Μόνιμα ελεύθερο ωράριο ζητά η ΟΕΒ

Ανακοίνωση για το ελεύθερο ωράριο εξέδωσε η ΟΕΒ τονίζοντας: "Η επέκταση των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων αποτέλεσε ένα πρωτοποριακό μέτρο όταν τέθηκε σε εφαρμογή το καλοκαίρι του 2013. Ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του μέτρου, μια νηφάλια και αξιόπιστη αξιολόγηση των δεδομένων οδηγεί στο αβίαστο συμπέρασμα πως η μονιμοποίησή του είναι επιβεβλημένη ανάγκη".

Παράλληλα, η ΟΕΒ αναφέρει ότι η εθελοντική αύξηση των ωρών λειτουργίας των καταστημάτων δημιούργησε εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας, έστω και στη βάση της μερικής απασχόλησης, αφού οι επιχειρηματίες που επέλεξαν να αξιοποιήσουν τα διευρυμένα ωράρια προχώρησαν στην πρόσληψη νέου προσωπικού προς κάλυψη των αυξημένων αναγκών. "Η καθιέρωση του μέτρου αυτού θα δημιουργήσει ακόμη περισσότερες θέσεις εργασίας, και μάλιστα πλήρους απασχόλησης, αφού πλέον δεν θα υπάρχει η αβεβαιότητα για την ανανέωση των Διαταγμάτων" σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Εξάλλου, η ΟΕΒ αναφέρει: "Παράλληλα, το μέτρο τόνωσε τον τομέα του λιανικού εμπορίου ο οποίος έχει πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση. Επίσης, το μέτρο συντείνει στην αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος αφού ανάμεσα στους καταναλωτές συγκαταλέγονται και οι πέραν των δύο εκατομμυρίων τουριστών που επισκέπτονται την πατρίδα μας κάθε χρόνο.

Η επέκταση των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων έχει επιτύχει τους στόχους της. Οι οικονομικές συνθήκες που διανύουμε και το γεγονός πως η πατρίδα μας αποτελεί  έναν εξόχως τουριστικό προορισμό καθιστούν αναγκαία την καθιέρωση του μέτρου σε μόνιμη βάση".

Καταληκτικά η Ομοσπονδία αναφέρει: "Η ΟΕΒ καλεί την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα οδηγήσουν στην πλήρη και μόνιμη ρύθμιση του θέματος για το καλό της οικονομίας, του τουρισμού και των εργαζομένων στον τομέα του λιανικού εμπορίου".

Δειτε Επισης

Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία