Ν. Χατζηγιάνης: Οι πληρωμές €307,000 την κλειστή περίοδο

InBusinessNews  06/11/2018 07:27
Ν. Χατζηγιάνης:  Οι πληρωμές €307,000 την κλειστή περίοδο

Ν. Χατζηγιάνης: Οι πληρωμές €307,000 την κλειστή περίοδο

InBusinessNews  06/11/2018 07:27

Στα καυτά ερωτήματα της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατικού Πιστωτικού Συστήματος καλείται να απαντήσει ο πρώην γενικός διευθυντής της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, Νικόλας Χατζηγιάννης.

Η κατάθεση του κύριου Χατζηγιάννη αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την Τρίτη 6 Νοεμβρίου (και ενδεχομένως την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου), καθώς ο ίδιος είχε βρεθεί στο στόχαστρο αρκετών από τους προηγούμενους μάρτυρες που κατέθεσαν στην Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην γενικός διευθυντής της ΣΚΤ, Μάριος Κληρίδης είχε κάνει λόγο για συνεχή υπόσκαψή του από τον τότε πρόεδρο του ΔΣ της Τράπεζας, Νικόλα Χατζηγιάννη, αφήνοντας αιχμές για τους πραγματικούς λόγους παραίτησής του.

Σύμφωνα με τον κ. Κληρίδη, ο ίδιος λάμβανε πληροφορίες, ακόμα και από μέλη του ΔΣ, ότι υποσκαπτόταν από τον κ. Χατζηγιάννη στον υπουργό Οικονομικών.

Από την πλευρά του το πρώην μέλος της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, Γιώργος Στροβολίδης κατηγόρησε τον Νικόλα Χατζηγιάννη ότι αν και μη εκτελεστικός, διαδραμάτιζε ρόλο γενικού διευθυντή, κάνοντας μάλιστα λόγο για πλάτες, οι οποίες φαίνεται να τον προστάτευσαν. 

Τις συνεχείς επαγγελματικές διαφωνίες με την εκτελεστική διεύθυνση και κυρίως με τον Νικόλα Χατζηγιάννη επικαλέστηκε ως λόγους της παραίτησής του ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπείας της ΣΚΤ, Τάκης Ταουσιάνης.

Εξάλλου, το πρώην μέλος της Επιτροπείας της ΣΚΤ, Δημήτρης Θεοδότου, ο οποίος παύθηκε τον Οκτώβριο του 2015, ανέφερε ότι η αναδιάρθρωση του Οργανισμού ήταν δύσκολο εγχείρημα, εκφράζοντας την άποψη ότι ο τότε γενικός διευθυντής, Νικόλας Χατζηγιάννης δεν ήταν σε θέση να φέρει εις πέρας την όλη αποστολή.

Διαβάστε ακόμα: KYC: Ψηφιοποίηση και ενδυνάμωση της διαδικασίας απομακρυσμένης ταυτοποίησης

Διαβάστε ακόμα: Ένας χρόνος χωρίς την Ανθή Βόττη-Ορνιθάρη

Το InBusinessNews θα μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τα όσα κατατίθενται ενώπιον της Ερευνητική Επιτροπής.

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας