ΒΟCY προς Συνδ. Αξιογράφων: Θα τα πούμε στα δικαστήρια

INBusinessNews  27/01/2015 05:47
ΒΟCY προς Συνδ. Αξιογράφων: Θα τα πούμε στα δικαστήρια

ΒΟCY προς Συνδ. Αξιογράφων: Θα τα πούμε στα δικαστήρια

INBusinessNews  27/01/2015 05:47

Σκληρή κόντρα μεταξύ Τράπεζας Κύπρου και Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων πρέπει να αναμένεται το επόμενο διάστημα. Αιτία η απόφαση που έλαβε την περασμένη βδομάδα το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας, με βάση την οποία δεν προτίθεται να συνεργαστεί με τον Σύνδεσμο για εξεύρεση μαζικών ή γενικών αποζημιώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νομικοί σύμβουλοι της τράπεζας έκριναν πως δεν υπάρχει το απαιτούμενο νομικό έρεισμα με το οποίο ο Σύνδεσμος αξιογράφων θα μπορούσε να στηρίξει τις υποθέσεις του στο Δικαστήριο.

Με άλλα λόγια, η τράπεζα καλεί τους κατόχους αξιογράφων να προσφύγουν στα δικαστήρια. Και μπορεί η επιστολή να σταλεί στον Σύνδεσμο, ωστόσο, δεν αφορά όλα τα μέλη του.

Η τράπεζα, σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται ανοικτή στο να διαβουλευθεί με λιανικούς επενδυτές αλλά και ειδικές περιπτώσεις όπου υπάρχει ανθρωπιστικό στοιχείο. «Η τράπεζα έχει κάθε πρόθεση να εξετάσει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, δίδοντας ιδιαίτερη βάση σε περιπτώσεις στις οποίες υπάρχει το ανθρωπιστικό στοιχείο», σχολίασε πηγή από την τράπεζα.

Είναι ξεκάθαρο πως η τράπεζα δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να αποζημιώσει μη λιανικούς επενδυτές οι οποίοι γνώριζαν τι αγόραζαν. Άλλωστε, φαίνεται πως και η σχετική έρευνα που έκανε η Κεντρική σε σχέση με τα αξιόγραφα της Τρ. Κύπρου που πωλήθηκαν στην Κύπρο δεν βρήκε κάτι μεμπτό.


   

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας