Christopher Puth: Η παρουσία και ο στόχος της BMW στην Κύπρο

Η Κύπρος είναι μία από τις καλύτερες αγορές για την BMW στην κεντρική και νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς καταγράφονται εκπληκτικές πωλήσεις και αποδόσεις.

Ο Όμιλος Πηλακούτα, έχοντας ηγηθεί αυτής της πορείας στην Κύπρο, πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 χρόνων της BMW M, αλλά και τη βράβευση του ομίλου ως «Best BMW Importer in Central and South-Eastern Europe (CS-Region) High Performance Vechiles». 

Διαβάστε ακόμα: 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Regional Management της BMW Group, Christopher Puth και Gunther Aichinger. O κ. Puth, στην τοποθέτησή του σχετικά με την απονομή του βραβείου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόδοση του Ομίλου Πηλακούτα σε σχέση με τις πωλήσεις των BMW M, τονίζοντας πως προσβλέπει σε ακόμη 50 χρόνια συνεργασίας. 

Διαβάστε εδώ: Όμιλος Πηλακούτα: Ο καλύτερος εισαγωγέας BMW στην Ευρώπη (pics)

O Christopher Puth παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο InBusinessNews, μιλώντας τόσο για τη πολύχρονη και επιτυχημένη συνεργασία με τον Όμιλο Πηλακούτα όσο και για τη βράβευση και τα πλάνα της BMW για την Κύπρο.

Ο Όμιλος Πηλακούτα βραβεύεται ως Best BMW Importer in CS-Region High Performance Vechiles. Πείτε μας λίγο για αυτή τη συνεργασία και τη σημασία αυτής της βράβευσης;

Συνεργαζόμαστε με τον Όμιλο Πηλακούτα πάνω από 60 χρόνια τώρα. Η συνεργασία μας είναι εξαιρετική, αφού η απόδοση στις πωλήσεις, τις μεταπωλήσεις και ικανοποίηση των πελατών, είναι υψηλή και μας ικανοποιεί ιδιαίτερα, γεγονός που αποδεικνύει πως όλοι οι επαγγελματίες που απαρτίζουν την ομάδα του Ομίλου, είναι πολύ αφοσιωμένοι σ’ αυτό που κάνουν. Γι’ αυτό εξάλλου βραβεύτηκαν ως οι καλύτεροι εισαγωγείς στην πώληση αυτοκινήτων BMW M στην κεντρική και νοτιοανατολική Ευρώπη. Φέτος λοιπόν γιορτάζουμε τα 50 χρόνια Μ, στο πλαίσιο μίας συνεργασίας και προσβλέπουμε να συνεχιστεί και για τα επόμενα 50 χρόνια.  

Και αυτό μας φέρνει στην επόμενη ερώτηση. Ποια η σημασία της Κύπρου για την BMW;

Η αγορά της Κύπρου είναι πολύ σημαντική για εμάς επειδή συγκαταλέγεται στις τρεις αγορές εισαγωγέων της Ευρώπης. Στην Κύπρο έχουμε ένα καλό πελατολόγιο με προτίμηση στα αυτοκίνητα υψηλής απόδοσης, παρόλο που το όριο ταχύτητας στου δρόμους δεν είναι μεγάλο. Γεγονός που αποδεικνύει πως ο κόσμος απολαμβάνει τα αυτοκίνητά του, ειδικά όταν οι κινητήρες είναι υψηλής απόδοσης. Εκτός αυτού, υπάρχουν κι άλλα αυτοκίνητά μας ιδιαίτερα αναγνωρισμένα στην αγορά, κι αυτό μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους.

Θεωρείτε ότι ο ανταγωνισμός στην Κύπρο είναι πιο έντονος λόγω του μικρού μεγέθους της αγοράς; Υπάρχουν ευκαιρίες για επενδύσεις;

Η σχέση μας με τον Όμιλο Πηλακούτα βασίζεται στην εμπιστοσύνη και την εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει ανάμεσά μας. Μαζί προσπαθούμε για το καλύτερο όσον αφορά στην ανάπτυξη της αγοράς, τους ανθρώπους και τη βιωσιμότητα – επικεντρωμένοι πάντοτε στους πελάτες μας. Ο Όμιλος Πηλακούτα, διαθέτει τρία showrooms στην Κύπρο, με σταθερά αυξανόμενες αποδόσεις χρόνο με τον χρόνο. Υπάρχει σίγουρα ένα μεγάλο επίπεδο ανταγωνισμού στο νησί, ηγούμαστε όμως της αγοράς στην συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων.

Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζει η αυτοκινητοβιομηχανία σήμερα, σε Ευρώπη ή Κύπρο;

Η κύρια πρόκληση πιστεύω είναι η ηλεκτροκίνηση, κάτι που δεν απασχολεί μόνο την Κύπρο. Έχω ακούσει πως γίνονται συζητήσεις για κρατικές επιδοτήσεις, κάτι που πιστεύω πως αν επιτευχθεί θα δώσει ώθηση στην αγορά των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Το μεγάλο portfolio μας στην ηλεκτροκίνηση (BMW και ΜΙΝΙ), σίγουρα θα μπορέσει να υποστηρίξει την αύξησή της, που κατά τη γνώμη μου θα ταίριαζε απόλυτα στο νησί.

Παράλληλα, μας ενδιαφέρει να πωλούμε και βενζινοκίνητα αυτοκίνητα, πετρελαίου και υβριδικά ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών. Με άλλα λόγια έχεις τη δύναμη της επιλογής.

Τι μπορούμε να αναμένουμε για τα επόμενα 50 χρόνια από την BMW; Είναι το μέλλον ηλεκτρικό ή υβριδικό;

Αυτή τη στιγμή έχουμε εστιάσει στην ηλεκτροκίνηση κάτι που θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στο άμεσο μέλλον. Ήδη διαθέτουμε ωραία ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως για παράδειγμα τα BMW i4, BMW iX, ή το ολοκαίνουριο BMW iX1 και i7. Και να είστε σίγουροι, πως θα ακολουθήσουν κι άλλα.

Ποιο το μήνυμα σας στο αγοραστικό κοινό της Κύπρου και ποια τα σχέδια σας;

Στην Κύπρο υπάρχουν αρκετές προοπτικές, γι’ αυτό και επιθυμούμε να αναπτυχθούμε περισσότερο. Πριν από την οικονομική κρίση το 2013 είχαμε πολύ υψηλές αποδόσεις και στοχεύουμε να φτάσουμε σε εκείνα τα επίπεδα πάλι. Γνωρίζοντας πως λειτουργεί ο Όμιλος Πηλακούτα, θεωρώ πως οι πιθανότητες να το επιτύχουμε είναι πολλές. 

Δειτε Επισης

Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών