Ανεπηρέαστα τα malls από την κρίση

Ανεπηρέαστη έχει παραμείνει η επισκεψιμότητα των κυπριακών malls αφού μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετά τις αποφάσεις του EuroGroup για την Κύπρο, κατάφεραν να την διατηρήσουν ή και να την αυξήσουν. Η ευρωπαϊκή κουλτούρα ψωνίσματος φαίνεται να υιοθετείται στην Κύπρο αφού ολοένα και περισσότερος κόσμος επιλέγει να ψωνίζει σε εμπορικά κέντρα.

Καταλυτικής σημασίας χαρακτηρίζεται από τους εκπροσώπους των malls η επέκταση του ωραρίου των καταστημάτων κατόπιν διατάγματος του Υπουργείου Εργασίας. Η υιοθέτηση του νέου ωραρίου συντείνει τόσο στην αύξηση της εμπορικής κίνησης όσο και στις πωλήσεις.

The Mall of Cyprus
Με θετικό πρόσημο το 2013
Το Μάρτιο και τον Απρίλιο του περασμένου έτους παρατηρήθηκε μειωμένη προσέλευση επισκεπτών λόγω των αποφάσεων του Eurogroup. Παρ’ όλα αυτά, με μικρή αύξηση στην κινητικότητα πελατών της τάξεως του 3% αλλά και στον κύκλο εργασιών έκλεισε το 2013 για το mall της πρωτεύουσας.

Κατέγραψε πέντε εκατομμύρια επισκέψεις με τον τζίρο των καταστημάτων να είναι αυξημένος. Το Δεκέμβριο του περασμένου έτους, καταγράφηκαν συνολικά 600 χιλ. επισκέψεις. Κατά μέσο όρο 400 χιλ. κόσμου επισκέπτονται το πολυκατάστημα κάθε μήνα.

Σύμφωνα με το Διευθυντή Μάρκετινγκ του The Mall of Cyprus, Νεκτάριο Βιλανίδη, οι επισκέψεις γενικότερα διατηρούνται σε σταθερά επίπεδα με τη διαφορά να παρουσιάζεται κατά τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Δεκέμβριο.

Το mall της Λευκωσίας διαθέτει 71 χώρους καταστημάτων με την πληρότητα να έχει φτάσει στο 100%. «Στόχος μας είναι οι πελάτες μας να βρίσκουν εδώ αυτό που ψάχνουν. Μένοντας ευχαριστημένοι θα έρθουν ξανά και ξανά» τονίζει ο κ. Βιλανίδης.

My Mall Limassol
 Αύξηση επισκεψιμότητας κατά 18%

Οι αποφάσεις του περασμένου Μαρτίου δεν επηρέασαν, παρά ελάχιστα, τις εργασίες του εμπορικού κέντρου. Στο διάστημα αυτού του χρόνου έχει σημειωθεί αύξηση της έλευσης του κόσμου της τάξεως του 18% με το μηνιαίο μέσο όρο επισκέψεων να είναι 300 χιλ. σύμφωνα με το Διευθύνων Σύμβουλο του My Mall, Ανδρέα Χατζιμιτσή.

Σημαντική ώθηση στην κινητικότητα του πολυκαταστήματος δίνει η συμφωνία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της εταιρείας και των λεωφορείων της πόλης αφού πολλές από τις διαδρομές είτε περνούν είτε καταλήγουν στο My Mall.

Το My Mall διαθέτει 126 χώρους καταστημάτων, 124 εκ των οποίων λειτουργούν ενώ αναμένεται λίαν συντόμως να λειτουργήσουν και τα δύο εναπομείναντα καταστήματα.

Kings Avenue Mall
200 χιλ. επισκέψεις σε 10 μέρες

Το Kings Avenue Mall άνοιξε τις πύλες του στα τέλη Νοεμβρίου προσελκύοντας 200 χιλ. κόσμου κατά τις πρώτες δέκα μέρες λειτουργίας του. «Μέχρι και το τέλος του έτους, πέραν του μισού εκατομμυρίου ατόμων επισκέφθηκαν το πολυκατάστημα. Οι επισκέψεις Δεκεμβρίου άγγιξαν τις 430 χιλ.» αναφέρει η Διευθύντρια Μάρκετινγκ του πολυκαταστήματος, Pauline Klimentos. «Τον Ιανουάριο οι επισκέψεις έφτασαν τις 306 χιλ. ενώ 245 και 250 χιλ. καταγράφηκαν για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο αντίστοιχα», συνεχίζει.

Το Kings Avenue Mall διαθέτει 120 χώρους καταστημάτων. Με τις νέες αφίξεις Μαρτίου και Απριλίου η πληρότητα θα φτάσει τα 100 καταστήματα.

 

Δειτε Επισης

Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων