Kάτοχοι Αξιογράφων: Καταδικάζουν την αύξηση αμοιβών στην BOCY

Ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων καταδικάζει την απόφαση της Τράπεζας Κύπρου να διπλασιάσει την αμοιβή των Διοικητικών της Συμβούλων.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Κατόχων Αξιογράφων διερωτάται πώς είναι δυνατό ένας οργανισμός που παρουσιάζει τεράστιες ζημιές να έρχεται να δίνει αυξήσεις στους συμβούλους του, από πού θα προέλθουν τα χρήματα αυτά και τί κάνει επιτέλους η Κεντρική Τράπεζα. “Θα ακολουθήσει η νυν Διοικητής το παράδειγμα των προκατόχων της και θα αφήσει τη Λεγεώνα των Ξένων να νέμεται τους κόπους και τους μόχθους του Κοινού των Κυπρίων, για να έλθει ύστερα από λίγα χρόνια και να μας πει κι αυτή mea culpa;”

Σημειώνει ότι την παροχή κινήτρων στους διευθυντές δεν την καταδικάζει γιατί διερωτάται αν θα βρεθεί έστω και ένας διευθυντής να ενδιαφερθεί να αγοράσει μετοχές, ενόψει της γκάφας στην οποία έπεσαν όταν συμμετείχαν σε παρόμοια «κίνητρα» στο παρελθόν.

Επισημαίνοντας ότι ο Σύνδεσμος έχει αντιληφθεί τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται και ενεργεί το κατεστημένο τραπεζικό σύστημα, “μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί το Διοικητικό Συμβούλιο της πάλαι ποτέ μεγάλης και ανθρώπινης τράπεζας, πήρε αυτήν την απόφαση: Έχοντας υπόψη το προηγούμενο της Λαϊκής, οι ξένοι επενδυτές ανέμεναν ότι η αξία της επένδυσής τους θα διπλασιαζόταν σε λίγα χρόνια, οπότε θα πωλούσαν τις μετοχές τους και θα την έκαναν με μικρά πηδηματάκια. Δυστυχώς γι’ αυτούς, ο κυπριακός λαός ωρίμασε και δεν τους έκανε το χατίρι”.
Επειδή λοιπόν τα σχέδιά τους ναυάγησαν, προσθέτει, “θέλουν τώρα να καλύψουν τη ζημιά τους, αυξάνοντας τις απολαβές τους.”

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι την απάντηση θα την πάρουν από τα μέλη του Συνδέσμου με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα διοργανώσει ο Σύνδεσμος έξω από την τράπεζα, στις 24 Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά