Β. Ειρήναρχος: Διαθέτουμε στρατηγική να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις και ευκαιρίες

Χρηματοδότηση μέχρι €20 εκατ. προς Δήμητρα, εάν χρειαστεί, για συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου της Ελληνικής

Η Logicom διαθέτει την κατάλληλη στρατηγική και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που θα προκύψουν. Αυτό ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Logicom, Βαρνάβας Ειρήναρχος μιλώντας ενώπιον της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιουνίου, υπογραμμίζοντας πως «θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας πάνω στη στρατηγική που έχουμε χαράξει τα προηγούμενα χρόνια».

Σε ό,τι αφορά τον απολογισμό για το 2017, ο κ. Ειρήναρχος σημείωσε πως το Συγκρότημα προέβη σε δύο σημαντικές επενδύσεις οι οποίες δίνουν νέα δυναμική και αναφέρθηκε συγκεκριμένα  στην αγορά τεμαχίου γης στην περιοχή «Λάκκος του Μαγκλή» στον Στρόβολο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τις κτιριακές ανάγκες του Συγκροτήματος, ενώ σε ερώτημα μετόχου ο πρόεδρος της Logicom Αδάμος Αδαμίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο τεμάχιο γης να χρησιμοποιηθεί και για άλλου είδους αναπτύξεις προς όφελος του Συγκροτήματος.
 
Παράλληλα, ο κ. Ειρήναρχος υπογράμμισε πως η Logicom αναγνωρίζοντας τις προοπτικές τις Δήμητρας Επενδυτική, προέβη σε δύο αγορές μετοχών αυξάνοντας τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της Δήμητρας Επενδυτική σε 29,6%.

Δάνειο προς Δήμητρα για Ελληνική
Αναφορικά με τη συμφωνία που συνήψε η Logicom με την Δήμητρα Επενδυτική για την παραχώρηση δανείου για συμμετοχή της δεύτερης στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής Συμφωνίας λόγω της συμφωνίας για απορρόφηση του καλού Συνεργατισμού, ο κ. Αδαμίδης σημείωσε πως το όλο θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν νομιμοποιείται η εταιρεία να αναφερθεί σε λεπτομέρειες και αρκέστηκε να δηλώσει ότι η Δήμητρα ζήτησε από την Logicom όπως συνδράμει με το ποσό των €20 εκατ. σε περίπτωση συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής.

Από την πλευρά του, το ανεξάρτητο μέλος του ΔΣ της Logicom Νίκος Μιχαηλάς ανέφερε πως είναι προς το συμφέρον των μετόχων να προχωρήσει με τη συμφωνία. Επεξήγησε πως με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής η Δήμητρα που σήμερα κατέχει το 10% στην Ελληνική, ασκήσει τα δικαιώματα της και με το ποσό των €15 εκατ. θα διατηρήσει το ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου που κατέχει στην Ελληνική. Παράλληλα, πρόσθεσε πως εάν μείνουν δικαιώματα που δεν ασκηθούν από άλλους μετόχους, η Δήμητρα έχει προτεραιότητα για να αγοράσει μετοχές αυξάνοντας το ποσοστό συμμετοχής της μέχρι το 20,1%, Σε περίπτωση που μείνουν και άλλα δικαιώματα τότε είναι στη διακριτική ευχέρεια της Ελληνικής να δώσει το δικαίωμα στην Δήμητρα να αυξήσει το ποσοστό συμμετοχής της μέχρι το 29,2%. Ως Δήμητρα, ανέφερε, απευθυνθήκαμε στη Logicom εάν και εφόσον η Δήμητρα χρειαστεί χρηματοδότηση θα απευθυνθούμε στην Λogicom για αυτά τα €20 εκατ. και αυτό θα γίνει προς τα τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου.

Φορτισμένο κλίμα
Αξίζει να σημειωθεί πως η έναρξη της ΕΓΣ έγινε σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα καθώς μετά από 19 χρόνια, ο πρόεδρος Αδάμος Αδαμίδης αποχωρεί από την Προεδρία της εταιρείας. Στην ομιλία του προς τους μετόχους υπογράμμισε το όραμα της εταιρείας, προσθέτοντας πως από το 2002 τέθηκαν κανόνες διαφάνειας και πως το ΔΣ θα πράξει ότι είναι αναγκαίο για την αύξηση της αξίας της επένδυσης των μετόχων. Μέλημα και επιδίωξη του ΔΣ, είπε, ήταν η εφαρμογή βέλτιστων συνθηκών για τους εργαζομένους και συνεχής επικοινωνία με τους μετόχους. «Η δική μου αποχώρηση δεν θα στερήσει από το ΔΣ την αποτελεσματικότητα του. Είμαι σίγουρος ότι το όραμα της Logicom θα συνεχίσει να υπηρετείται καθώς είμαι πεπεισμένος για τις προσωπικές ικανότητες των υπόλοιπων μελών. Χωρίς την σωστή στελέχωση η εταιρεία δεν θα σημείωνε την επιτυχία που είχε».

Θετικής πορείας συνέχεια
Αναλύοντας την πορεία της Logicom για το 2017, ο διευθύνων σύμβουλος Βαρνάβας Ειρήναρχος ανέφερε ότι το συγκρότημα συνέχισε την θετική του πορεία και υλοποίησε σε μεγάλο βαθμό τους στόχους που είχε θέσει. Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 8,3% για να διαμορφωθεί στα €866 εκατ., ενώ τα κέρδη μετά τη φορολογία διαμορφώθηκαν στα €14,6 εκατ. και το κέρδος προς τους μετόχους αυξήθηκε κατά 25,5% για να διαμοφωθεί στα €15,6 εκατ.

Πρόσθεσε πως αυξήθηκε ο βαθμός της κυβερνοασφάλειας, υπογραμμίζοντας ότι οι ευκαιρίες και οι ανάγκες θα συνεχίσουν να αυξάνονται έτσι οι επενδύσεις στο χώρο της κυβερνοασφάλειας θα αυξάνονται. Την ίδια ώρα, σημείωσε ότι το Συγκρότημα επέκτεινε τις δραστηριότητες του στους παραδοσιακούς τομείς της τεχνολογίας και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην συμφωνία με την Oracle για διανομή των προϊόντων της σε Ελλάδα, Μάλτα, Αλβανία, Κόσοβο και ΠΓΔΜ.
 
 

Δειτε Επισης

Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας
Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς
Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης