Τρ. Κύπρου: «Παλιές αμαρτίες» €73 εκατ. στο Ην. Βασίλειο

Επιπλέον προβλέψεις €38 εκατ. έλαβε κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017 η Τράπεζα Κύπρου. Οι συγκεκριμένες προβλέψεις αφορούν επιδικίες και κανονιστικά ζητήματα για προσφυγές σε σχέση με τις δραστηριότητες της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι συνολικές προβλέψεις για το συγκεκριμένο θέμα, έχουν ανέλθει στα  €73 εκατ. Αξίζει να σημειωθεί πως οι σχετικές χρεώσεις για το β’ τρίμηνο 2017 ανήλθαν σε €18 εκατ. εκ των οποίων τα €13 εκατ. αφορούν δικαστικές υποθέσεις για τίτλους που εκδόθηκαν από την Τράπεζα μεταξύ του 2007 και 2011 και τα €5 εκατ. χρεώσεις προβλέψεων για προσφυγές αναφορικά με τις δραστηριότητες του Συγκροτήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Συγκεκριμένα, κατά το 2016 το Συγκρότημα ανακοίνωσε μία παραβίαση στις Αρχές Οικονομικής Συμπεριφοράς (FCA) για την οποία αναγνωρίστηκε πρόβλεψη κατά το 2016 και 2017 (30 Σεπτεμβρίου 2017: €52,775 εκατ.). Σύμφωνα με την ανάλυση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Συγκροτήματος για το εννιάμηνο, το ποσό της πρόβλεψης αντιπροσωπεύει την καλύτερη εκτίμηση για πιθανές εκροές που προκύπτουν από τις αποζημιώσεις σε πελάτες, βάσει των διαθέσιμων πληροφοριών της διοίκησης.

Διαβάστε ακόμα: Σε ρυθμούς Black Friday και η Κύπρος

Επέκταση στο Ηνωμένο Βασίλειο
Πάντως, παρά τις πιο πάνω παλιές υποθέσεις, η στρατηγική επικέντρωσης του Συγκροτήματος περιλαμβάνει περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του στο Ηνωμένο Βασίλειο, παραμένοντας συνεπής με το Πλαίσιο Διάθεσης Ανάληψης Κινδύνων του Συγκροτήματος και το κανονιστικό περιβάλλον. «Μέσω επιλεκτικής παρουσίας σε Λονδίνο και Μπέρμιγχαμ και με χρηματοδότηση από τη λιανική αγορά, η στρατηγική του Συγκροτήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι η ανάπτυξη των εργασιών του στην αγορά ακινήτων, συγκεκριμένα στην επαγγελματική αγορά-προς-ενοικίαση και τη διεύρυνση προσφοράς προϊόντων στην αγορά στεγαστικών δανείων, λογαριασμών ταμιευτηρίου, τρεχούμενων λογαριασμών και προϊόντων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επαγγελματίες και για Κύπριους κάτοικους», σημειώνεται στα αποτελέσματα εννιαμήνου της τράπεζας.

Διαβάστε ακόμα: Medochemie: Μελετά επέκταση μέχρι τη διώρυγα του Σουέζ

Αξίζει να επισημανθεί πως τα δάνεια του Συγκροτήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 30 Σεπτεμβρίου 2017 ανέρχονταν σε €1.510 εκατ. και αναλογούσαν στο 8% του συνόλου των δανείων του Συγκροτήματος. Μάλιστα, τα νέα δάνεια που παραχωρήθηκαν το 2017 ανήλθαν σε €424 εκατ. Οι καταθέσεις από πελάτες του Συγκροτήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχονταν σε €1.725 εκατ. κατά το εννιάμηνο του 2017 σε σχέση με €1.465 εκατ. που ήταν τον Δεκέμβριο του 2016.

Διαβάστε ακόμα: Landas Colour: Νέα εποχή σε καινούργια ιδιόκτητα γραφεία

Δειτε Επισης

Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά