Βρετανία: Η Huawei δεν αποτελεί απειλή για 5G

Η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι δυνατό να μετριαστεί ο κίνδυνος από τη χρήση του εξοπλισμού Huawei σε δίκτυα 5G, κάτι το οποίο αποτελεί σοβαρό πλήγμα στις προσπάθειες των ΗΠΑ να πείσουν τους συμμάχους τους να απαγορεύσουν τον κινεζικό προμηθευτή από τηλεπικοινωνιακά συστήματα υψηλής ταχύτητας.

Το Εθνικό Κέντρου Ασφάλειας Cyber ​​Security του Ηνωμένου Βασιλείου έχει διαπιστώσει ότι υπάρχουν τρόποι περιορισμού των κινδύνων από τη χρήση της Huawei σε μελλοντικά υπερσύγχρονα δίκτυα 5G, αναφέρουν οι Financial Times επικαλούμενοι δύο ανθρώπους γνώστες των συμπερασμάτων του Κέντρου τα οποία δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Τα ευρήματα των συμπερασμάτων έρχονται σε μια χρονική περίοδο όπου οι ΗΠΑ εντείνουν τις προσπάθειες τους να πείσουν τις χώρες να αποκλείσουν την Huawei από τα δίκτυά τους, με τον ισχυρισμό ότι θα μπορούσε να βοηθήσει την Κίνα να διεξάγει κατασκοπεία ή σαμποτάζ στον κυβερνοχώρο.

Ο Οργανισμός Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ εδώ και καιρό μοιράζεται πληροφορίες με συμμάχους και εταίρους τους σε μια προσπάθεια να υπογραμμίσει τους κινδύνους, αλλά αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας, δεν έχουν πεισθεί ότι δικαιολογείται ο αποκλεισμός της Huawei.

Σύμφωνα με τους FT, οι ευρωπαίοι ηγέτες δίδουν μεγάλη βαρύτητα στα βρετανικά συμπεράσματα, αφού το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες των ΗΠΑ μέσω της συμμετοχής του στο δίκτυο ανταλλαγής πληροφοριών Five Eyes. «Άλλα έθνη μπορούν να προτάξουν το επιχείρημα ότι εάν οι Βρετανοί είναι σίγουροι για τον μετριασμό των απειλών κατά της εθνικής ασφάλειας τότε μπορούν να διαβεβαιώσουν το κοινό τους και τη διοίκηση των ΗΠΑ ότι ενεργούν με συνετό τρόπο συνεχίζοντας να επιτρέπουν στους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών να χρησιμοποιούν κινεζικές υπηρεσίες εφ 'όσον λαμβάνουν τις προφυλάξεις που υποδεικνύουν οι Βρετανοί», δήλωσε στους FT άτομο γνώστης του αντικειμένου.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι το 5G θα είναι τόσο γρήγορο- και έχει αρκετές στρατιωτικές εφαρμογές – με αποτέλεσμα η χρήση οποιουδήποτε κινεζικού τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού να αποτελεί σοβαρή απειλή. Μάλιστα Αμερικανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι η Huawei θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κακόβουλες ενημερώσεις λογισμικού για τη διευκόλυνση της κατασκοπείας.

Ο Robert Hannigan, πρώην επικεφαλής της βρετανική υπηρεσία πληροφοριών, πρόσφατα έγραψε στους FT ότι «ποτέ δεν βρήκε στοιχεία για κακόβουλη κινεζική κυβερνητική δραστηριότητα μέσω της Huawei» και ότι «είναι ανοησίες οι όποιοι ισχυρισμοί ότι η κινεζική τεχνολογία αποτελεί απειλή για τα δίκτυα 5G».

ΠΗΓΗ: FT

Δειτε Επισης

Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας
Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς
Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης