ΕΤΥΚ: Ναι στην αναστολή δόσεων, αλλά με τρόπο που να διασφαλίζει την υγεία

Δελτίο Τύπου  27/03/2020 11:59
ΕΤΥΚ: Ναι στην αναστολή δόσεων, αλλά με τρόπο που να διασφαλίζει την υγεία

ΕΤΥΚ: Ναι στην αναστολή δόσεων, αλλά με τρόπο που να διασφαλίζει την υγεία

Δελτίο Τύπου  27/03/2020 11:59
Η ΕΤΥΚ νοιώθει την ανάγκη ανοικτά και δημόσια να καταθέσει τις ανησυχίες της, ως προς τον τρόπο εφαρμογής του νέου μέτρου που συζητείται τώρα για στήριξη της οικονομίας και αφορά την εννεάμηνη αναστολή των δόσεων των δανειοληπτών των Τραπεζών. 

RELATED ARTICLES


 
Το μέτρο είναι αναμφίβολα σωστό και χωρίς επιφύλαξη, το ευνοούμε και το στηρίζουμε. Εκείνο που μας ανησυχεί είναι ο τρόπος και η διαδικασία που θα υλοποιηθεί το μέτρο.
 
Υπολογίζεται ότι πέραν των 200,000 είναι οι δανειολήπτες που θα επηρεασθούν και αν σ’ αυτούς υπολογίσουμε και τους εγγυητές ή συνοφειλέτες των δανείων, τότε ο αριθμός μπορεί να κυμαίνεται κοντά στις 350,000 φυσικών προσώπων.
 
Η ανησυχία και το ερώτημα μας είναι πως όλα αυτά τα άτομα (350,000) είναι δυνατό να εμφανιστούν προσωπικά στα καταστήματα των Τραπεζών, τα οποία ήδη υπολειτουργούν λόγω μείωσης προσωπικού και το χειρότερο είναι με τόση μαζική παρουσία απ’ ευθείας στο χώρο εξυπηρέτησης, πώς μπορεί να ελεγχθεί/ συγκρατηθεί η μετάδοση του Κορωνοϊού;
 
Γι’ αυτούς τους λόγους, η ρύθμιση αυτή που πράγματι είναι χρήσιμη πρέπει να υλοποιηθεί με τρόπο που να μην καθιστά αναγκαία την παρουσία όλων των εμπλεκομένων στα καταστήματα των Τραπεζών.
 
Ως ΕΤΥΚ, υπεύθυνα και συνειδητά κάνουμε έκκληση σ΄ όλους τους αρμοδίους να αναζητήσουν τρόπους υλοποίησης της πιο πάνω απόφασης (εννεάμηνη αναστολή των δόσεων), με τρόπο που να μην ανατρέψει όλα τα μέχρι τώρα μέτρα που λήφθηκαν από την Κυβέρνηση και γενικά την κοινωνία μας για προστασία από το Κορωνοϊό.
 
Όλοι είμαστε πρόθυμοι να δουλέψουμε για την εφαρμογή του μέτρου στήριξη της οικονομίας του τόπου, απλά πρέπει να υλοποιηθεί με τρόπο που να μην τορπιλίζει την Υγεία κανενός και πολύ περισσότερο να μας οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας