Πάρκο Σαλίνα: Πνεύμονας πρασίνου €2,4 εκατ. στο κέντρο της Λάρνακας

InBusinessNews  21/11/2022 07:35
Πάρκο Σαλίνα: Πνεύμονας πρασίνου €2,4 εκατ. στο κέντρο της Λάρνακας

Πάρκο Σαλίνα: Πνεύμονας πρασίνου €2,4 εκατ. στο κέντρο της Λάρνακας

InBusinessNews  21/11/2022 07:35

Σε εκ νέου προκήρυξη του διαγωνισμού για τη δημιουργία του Δημοτικού Πάρκου Σαλίνα, προχώρησε ο Δήμος Λάρνακας.

Η εκτιμώμενη αξία του έργου, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει πνεύμονα πρασίνου και σημείο ψυχαγωγίας, άθλησης, ανάπαυσης και κοινωνικής συναναστροφής, ανέρχεται στα €2.414.000.

salina2

Το έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Δήμο Λάρνακας, ενώ οι πληρωμές θα γίνονται από τον Δήμο Λάρνακας.

Διαβάστε ακόμα: 

Το Δημοτικό Πάρκο Σαλίνα υλοποιείται στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου Λάρνακας για δημιουργία και ανακατασκευή νέων χώρων πρασίνου στην πόλη, αλλά και στο πλαίσιο ωρίμανσης νέων έργων.

Οι προσφορές μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου 2022.

Ένας πυρήνας πρασίνου και αναψυχής

Το έργο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του κήπου που περιβάλλει την ανακαινισθείσα στο πλαίσιο παρεμβάσεων της περιόδου 2014-2020 κατοικία του Έπαρχου και Αστυνομικού Διευθυντή και σύνδεση με τον Δημοτικό Κήπο Λάρνακας με στόχο τη δημιουργία ενός πολυλειτουργικού πυρήνα αστικού πρασίνου και αναψυχής.

Η ανάπτυξη θα δημιουργηθεί σε τεμάχιο στην Ενορία Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στη συμβολή των λεωφόρων Γρίβα Διγενή και Γρηγόρη Αυξεντίου και της οδού Λεωνίδα Κιούπη.

Οι εργασίες για τη δημιουργία του πάρκου θα διαρκέσουν περίπου 30 μήνες (18 μήνες από την ημερομηνία έναρξης του έργου μέχρι την έκδοση του Πιστοποιητικού Παραλαβής και 12 μήνες για την Περίοδο Ευθύνης Ελαττωμάτων).

Η μελέτη του έργου έγινε από την αρχιτέκτονα Έλενα Σοφιανού Ολυμπίου, μαζί με ομάδα συμβούλων μελετητών, η οποία απέσπασε το πρώτο βραβείο στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για τη δημιουργία του εν λόγω πάρκου.

salina3

Ανάμεσα σε άλλα, το έργο θα περιλαμβάνει χώρους ψυχαγωγίας, υγιή ανάπτυξη και αναζωογόνηση του αστικού περιβάλλοντος, βελτίωση και προβολή του χώρου με εμπλουτισμό της υφιστάμενης φύτευσης, με κατάλληλη τοπιοτέχνηση και με την ένταξη σύγχρονων στοιχείων που να συνάδουν με τον χώρο, διευρυμένη πρόσβαση για χρήση από ΑΜΕΑ, λειτουργική, όπως επίσης αισθητική και ποιοτική βελτίωση του χώρου.

Εξάλλου, θέσεις εργασίας πρόκειται να δημιουργηθούν τόσο κατά την κατασκευή του έργου, όσο και κατά τη λειτουργία του.
 

Το οικιστικό έργο που θα γειτνιάζει

Μια οικιστική ανάπτυξη από τον Όμιλο Πανίκκο Λειβαδιώτη θα βρίσκεται κοντά στο Δημοτικό Πάρκο Σαλίνα.

salina4ria

Το Ria Court 71 βρίσκεται σε προνομιούχα περιοχή, στην οδό Βασιλέως Γεωργίου ΙΙ, στη Φανερωμένη κοντά στην Αμερικανική Ακαδημία, λίγα μέτρα από το Δημοτικό Κήπο, το Δημοτικό Θέατρο και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Το κτήριο θα διαθέτει μόνο έξι πολυτελή διαμερίσματα, το κάθε ένα με τρία υπνοδωμάτια, δύο μπάνια και μία τουαλέτα επισκεπτών για όσους αναζητούν ένα πιο ευρύχωρο μέρος για διαβίωση στο κέντρο της Λάρνακας.

salina5ria

Το έργο έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των αγοραστών, καθώς μόνο ένα διαμέρισμα έχει μείνει διαθέσιμο.

salina6ria

Το Ria Court 71 έχει σχεδιαστεί προσεκτικά από τους αρχιτέκτονες, τους μηχανικούς και άλλους συμβούλους για να μεγιστοποιήσει την εμπειρία διαβίωσης για τους κατοίκους του.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας