Π. Νικολάου: Ανησυχία και έκκληση αποφυγής απεργιών στις τράπεζες

InBusinessNews  19/05/2022 11:24
Π. Νικολάου: Ανησυχία και έκκληση αποφυγής απεργιών στις τράπεζες

Π. Νικολάου: Ανησυχία και έκκληση αποφυγής απεργιών στις τράπεζες

InBusinessNews  19/05/2022 11:24

Έκκληση όπως αποφευχθούν τα απεργιακά μέτρα στον τραπεζικό τομέα απηύθυνε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου και πρόεδρος του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, Πανικός Νικολάου.

Μιλώντας κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Τράπεζας Κύπρου για το πρώτο τρίμηνο του 2022, και ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση της ΕΤΥΚ να προχωρήσει στη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένων και των απεργιακών, ένεκα της απόφασης της Ελληνικής Τράπεζας να προχωρήσει σε πλεονασμούς προσωπικού, ο κ. Νικολάου εξέφρασε ανησυχία για το ενδεχόμενο απεργίας και απηύθυνε έκκληση για αποφυγή του. Παράλληλα, είπε πως είναι ένα ζήτημα που θα εξεταστεί σε επίπεδο Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου.

Διαβάστε εδώ: Τράπεζα Κύπρου: Θέτουμε τις βάσεις για διανομή μερίσματος

Πανηγυρίζει η ΕΤΥΚ 

Από την άλλη, την απόλυτη ικανοποίησή της εκφράζει η ΕΤΥΚ για τη συμμετοχή των μελών της στις χθεσινές γενικές επαρχιακές συνελεύσεις που συγκάλεσε και κατά τις οποίες οι τραπεζοϋπάλληλοι άναψαν το πράσινο φως στη συντεχνία για λήψη απεργιακών μέτρων.

Σε εγκύκλιο που κυκλοφόρησε σήμερα προς τα μέλη της, η ΕΤΥΚ κάνει λόγο για μαζική προσέλευση στις κάλπες και ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλαν προς τη διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας.

Διαβάστε εδώ: Εξουσιοδότησαν την ΕΤΥΚ για απεργιακά μέτρα οι τραπεζοϋπάλληλοι

«Με τη μαζική συμμετοχή τους», αναφέρει στην εγκύκλιο της η συντεχνία, «οι συνάδελφοι απέδειξαν σ’ όλους ότι η τραπεζοϋπαλληλική οικογένεια παραμένει συσπειρωμένη, με εμπιστοσύνη γύρω από την ηγεσία της, πρόθυμη να αγωνιστεί για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά τους, που διασφαλίζουν μια αξιοπρεπή διαβίωση των οικογενειών τους».

Καταλήγοντας, η ΕΤΥΚ διαβεβαιώνει όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους πως με «σύνεση, ωριμότητα και αγωνιστικότητα θα διαχειριστεί αυτήν την τεράστια συμπαράσταση και εξουσιοδότηση, που οι συνάδελφοι της έδωσαν χθες, με στόχο πάντοτε την καλύτερη εκπροσώπηση των συνάδελφων και των συμφερόντων, τόσων των ιδίων όσων και των οικογενειών τους».

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας