ETYK: 24ωρη προειδοποιητική απεργία την ερχόμενη Τρίτη στην Ελληνική

Την πραγματοποίηση 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας στην Ελληνική Τράπεζα την ερχόμενη Τρίτη 31/05/2022 αποφάσισε σε σημερινή του συνεδρία το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΥΚ. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της συντεχνίας, σε περίπτωση που η Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας «δεν συμμορφωθεί και να τηρήσει τις συμφωνίες και το νόμο, όπως είναι οι αποφάσεις του Υπουργείου Εργασίας, τότε τα μέτρα θα ενταθούν και θα επεκταθούν».

Επιπρόσθετα, το Διοικητικό Συμβούλιο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, εξουσιοδότησε τη Γενική Γραμματεία, αν το κρίνει αναγκαίο να επεκτείνει τα μέτρα και στις υπόλοιπες Τράπεζες.

Υπενθυμίζεται ότι το πράσινο φως στην ηγεσία της ΕΤΥΚ να λάβει όλα τα μέτρα που έχει στη διάθεσή της, περιλαμβανομένης και της απεργίας, αν και όταν κριθεί αναγκαίο, άναψαν οι επαρχιακές γενικές συνελεύσεις των μελών της συντεχνίας που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Τετάρτη.

Διαβάστε εδώ: Εξουσιοδότησαν την ΕΤΥΚ για απεργιακά μέτρα οι τραπεζοϋπάλληλοι

Οι συνελεύσεις συγκλήθηκαν με φόντο την απόφαση της Ελληνικής Τράπεζας να προχωρήσει σε πλεονασμούς προσωπικού, στο πλαίσιο της προσπάθειας της τράπεζας για μείωση του εργασιακού κόστους και δεδομένου ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης, με τρόπο που να επιτυγχάνεται ο στόχος αυτός.

Στις γενικές επαρχιακές συνελεύσεις, προσήλθαν και ψήφισαν 5745 μέλη. Ποσοστό 99,5% (5714) ψήφισαν υπέρ της λήψης μέτρων, ενώ εναντίον ψήφισαν 28. Υπήρξαν επίσης 3 άκυρα ψηφοδέλτια.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα απεργιακά μέτρα από πλευράς ΕΤΥΚ λαμβάνονται παρά το ξεκάθαρο μήνυμα που η διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας έχει επανειλημμένως στείλει στη συντεχνία, σε ό,τι αφορά την ετοιμότητα και θέλησή της για διάλογο, ώστε να καταστεί δυνατή η επίτευξη συμφωνίας και κατάληξη σε μια συλλογική σύμβαση που να ρυθμίζει όλα τα εργασιακά ζητήματα, διασφαλίζοντας παράλληλα την μακροχρόνια βιώσιμη πορεία του τραπεζικού ιδρύματος.   

Διαβάστε εδώ:

Έκκληση όπως αποφευχθούν τα απεργιακά μέτρα στον τραπεζικό τομέα είχε απευθύνει την περασμένη βδομάδα και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, Πανικός Νικολάου, εκφράζοντας ανησυχία γύρω από ένα τέτοιο ενδεχόμενο.  

Διαβάστε εδώ: Π. Νικολάου: Ανησυχία και έκκληση αποφυγής απεργιών στις τράπεζες

Δειτε Επισης

Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος