Teddy Sagi: Βραβεύτηκε στα Invest Cyprus International Investment Awards

Για τη συμβολή του στο κυπριακό επιχειρείν διακρίθηκε ο Ισραηλινός επιχειρηματίας, Teddy Sagi, στο πλαίσιο των 9ων Invest Cyprus International Investment Awards.

Παραλαμβάνοντας το τιμητικό βραβείο ο κ. Sagi επεσήμανε ότι η Κύπρος αποτελεί το πρώτο του σπίτι, εκφράζοντας παράλληλα την αγάπη του για το νησί.

Οραματιστής επιχειρηματίας και επενδυτής, ο Teddy Sagi άρχισε το επιχειρηματικό του ταξίδι το 1999 με την ίδρυση της Playtech. Σήμερα, 22 χρόνια μετά, κατατάσσεται ως 539ος στην λίστα του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους ανά το παγκόσμιο, και 4ος στην λίστα με τους πλουσιότερους Ισραηλινούς, με εκτιμώμενη καθαρή αξία 5.5 δισ. δολάρια.

Ήταν μεγαλομέτοχος στον διαδικτυακό πάροχο online πληρωμών SafeCharge, το οποίο εισήχθη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου στην αγορά εναλλακτικών επενδύσεων. Το 2019, αγοράστηκε από τη Nuvei για σχεδόν 1 δισ. δολάρια. Σήμερα είναι μεγαλομέτοχος στην Kape Technologies plc, AIM-listed διαδικτυακή εταιρεία που προσφέρει λύσεις ασφαλείας.

Ο Teddy Sagi κατέχει ένα διεθνές χαρτοφυλάκιο με ακίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, το Ισραήλ, τη Ρουμανία, την Κύπρο, την Ελλάδα, που σχετίζονται κυρίως με τον τουρισμό, οικιστικές και εμπορικές αναπτύξεις, συμπεριλαμβανομένων των Camden Market, Stables Market, Camden Lock Developments, Holborn Estate και Victoria House στο Λονδίνο.

Επί του παρόντος, βρίσκεται στη διαδικασία να εισαγάγει την Labs brand εμπειρία στη Λευκωσία, μέσα από τη λειτουργία του Labs Tower, ενός κτηρίου υψηλής τεχνολογίας και άνεσης με 21 ορόφους στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Το Labs Tower θα προσφέρει ευέλικτους εργασιακούς χώρους και διαμερίσματα, όπου θα στεγάζονται επίσης και κάποιες από τις δικές του εταιρείες και επιχειρήσεις. Την ίδια ώρα, είναι αφοσιωμένος σε ένα καινούργιο project το Pay.com, μία ομάδα από payments institutions με έδρα την Κύπρο.

Η Κύπρος αποτελεί εδώ και καιρό την κορυφαία επιλογή του Teddy Sagi ως επενδυτικού προορισμού, λόγω της ξεχωριστής γεωγραφικής τοποθεσίας του νησιού, του γεγονότος ότι είναι μέλος της ΕΕ, των φορολογικών και νομικών υποδομών, αλλά και των πολλών επαγγελματιών υψηλού επιπέδου. Αυτοί είναι οι λόγοι που η Globe Invest Limited, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα περιουσιακά του στοιχεία, έχει την βάση της στην Κύπρο.

Για τους στόχους του δηλώνει ότι «θα συνεχίσω τις επιτυχημένες του επιχειρηματικές δραστηριότητες, επηρεάζοντας θετικά τις ζωές των ανθρώπων», προσφέροντάς τους θέσεις εργασίας και ευκαιρίες ανέλιξης, ποιοτικές υπηρεσίες και προϊόντα, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας, του πολιτισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος.

 

Δειτε Επισης

Τερματίστηκε η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας-Πάνε σε συνάντηση Kition, συντεχνίες και Γ. Παναγιώτου
Συνεχίζεται η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας, έτοιμος να συνδράμει στην επίλυση της διαφοράς ο Βαφεάδης
Συνέδριο της Διεύθυνσης Ανώτερης Εκπαίδευσης του ΥΠΑΝ σε συνεργασία με την PWC Κύπρου
Για 8η χρονιά ΟΠΑΠ Κύπρου και Ερυθρός Σταυρός πορεύονται μαζί
Απεργίες κατά παράβαση των εργασιακών θεσμίων-Νομοθετική ρύθμιση στις ουσιώδεις υπηρεσίες
Έντονη αντίδραση ΚΕΒΕ για την απεργία στο λιμάνι Λάρνακας-Ρύθμιση απεργιών σε ουσιώδεις υπηρεσίες
ΟΕΒ: Απαράδεκτη η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας-«Η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο»
Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ: «Καθαρά με αγάπη, για τον Ερυθρό Σταυρό»
Γίνε επιστήμονας για μια μέρα στο Φεστιβάλ Επιστήμης που διοργανώνει το Paradox Museum Limassol & CP Foodlab
O Joseph Borghese ειδικός απεσταλμένος για άμεσες ξένες επενδύσεις (FDI)