας μια  από τις μεγαλύτερες οικιστικές αναπτύξεις που έγιναν ποτέ στην Κύπρο.

Στη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του έργου, η Εκτελεστική Διευθύντρια της Pafilia Property Developers Ευαγγελία Ηλιάδου, τόνισε πως το όραμα της εταιρείας είναι η δημιουργία ενός οικιστικού έργου όπου η πρωτοποριακή αρχιτεκτονική, ο προηγμένος σχεδιασμός και η κορυφαία ποιότητα, συναντώνται και δημιουργούν συναρπαστικές εμπειρίες και ένα νέο κοσμοπολίτικο προορισμό. Η πρώτη φάση προώθησης του έργου στις διεθνείς αγορές σημείωσε η κα Ηλιάδου, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία γεγονός που αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης με το οποίο περιβάλλουν την εταιρεία οι ξένοι επενδυτές.

Το NEO, που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς, εμπνεύστηκε μια διεθνώς αναγνωρισμένη ομάδα συνεργατών που συμμερίζεται το όραμα της Pafilia και αποτελείται από το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Woods Bagot, το οποίο ανέλαβε τόσο τον εξωτερικό όσο και τον εσωτερικό σχεδιασμό, το πρωτοπόρο γραφείο μηχανικών BuroHappold, τους ειδικούς σε εξωτερικά κελύφη κτιρίων Meinhardt και το καινοτόμο γραφείο αρχιτεκτονικής τοπίου Andy Sturgeon. Τους εξωτερικούς συνεργάτες ενισχύει μια εξαιρετική ομάδα τοπικών συνεργατών και συμβούλων με άρτια τεχνογνωσία, όπως το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Ηρακλής Παπαχρίστου, οι Σύμβουλοι Μηχανικοί Πανίκος Παπαδόπουλος και Συνεργάτες, οι μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι μηχανικοί Γεωργίου, Ζεμπύλας και Συνεργάτες και το γραφείο επιμέτρησης ποσοτήτων Μαρίνος Ν. Παναγιωτίδης.

Αναφερόμενος στο σχεδιασμό του έργου ο Αρχιτέκτονας Ηρακλής Παπαχρίστου επεσήμανε πως το ΝΕΟ συνιστά εξαιρετικό δείγμα σύγχρονου οικιστικού θερέτρου, η κατασκευή του οποίου θα αποτελέσει ορόσημο για την πόλη της Λεμεσού. Τα τέσσερα κτίρια του ΝΕΟ πρόσθεσε, τα οποία θα φτάνουν τους 39, 33, 33 και 28 ορόφους, περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις έξι αστέρων σχεδιασμένες για να προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης, δραστηριότητας, ψυχαγωγίας και ευεξίας.

Στην καρδιά του ΝΕΟ, θα βρίσκεται μια πολυμορφική πλατεία με επώνυμα καταστήματα και εστιατόρια που θα δένει αρμονικά με το δημόσιο κήπο και το υπαίθριο θέατρο, προσφέροντας στην πόλη και στους κατοίκους της ένα νέο σύγχρονο και μοντέρνο προορισμό. Επιπλέον το μεγαλεπήβολο έργο θα διαθέτει τρεις υπαίθριες πισίνες με θέα τη θάλασσα, πρωτοποριακό κέντρο ευεξίας, σάουνα, υδρομασάζ, θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα 25 μέτρων, υπερσύγχρονο γυμναστήριο, γήπεδα τένις υψηλών προδιαγραφών, ιδιωτικό χώρο κινηματογράφου και δημόσιο χώρο στάθμευσης 825 οχημάτων.

Ο μοναδικός σχεδιασμός των πολυτελών διαμερισμάτων προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία απόλαυσης, καθώς δημιουργεί μια αισθητική ισορροπία και αρμονία των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, ενώ ταυτόχρονα χαρίζει μια μαγευτική απρόσκοπτη θέα που συνδυάζει τη θάλασσα, το βουνό και την πόλη. Ταυτόχρονα διασφαλίζει τον ξεχωριστό τρόπο ζωής του ΝΕΟ που έχει ως βασικά χαρακτηριστικά στοιχεία την ηρεμία και την ιδιωτικότητα.

Το ΝΕΟ απεικονίζει την πρόοδο και την εξέλιξη της οικιστικής ανάπτυξης στον τόπο μας, τόνισε ο Σύμβουλος Μηχανικός Πανίκος Παπαδόπουλος και αναφερόμενος στη μεθοδολογία που εφαρμόστηκε κατά το στάδιο της μελέτης και του σχεδιασμού, εξήγησε ότι έργα της εμβέλειας του NEO, απαιτούν κατάλληλη προετοιμασία και σημαντικό αριθμό μελετών, ενώ παράλληλα εισάγουν σημαντικές μηχανικές και τεχνολογικές καινοτομίες αλλά και πρωτοποριακές τεχνικές για τα κυπριακά δεδομένα.

Η Pafilia έχει εξασφαλίσει την αναγκαία πολεοδομική άδεια και οι προκαταρκτικές εργασίες αναμένεται να αρχίσουν τον ερχόμενο μήνα. Κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου, αναμένεται να δημιουργηθούν γύρω στις 1.500 θέσεις εργασίας και με την αποπεράτωση του έργου άλλες 250 μόνιμες θέσεις. Η ομάδα κατασκευής του έργου συναποτελείται από αξιόλογους επαγγελματίες με χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή σύνθετων αναπτύξεων.

Ο Διευθυντής του έργου Γιώργος Χρίστου, αναφέρθηκε στις κατασκευαστικές καινοτομίες που εισάγει το έργο και στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του. Η πρώτη φάση του έργου υπογράμμισε ο κ. Χρίστου, περιλαμβάνει τους πύργους RIVA και KAIA και τη συντριπτική πλειοψηφία των εγκαταστάσεων και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023, ενώ η δεύτερη φάση του έργου που περιλαμβάνει τους πύργους AMIA και UNA αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης, η εταιρεία θα συνεισφέρει το ποσό των 400.000 ευρώ για αναβάθμιση της δημοτικής πινακοθήκης και το ποσό των 150.000 για αναβάθμιση του οδικού δικτύου και του συστήματος φωτοεπισήμανσης της περιοχής. Περαιτέρω, θα παραχωρεί επί ετήσιας βάσης προς το Δήμο Λεμεσού, το 50% των ετήσιων εσόδων από το δημόσιο χώρο στάθμευσης που θα ανεγερθεί. Επίσης, θα δημιουργηθεί δημόσιος χώρος πρασίνου έκτασης 4.000 τετραγωνικών μέτρων και τοπιοτεχνημένη πλατεία 5.000 τετραγωνικών μέτρων με υπηρεσίες εστίασης στις οποίες θα έχει πρόσβαση το ευρύ κοινό.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η εταιρεία έχει εισάξει στην αγορά τις οικιστικές μονάδες των πύργων RIVA και ΚΑΙΑ οι οποίοι χωροθετούνται κοντύτερα στο παραλιακό μέτωπο. Οι δύο πύργοι περιλαμβάνουν 219 πολυτελή διαμερίσματα και 2 υπερπολυτελή ρετιρέ με ιδιωτική πισίνα που δημιουργούν το αίσθημα πως τίποτα δεν χωρίζει τον ουρανό από τη θάλασσα.

Η Pafilia Property Developers, επάξια έχει κερδίσει τη φήμη της για αριστεία και το όνομα της έχει καταστεί συνώνυμο της κορυφαίας ποιότητας, της καινοτόμου προσέγγισης και του πρωτοποριακού αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Αποτελεί την πρώτη εταιρεία που συνεργάστηκε με παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονες, μηχανικούς και μελετητές και που εφάρμοσε εξειδικευμένες πρακτικές ελέγχου και ποιότητας στη βάση διεθνών προτύπων. Το ΝΕΟ δικαίως αναδεικνύει την πρωτοπορία της Pafilia στον τομέα των ακινήτων.
Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας