Μαρίνα Λεμεσού: Το ιστορικό επίτευγμα οκτώ χρόνια μετά τα εγκαίνια

InBusinessNews  21/11/2022 06:35
Μαρίνα Λεμεσού: Το ιστορικό επίτευγμα οκτώ χρόνια μετά τα εγκαίνια

Μαρίνα Λεμεσού: Το ιστορικό επίτευγμα οκτώ χρόνια μετά τα εγκαίνια

InBusinessNews  21/11/2022 06:35

Ιστορικό επίτευγμα, οκτώ χρόνια μετά τα επίσημα εγκαίνιά της, αποτελεί για τη Μαρίνα Λεμεσού η σχεδόν πλήρης χωρητικότητα, με την οποία λειτουργεί στις θέσεις ελλιμενισμού της, μετά το τέλος του καλοκαιριού.

Η Μαρίνα Λεμεσού, η οποία έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για σκάφη αναψυχής στην Ανατολική Μεσόγειο, έχει γίνει το «δεύτερο» σπίτι για ιδιοκτήτες και πληρώματα διαφόρων σκαφών αναψυχής από το εξωτερικό, διαθέτοντας υποδομές παγκόσμιας κλάσης, υποδειγματική εξυπηρέτηση πελατών και ανεπτυγμένη εμπορική κοινότητα κοντά στο κέντρο της Λεμεσού.

Έσπασε ρεκόρ η καλοκαιρινή σεζόν

Χρησιμοποιώντας δεδομένα από τον Σεπτέμβριο του 2022, που αποτελούσε περίοδο αιχμής για τη Μαρίνα Λεμεσού, φιλοξενήθηκαν 17 superyachts, μεγέθους από 35m μέχρι 130m, τα οποία απασχολούσαν από 8 μέχρι 122 μέλη πληρώματος.

Διαβάστε ακόμα: 

Για τα σκάφη που υπερέβαιναν το μέγεθος της μεγαλύτερης θέσης ελλιμενισμού στη Μαρίνα, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει σκάφη μέχρι 110m, προσφέρθηκαν οι ίδιες αναβαθμισμένες υπηρεσίες και διευκολύνσεις, σε θέση αγκυροβολίας, ακριβώς έξω από το έργο.

Χρησιμοποιώντας τη Μαρίνα ως ενδιάμεσο σταθμό, καθώς τα σκάφη διέρχονται από την Ανατολική Μεσόγειο μέσω της διώρυγας του Σουέζ, ή και ως χειμερινό προορισμό, η Μαρίνα Λεμεσού έχει αποδείξει ότι η Κύπρος αποτελεί μια από τις πιο ελκυστικές επιλογές για τα σκάφη αναψυχής, κάθε εποχή του χρόνου.

Το γεγονός αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα της προηγούμενης καλοκαιρινής σεζόν που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, με την ομάδα της Μαρίνας Λεμεσού να υποδέχεται και να διαχειρίζεται περίπου 550 αφίξεις σκαφών από τον Μάιο του 2022, αποδεικνύοντας τη θετική επίδραση που έχει η Μαρίνα Λεμεσού στον τουρισμό της πόλης.

marinalemesouepavleis2

Έκτη πιο πολυσύχναστη superyacht μαρίνα στην Ανατολική Μεσόγειο

Ως προσωρινός ή ως μόνιμος χειμερινός προορισμός για τα σκάφη που προετοιμάζονται για την επόμενη καλοκαιρινή σεζόν, η Μαρίνα Λεμεσού έχει πλέον καθιερωθεί ως ο δημοφιλέστερος προορισμός σκαφών αναψυχής.

Σύμφωνα με έναν από τους κορυφαίους ομίλους μέσων ενημέρωσης του κλάδου, το Boat International, πρόσφατα δεδομένα που βασίζονται σε ζωντανή παρακολούθηση (AIS) των superyachts, κατατάσσουν τη Μαρίνα Λεμεσού στην 6η πιο πολυσύχναστη superyacht μαρίνα στην Ανατολική Μεσόγειο, έχοντας ξεπεράσει παρόμοιου τύπου μαρίνες στη Μάλτα, την Ελλάδα και την Τουρκία.

Η Μαρίνα διαθέτει άρτιες εγκαταστάσεις και προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους καπετάνιους και τα πληρώματα των σκαφών. 
 

marinalemesouepavleis3

Εξάλλου, η Μαρίνα Λεμεσού οργάνωσε για 6η χρονιά και με τεράστια επιτυχία με την Dacor Advertising and Media Ltd, την μεγαλύτερη έκθεση σκαφών αναψυχής, το Limassol Boat Show 2022, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 14-16 Οκτωβρίου στη Μαρίνα Λεμεσού. Η εκδήλωση συγκέντρωσε επαγγελματίες του κλάδου, επιχειρήσεις και πελάτες από όλες τις χώρες του κόσμου που επισκέφτηκαν την Κύπρο.

Είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την επίδειξη σκαφών, αλλά και τα τελευταίας τεχνολογίας προϊόντα και υπηρεσίες του κλάδου. Έξι βραδινές εκδηλώσεις φιλοξενήθηκαν σε διάφορα σημεία στη Μαρίνα, κατά τη διάρκεια των τριών αυτών ημερών, παρέχοντας άρτια φιλοξενία και εκτενή ψυχαγωγία στους συμμετέχοντες.

Η διοργάνωση του Limassol Boat Show 2022, μετά από την προσωρινή αναβολή του λόγω της πανδημίας, αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση μέχρι σήμερα, σημειώνοντας αριθμούς ρεκόρ σε συμμετέχοντες και τις εμπορικές συμφωνίες που έχουν πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Η επόμενη διοργάνωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2023, ενώ η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας