Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Έτσι θα γίνει το νέο τετράστερο ξενοδοχείο στην ελεύθερη Αμμόχωστο

Την έγκρισή της έδωσε η Περιβαλλοντική Αρχή στην αίτηση της Anastasia Tsokkou Estates για την ανέγερση τετράστερου ξενοδοχείου, στον Δήμο Σωτήρας, στην ελεύθερη Αμμόχωστο.

Ξενοδοχειακή μονάδα 452 κλινών
Όπως επισημαίνεται στη γνωμάτευση του Τμήματος Περιβάλλοντος, πρόκειται για ξενοδοχειακή μονάδα τεσσάρων αστέρων δυναμικότητας 206 δωματίων (452 κλινών), η οποία θα εκτείνεται σε έξι ορόφους και αναμένεται να λειτουργεί ολόχρονα.

Διαβάστε ακόμα: 

ServPRO: Ο ευέλικτος οργανισμός με το one-stop-shop υπηρεσιών

Ένα ολοκληρωτικά νέο look για το Foody

Πιο συγκεκριμένα, η προτεινόμενη ανάπτυξη περιλαμβάνει 173 τυπικά δωμάτια (δύο κλινών), 20 οικογενειακά δωμάτια (τεσσάρων κλινών) και 13 δωμάτια για ΑμΕΑ (δύο κλινών), χώρο αναμονής, σαλόνι, μπαρ, καθώς και δύο εστιατόρια πελατών.

Εξάλλου, διαθέτει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κοινόχρηστους χώρους υγιεινής, γυμναστήριο με αποδυτήρια, και βοηθητικούς χώρους. Στους βοηθητικούς χώρους περιλαμβάνονται αποθήκες ποτών και τροφίμων, αποθήκες επίπλων, λιναποθήκες, πλυντήριο, μηχανοστάσια, χώροι εστίασης και ξεκούρασης προσωπικού και χώρος εκφόρτωσης.

 

Οι εξωτερικοί χώροι
Στην προτεινόμενη ανάπτυξη αναμένεται να λειτουργούν συνολικά δύο πισίνες, μια εξωτερική πισίνα για ενήλικες μαζί με παιδική πισίνα, όπως επίσης και μια εσωτερική θερμαινόμενη, με συνολική χωρητικότητα 1.410 μ3.

Βάσει των αρχιτεκτονικών σχεδίων της ανάπτυξης αναμένεται να υπάρχουν δύο γήπεδα. Ο συνολικός χώρος στάθμευσης θα φιλοξενεί μέχρι 112 οχήματα με συνολική επιφάνεια 2.830 τ.μ.

Κοντά σε Μαρίνα Αγίας Νάπας και Sun City
Το τεμάχιο, στο οποίο θα ανεγερθεί το έργο, έχει συνολικό εμβαδόν 15.944 τ.μ., από τα οποία η ξενοδοχειακή μονάδα θα καταλαμβάνει 3.508 τ.μ.

Συνεπώς, η συνολική σφράγιση του εδάφους δεν θα ξεπερνά το 20% της έκτασης του συνολικού τεμαχίου.

Ο χώρος ανάπτυξης του έργου βρίσκεται στον Δήμο Σωτήρας της επαρχίας Αμμοχώστου, σε ιδιωτική γη, όπου για την εκμετάλλευσή της δεν απαιτείται εκμίσθωση.

Στην περιοχή μελέτης βρίσκονται υπό σχεδιασμό, λειτουργούν αλλά και αναπτύσσονται και άλλες μονάδες / εγκαταστάσεις. Αυτές περιλαμβάνουν τη Μαρίνα Αγίας Νάπας, το ξενοδοχείο Sun City και άλλες ξενοδοχειακές μονάδες και διαμερίσματα φιλοξενίας τουριστών, εστιατόρια, καφετέριες, θεματικά πάρκα και άλλες αναπτύξεις.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλησίον του χώρου ανάπτυξης του νέου τετράστερου ξενοδοχείου, δεν υπάρχουν οποιαδήποτε καταχωρημένα αρχαία μνημεία μέχρι στιγμής, ενώ στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου υπάρχει η Αρχαία Νεκρόπολη, η οποία θα ανασκαφεί στο μέλλον και θα ανακηρυχθεί σε αρχαίο μνημείο.

Το προτεινόμενο έργο απέχει περίπου 7 χλμ. από το κέντρο του Δήμου Σωτήρας και του Δήμου Αγίας Νάπας και περίπου 6 χλμ. και 5 χλμ. από τα κέντρα των κοινοτήτων Ξυλοφάγου και Λιοπετρίου, αντίστοιχα.

Η πρόσβαση στην ανάπτυξη θα γίνεται κυρίως μέσω του αυτοκινητόδρομου Λάρνακας – Αγίας Νάπας και σε συνέχεια με τη χρήση του εσωτερικού οδικού δικτύου σε συνδυασμό με νέα προτεινόμενη οδό, η οποία θα καταλήγει στο χώρο στάθμευσης του έργου.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση ακίνητα ιδανικά για επένδυση
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023