Η νέα επένδυση του Teddy Sagi

InBusinessNews  14/09/2021 09:44
Η νέα επένδυση του Teddy Sagi

Η νέα επένδυση του Teddy Sagi

InBusinessNews  14/09/2021 09:44

Στην αγορά των virtual παρόχων εισέρχεται ο γνωστός Ισραηλινός επιχειρηματίας, Teddy Sagi, ο οποίος πρόσφατα βραβεύτηκε στα 9α Invest Cyprus International Investment Awards.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, μια εταιρεία ψηφιακής ιδιωτικότητας που είναι εισηγμένη στο Ηνωμένο Βασίλειο και ελέγχεται από τον δισεκατομμυριούχο Teddy Sagi συμφώνησε να πληρώσει σχεδόν $1 δισ. για να αποκτήσει έναν από τους πιο γνωστούς παγκόσμιους παρόχους εικονικών ιδιωτικών δικτύων.

Επένδυση €1. δισ.
Η συμφωνία της Kape να αγοράσει τον αντίπαλο ExpressVPN από τους ιδρυτές της έναντι 936 εκατ. δολαρίων σε μετρητά και μετοχές είναι ένα από τα μεγαλύτερα deals που επετεύχθη από μια βρετανική τεχνολογική εταιρεία τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε ακόμα:

Έτσι θα γίνει το νέο τετράστερο ξενοδοχείο στην ελεύθερη Αμμόχωστο

ServPRO: Ο ευέλικτος οργανισμός με το one-stop-shop υπηρεσιών

Ένα ολοκληρωτικά νέο look για το Foody

Πρόκειται μάλιστα για την τελευταία από μια σειρά εξαγορών από την Kape, η οποία έχει μετατραπεί από μια μικρή εταιρεία διαφημίσεων τεχνολογίας διαφημίσεων σε εταιρεία απορρήτου και ασφάλειας καταναλωτών με κεφαλαιοποίηση 800 εκατ. βρετανικών λιρών.

Τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα ή VPN, επιτρέπουν στους χρήστες να συνδέονται στο διαδίκτυο με ασφαλή και ιδιωτικό τρόπο.

Η εμπλοκή Sagi
Η ExpressVPN, το οποίο εδρεύει στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, είναι ένας από τους πιο γνωστούς παρόχους τεχνολογίας και ήταν η πρώτη εταιρεία που έχει λασάρει servers, οι οποίοι εξαφανίζουν όλο το περιεχόμενο κατά την επανεκκίνησή τους. Διαθέτει 3 εκατ. συνδρομητές επί πληρωμή, το 40% των οποίων βρίσκονται στη Βόρεια Αμερική. Πέρυσι τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 37% στα 279 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με τους FT, η Kape θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά με την τοποθέτηση νέων μετοχών για την άντληση περίπου 350 εκατ. δολαρίων και μια ξεχωριστή λιανική προσφορά. Η Unikmind Holdings, η εταιρεία του Sagi, θα παράσχει χρηματοδότηση για τις αναβαλλόμενες πληρωμές ανταλλάγματος και την αναχρηματοδότηση χρέους για να ολοκληρωθεί γρήγορα η συμφωνία.

Ο Sagi, ο Κύπριος-Ισραηλινός που ίδρυσε την εταιρεία λογισμικού τυχερών παιχνιδιών PlayTech, επένδυσε για πρώτη φορά στο Kape το 2012, όταν ήταν μια μικρή ισραηλινή επιχείρηση διαφημιστικής τεχνολογίας με το όνομα Crossrider.

Στη συνέχεια, μετονομάστηκε και επικεντρώθηκε σε προϊόντα απορρήτου των καταναλωτών και ήταν σε κινήθηκε με φουλ ρυθμούς εξαγορών, αποκτώντας τους αντιπάλους της ZenMate, Intego, LTMI και Webselenese.

ΠΗΓΗ: FT

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας