Ένα βήμα πιο κοντά στον πολίτη με ψηφιακή διακυβέρνηση

H ανθρωπότητα διανύει την περίοδο της Ψηφιακής Εποχής ή της Ψηφιακής Οικονομίας. Ο διεθνής ανταγωνισμός, οι αυξανόμενες απαιτήσεις των πολιτών επιτάσσουν σε όλες τις επιχειρήσεις να ενσωματώσουν και να βασιστούν στις νέες τεχνολογίες, χτίζοντας μια παγκόσμια «Κοινωνία της Πληροφορίας». Το νέο, όμως αυτό περιβάλλον απαιτεί όχι μόνο από τους ιδιωτικούς οργανισμούς αλλά και από τους δημόσιους να προσαρμοστούν.

Επιταγή, λοιπόν, της σύγχρονης εποχής και του διεθνούς ανταγωνισμού είναι ο εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Διοίκησης, η ανασυγκρότηση και η πραγματική επανίδρυσή της. Η επιτακτικότητα της διοικητικής μεταρρύθμισης πηγάζει από την επίγνωση όλων ότι ο σημερινός τρόπος οργάνωσης της Δημόσιας Διοίκησης αποτελεί σημαντικό περιοριστικό παράγοντα για την οικονομική πρόοδο και ανάπτυξη καθώς και για την κοινωνική συνοχή της χώρας.

Οι τρέχουσες κοινωνικές, τεχνολογικές και οικονομικές αλλαγές δημιουργούν νέες προσδοκίες για δημόσιες υπηρεσίες. Πολλοί χρήστες αναμένουν προσωποποιημένες, απλουστευμένες ή αυτοματοποιημένες υπηρεσίες που παρέχονται μέσω των προτιμώμενων από αυτούς διαύλων και είναι ολοένα και περισσότερο κινητές.

Συνεπώς, θα μπορούσε να δοθεί προσοχή στην παροχή υπηρεσιών σε χρόνο, τόπο και ρυθμό που εξυπηρετεί καλύτερα τους χρήστες και συνδυασμός της αρχής «εξ ορισμού ψηφιακός χαρακτήρας» με επιλογές πολλαπλών διαύλων·

Ψηφιοποίηση Δημοσίου

Πώς η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον Δημόσιο Τομέα για να αυξηθεί η πρόσβαση των πολιτών σε δημόσιες και ιδιωτικές πληροφορίες, να βελτιωθεί ο συντονισμός και να διευκολυνθεί η συλλογή δεδομένων για την καλύτερη κατανομή των δημόσιων υπηρεσιών. Πώς μπορεί να βοηθήσει τον δημόσιο τομέα να γίνει πιο αποτελεσματικός και αποδοτικός;

Απαντήσεις στα πιο πάνω ερωτήματα θα δώσουν ο Κυριάκος Κόκκινος, Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής μέσα από συζήτηση με τον Βασίλη Χαραλάμπους δικηγόρο– Head του GZG Tech της George Z. Georgiou & Associates LLC στο πλαίσιο του 11ου ICT Conference & Exhibition – Tech Revolution.

Ο Κυριάκος Κόκκινος υπηρετεί από την 1η Μαρτίου 2020, με Διορισμό από τον Προέδρο της Δημοκρατίας, ως Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής. Προηγουμένως, είχε διοριστεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως Επικεφαλής Επιστήμονας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Προέδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΣΕΚ).

Είναι διακεκριμένος επαγγελματίας σε θέματα τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών με μακροχρόνια διεθνή και τοπική υπηρεσία και εμπειρία σε ανώτατες θέσεις σε πολυεθνικούς οργανισμούς όπως την IBM και PwC, με αντικείμενο στην Επιχειρησιακή και Τεχνολογική Στρατηγική για Ψηφιακό Μετασχηματισμό και στην Πληροφορική. Διετέλεσε Εκτελεστικός Διευθυντής και Συνέταιρος στην IBM Europe, με 30 χρόνια εμπειρίας στον Τομέα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Τεχνολογίας (Technology Consulting and Services Sector).

Έχει λάβει πληθώρα βραβείων και διακρίσεων για επαγγελματική αριστεία, συμπεριλαμβανομένων «Business Leader of the Year Award, 2016» από το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), και «Quality Leader Award» για το έτος 2015, από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Ποιότητας. Υπηρέτησε επίσης ως μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια διάφορων οργανισμών όπως τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus), τον ΚΟΤ, την Αρχή Λιμένων Κύπρου, το Συμβούλιο Επιτρόπων του Ινστιτούτου Κύπρου και άλλους.

Τα ακαδημαϊκά του προσόντα περιλαμβάνουν Executive MBA in Strategic Management από το Henley Management College (UK) και BSc & MSc in Electrical/ Computer Engineering από το New Jersey Institute of Technology (ΗΠΑ).

Ο Βασίλης Χαραλάμπους είναι δικηγόρος της George Z. Georgiou & Associates LLC και επικεφαλής της GZG Tech, συμβουλεύοντας πελάτες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε θέματα αναδυόμενης τεχνολογίας και προσωπικών δεδομένων, όπως Blockchain, Crypto-assets και τεχνολογία κατανεμημένων λογιστικών βιβλίων. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Leicester (LLB) και του Πανεπιστημίου Portsmouth (MSc) και μέλος της Επιτροπής Τεχνολογίας του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου καθώς και της Διεθνούς Ένωσης αξιόπιστων εφαρμογών Blockchain.

Το 11ο ICT Conference & Exhibition – Tech Revolution παρουσιάζει η ΙΜΗ και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Ιουνίου στις 8:30π.μ., στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα. Για το πρόγραμμα του συνεδρίου, κάντε κλικ εδώ.

Στόχος του μεγαλύτερου συνεδρίου τεχνολογίας και πληροφορικής στην Κύπρο είναι η παρουσίαση και ανάδειξη προϊόντων και λύσεων τεχνολογίας που θα βοηθήσουν τις κυπριακές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να περάσουν στην ψηφιακή εποχή. Το συνέδριο απευθύνεται σε επιχειρηματίες και ανώτερα διευθυντικά στελέχη από επιχειρήσεις από όλους τους τομείς της οικονομίας όλων των μεγεθών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής. Για ηλεκτρονικές εγγραφές, κάντε κλικ εδώ.

Πληροφορίες Συνεδρίου

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί (μέχρι σήμερα): eBOS Technologies Ltd, ECOMMBX, George Z. Georgiou & Associates LLC, KPMG Κύπρου, NetU Consultants Ltd και SoftOne

Εκθέτες: MAPiTek, TalosCo Business Solutions Ltd

Ακαδημαϊκός Συνεργάτης: MIEEK

Υποστηρικτές: Invest Cyprus και The Cyprus Tech Association

Με τη στήριξη: Cyprus Computer Society (CCS), Cyprus Information Technology Enterprises Association (CITEA) και Tech Island Association

Χορηγοί Επικοινωνίας: Περιοδικό IN Βusiness, περιοδικό GOLD και πόρταλ REPORTER

 

Για περισσότερες πληροφορίες: IMH, Τηλέφωνο: 22505555

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

 

Δειτε Επισης

Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας
Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς
Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης