Π. Νικολάου: Ανησυχία και έκκληση αποφυγής απεργιών στις τράπεζες

Έκκληση όπως αποφευχθούν τα απεργιακά μέτρα στον τραπεζικό τομέα απηύθυνε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου και πρόεδρος του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, Πανικός Νικολάου.

Μιλώντας κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Τράπεζας Κύπρου για το πρώτο τρίμηνο του 2022, και ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση της ΕΤΥΚ να προχωρήσει στη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένων και των απεργιακών, ένεκα της απόφασης της Ελληνικής Τράπεζας να προχωρήσει σε πλεονασμούς προσωπικού, ο κ. Νικολάου εξέφρασε ανησυχία για το ενδεχόμενο απεργίας και απηύθυνε έκκληση για αποφυγή του. Παράλληλα, είπε πως είναι ένα ζήτημα που θα εξεταστεί σε επίπεδο Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου.

Διαβάστε εδώ: Τράπεζα Κύπρου: Θέτουμε τις βάσεις για διανομή μερίσματος

Πανηγυρίζει η ΕΤΥΚ 

Από την άλλη, την απόλυτη ικανοποίησή της εκφράζει η ΕΤΥΚ για τη συμμετοχή των μελών της στις χθεσινές γενικές επαρχιακές συνελεύσεις που συγκάλεσε και κατά τις οποίες οι τραπεζοϋπάλληλοι άναψαν το πράσινο φως στη συντεχνία για λήψη απεργιακών μέτρων.

Σε εγκύκλιο που κυκλοφόρησε σήμερα προς τα μέλη της, η ΕΤΥΚ κάνει λόγο για μαζική προσέλευση στις κάλπες και ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλαν προς τη διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας.

Διαβάστε εδώ: Εξουσιοδότησαν την ΕΤΥΚ για απεργιακά μέτρα οι τραπεζοϋπάλληλοι

«Με τη μαζική συμμετοχή τους», αναφέρει στην εγκύκλιο της η συντεχνία, «οι συνάδελφοι απέδειξαν σ’ όλους ότι η τραπεζοϋπαλληλική οικογένεια παραμένει συσπειρωμένη, με εμπιστοσύνη γύρω από την ηγεσία της, πρόθυμη να αγωνιστεί για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά τους, που διασφαλίζουν μια αξιοπρεπή διαβίωση των οικογενειών τους».

Καταλήγοντας, η ΕΤΥΚ διαβεβαιώνει όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους πως με «σύνεση, ωριμότητα και αγωνιστικότητα θα διαχειριστεί αυτήν την τεράστια συμπαράσταση και εξουσιοδότηση, που οι συνάδελφοι της έδωσαν χθες, με στόχο πάντοτε την καλύτερη εκπροσώπηση των συνάδελφων και των συμφερόντων, τόσων των ιδίων όσων και των οικογενειών τους».

Δειτε Επισης

Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)
125 χρόνια ζωής-Στο…σπίτι της Τρ. Κύπρου το παρελθόν συνάντησε το παρόν και έδωσε ραντεβού με το μέλλον(pics)
Hellenic Bank Mobile App: Δάνεια με ηλεκτρονική υπογραφή εύκολα από το κινητό
AstroBank: €39,4 εκατ. κέρδη για το 2023-Στο 23,7% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας