ΣΥΚΕΣΥ: Χωρίς δανεισμό δεν θα υπάρξει ανάπτυξη

Οι γραφειοκρατικές, δαιδαλώδεις, ατέρμονες και αναποτελεσματικές πολιτικές χορηγήσεων αποθαρρύνουν τους πολίτες να αποταθούν στις τράπεζες για δανειοδότηση, τονίζει σε ανακοίνωση η Συνεργατική Κεντρική Εταιρεία Συμμετοχών.

“Χωρίς δανεισμό δεν θα υπάρξει ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και ευημερία”, σημειώνει η ΣΥΚΕΣΥ, χαιρετίζοντας πρόσφατη ανακοίνωση της ΣΕΚ για την οικονομική κατάσταση της Κύπρου και “την αναγκαιότητα πιο έντονης και αποτελεσματικής δραστηριοποίησης του Συνεργατισμού”.

“Ως Συνεργατιστές νοιώθουμε απέραντη την ευθύνη του επαναπροσδιορισμού και επανακαθορισμού της ιερής αποστολής του Συνεργατισμού, συμφωνούμε απόλυτα με τις υποδείξεις της ΣΕΚ ότι επιβάλλεται άμεσα να επανεύρει το ρόλο, την ταυτότητα και τον προσδιορισμό της αποστολής του”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι “οι γραφειοκρατικές, δαιδαλώδεις, ατέρμονες και αναποτελεσματικές πολιτικές χορηγήσεων, όχι μόνο δεν ενθαρρύνουν, αλλά τουναντίον αποθαρρύνουν και απογοητεύουν τους πολίτες να αποταθούν για οποιανδήποτε δανειοδότηση”.

Παραπέμποντας σε πρόσφατη αναφορά και προειδοποίηση του Προέδρου του Γιούρογκρουπ προς τις τράπεζες για το θέμα των δανειοδοτήσεων, η ΣΥΚΕΣΥ σημειώνει ότι “όλοι αναγνωρίζουν ότι χωρίς δανεισμό δεν θα υπάρξει ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και ευημερία”.

Δειτε Επισης

Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία