«Τρέχουν» οι αναδιαρθρώσεις στην Τρ. Κύπρου

Δάνεια ύψους εννέα δισ. ευρώ έχουν αναδιαρθρωθεί από την Τράπεζα Κύπρου μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2015. Συνολικά, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της Τράπεζας διαμορφώνονται σε 12.6 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Τράπεζα για το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Έμφαση στα επιχειρηματικά δάνεια
Υψηλότεροι ρυθμοί αναδιάρθρωσης παρουσιάζονται στα εταιρικά δάνεια με ποσοστό 41% (μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015) και ακολουθούν οι αναδιαρθρώσεις των στεγαστικών δανείων που ανήλθαν στο 39% από το 35% τον Μάρτιο 2015. Το ποσοστό των δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αναδιαρθρώθηκαν ανέρχεται στο 36%, ενώ χαμηλότερο ποσοστό καταγράφεται στις αναδιαρθρώσεις καταναλωτικών δανείων (24%). Η εν λόγω κατηγορία δανείων αντιστοιχεί σε μικρότερα ποσά σε σχέση με τις υπόλοιπες κατηγορίες, όπως τα στεγαστικά ή τα δάνεια επιχειρήσεων.

 Όπως αναφέρει η Τράπεζα, περίπου το 39% των δανείων που αναδιαρθρώθηκαν δεν  παρουσιάζουν καθυστερήσεις μετά την αναδιάρθρωσή τους. Μάλιστα, ενθαρρυντικά είναι τα δεδομένα σε σχέση με τις αναδιαρθρώσεις που επιτεύχθηκαν μετά το τέλος Μαρτίου, αφού τα εν λόγω δάνεια σε ποσοστό της τάξης του 70% εξυπηρετούνται.

Αυξάνεται το ποσό των αναδιαρθρώσεων
Μέχρι τα τέλη του 2014 αναδιαρθρώθηκαν  δάνεια ύψους 7,66 δισ. ευρώ. Από αυτό το ποσό, τα 4,18 δισ. ευρώ αφορούσαν επιχειρηματικά δάνεια, ενώ ποσό ύψους 1,57 δισ. ευρώ σε δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων και 1,41 δισ. ευρώ αφορούσε στεγαστικά δάνεια. Ένα μικρό ποσό ύψους 0,50 δισ. ευρώ αφορούσε τα καταναλωτικά δάνεια.

Μερικούς μήνες μετά (μέχρι τις 31/3/2015) είχαν αναδιαρθρωθεί 8,06 δισ. ευρώ και ακόμη τρεις μήνες αργότερα (μέχρι τις 30/06/2015) τα δάνεια που είχαν αναδιαρθρωθεί έφτασαν τα 9.03 δισ.ευρώ. Από αυτό το ποσό, τα 4.9 δισ.ευρώ αφορούσαν εταιρικά δάνεια, το 1,81 δισ.ευρώ δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων και 1,72 δισ. ευρώ αφορούσε στεγαστικά δάνεια. Τα καταναλωτικά δάνεια τα οποία έτυχαν αναδιάρθρωσης αντιστοιχούν σε ποσό ύψους 590 εκατ. ευρώ.

Δειτε Επισης

Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά