Εξουσιοδότησαν την ΕΤΥΚ για απεργιακά μέτρα οι τραπεζοϋπάλληλοι

InBusinessNews  18/05/2022 21:14
Εξουσιοδότησαν την ΕΤΥΚ για απεργιακά μέτρα οι τραπεζοϋπάλληλοι

Εξουσιοδότησαν την ΕΤΥΚ για απεργιακά μέτρα οι τραπεζοϋπάλληλοι

InBusinessNews  18/05/2022 21:14

Το πράσινο φως στην ηγεσία της ΕΤΥΚ να λάβει όλα τα μέτρα που έχει στη διάθεσή της, περιλαμβανομένης και της απεργίας, αν και όταν κριθεί αναγκαίο, άναψαν οι επαρχιακές γενικές συνελεύσεις των μελών της συντεχνίας που πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα.

Διαβάστε ακόμα:

Πληθωρισμός: Ναι σε στοχευμένη στήριξη, όχι σε πολιτικές λαϊκισμού

Αυτοί ελέγχουν τα εισηγμένα ξενοδοχεία της Κύπρου

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το πρώτο πρόγραμμα κατάρτισης κρεοπωλών

TOP 5 ακίνητα σε προνομιακές περιοχές από τη THEMIS REAL ESTATE!

Οι συνελεύσεις συγκλήθηκαν με φόντο την απόφαση της Ελληνικής Τράπεζας να προχωρήσει σε πλεονασμούς προσωπικού, στο πλαίσιο της προσπάθειας της τράπεζας για μείωση του εργασιακού κόστους και δεδομένου ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης, με τρόπο που να επιτυγχάνεται ο στόχος αυτός.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΥΚ, που εξέδωσε αργά το βράδυ, στις γενικές επαρχιακές συνελεύσεις, προσήλθαν και ψήφισαν 5745 μέλη. Ποσοστό 99,5% (5714) ψήφισαν υπέρ της λήψης μέτρων, ενώ εναντίον ψήφισαν 28. Υπήρξαν επίσης 3 άκυρα ψηφοδέλτια.

Κατά τις γενικές επαρχιακές συνελεύσεις έγινε αρχικά ενημέρωση των τραπεζοϋπαλλήλων αναφορικά με την απόφαση της Ελληνικής, για να ακολουθήσει στη συνέχεια συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. Σύμφωνα με την ΕΤΥΚ, ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα ότι οι τραπεζοϋπάλληλοι όλων των τραπεζών δεν πρόκειται να δεχτούν κατ΄ ουδένα  λόγο τους πλεονασμούς, και αν χρειαστεί θα αντιδράσουν με αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα δυναμικά.

«Ελπίζουμε ότι έστω και τώρα, η Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας θα διαφοροποιήσει τη στάση της και θα αποφευχθούν οι επιζήμιες αντιπαραθέσεις», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΤΥΚ.

«Σε διαφορετική περίπτωση, η Οργάνωσή μας, δεν θα έχει άλλη επιλογή από την υλοποίηση της εντολής των Γενικών Συνελεύσεων, για λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των μελών μας», καταλήγει η ΕΤΥΚ.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας