Ένας χρόνος χωρίς την Ανθή Βόττη-Ορνιθάρη

InBusinessNews  06/11/2018 07:38
Ένας χρόνος χωρίς την Ανθή Βόττη-Ορνιθάρη

Ένας χρόνος χωρίς την Ανθή Βόττη-Ορνιθάρη

InBusinessNews  06/11/2018 07:38

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τον αδόκητο θάνατο της Διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου Ελληνικής Τράπεζας, Ανθής Βόττη-Ορνιθάρη. Μιας γυναίκας με εξαιρετικό χαρακτήρα, ικανότητες και ήθος. 

RELATED ARTICLES

Ο θάνατος της προκάλεσε θλίψη, όχι μόνο στην οικογένεια και τους συναδέλφους της, αλλά και στους επιχειρηματικούς και τραπεζικούς κύκλους της πρωτεύουσας, στους οποίους η απουσία της είναι κάτι περισσότερο από αισθητή.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία η κίνηση της Ελληνικής Τράπεζας με τη στήριξη του Κυπριακού Συνδέσμου Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού να διοργανώσουν ειδική εκδήλωση εις ανάμνηση της Ανθής Ορνιθάρη. Εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκε πλήθος φίλων και συνεργατών της εκλιπούσης, οι οποίοι θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη της.

Στην ομιλία του στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Επίτιμος  Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, Κώστας Παπακυριακού  έκανε λόγο για έναν εξαίρετο χαρακτήρα με πολλαπλές αρετές και χαρίσματα. «Η Ανθή ήταν ένα φωτεινό παράδειγμα προσφοράς, υπηρεσίας, εντιμότητας, υπευθυνότητας, ήθους, φιλίας και εξαίρετης συνεργάτιδας», ανέφερε με συγκίνηση ο κ. Παπακυριακού.

Διαβάστε ακόμα: Ο Νικόλας Χατζηγιάννης στην Ερευνητική Επιτροπή

Διαβάστε ακόμα: KYC: Ψηφιοποίηση και ενδυνάμωση της διαδικασίας απομακρυσμένης ταυτοποίησης

Έκανε, παράλληλα, ειδική αναφορά στις εξαιρετικές ικανότητες της εκλιπούσης στον επαγγελματικό της τομέα, σημειώνοντας πως είχε άριστη εκπαίδευση,  ακαδημαϊκά και επαγγελματικά προσόντα, ικανότητες και επάρκεια στον τομέα της.  Ήταν καθ’ όλα γνώστης των κοινωνικο-οικονομικών και τεχνολογικών μεταβολών στη σύγχρονη εποχή που έχουν επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο θεώρησης των πολλαπλών προβλημάτων και προκλήσεων που αντιμετωπίζει το ομολογουμένως ψυχοφθόρο σε πολλές περιπτώσεις επάγγελμα στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και Εργασιακών Σχέσεων.

Εξαιρετικά σημαντική, συμπλήρωσε ο κ. Παπακυριακού, ήταν η συνεισφορά της Ανθής Ορνιθάρη στο έργο του Κυπριακού Συνδέσμου Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, του οποίου διετέλεσε Αντιπρόεδρος.

Η Ανθή Βόττη - Ορνιθάρη εργαζόταν στον όμιλο της Ελληνικής Τράπεζας από το 1995, ενώ από το 2009 κατείχε τη θέση της διευθύντριας της Υπηρεσίας Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου. Ήταν επίσης μέλος της εκτελεστικής ομάδας της Τράπεζας, ενώ εκπροσώπησε την Ελληνική  στις συναντήσεις με την Τρόικα στην μετά το 2013 εποχή. Ηγήθηκε της εισαγωγής ενός νέου συστήματος αξιολόγησης προσωπικού στο τραπεζικό ίδρυμα, καθώς επίσης και διαφόρων σχεδίων επιμέτρησης της αποδοτικότητας των εργαζομένων. Διετέλεσε  μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας του Εργοδοτικού Συνδέσμου Τραπεζών καθώς επίσης και μέλος του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών.

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας