Διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των κεντρικών server rooms της Unicars

Δελτίο Τύπου  16/06/2022 17:00
Διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των κεντρικών server rooms της Unicars

Διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των κεντρικών server rooms της Unicars

Δελτίο Τύπου  16/06/2022 17:00

Ο ολοένα αυξανόμενος όγκος δεδομένων που καλείται σήμερα ο επιχειρηματικός κόσμος να διαχειριστεί, καθιστά επιβεβλημένο τον εκσυγχρονισμό των υποδομών αποθήκευσης δεδομένων, ούτως ώστε να αποφευχθεί τυχόν οικονομική ζημιά ή, ακόμη, και η διακινδύνευση της εταιρικής φήμης. Αναγνωρίζοντας τις σύγχρονες ανάγκες των πελατών της, η NEDECO Electronics Ltd προσφέρει σε επιχειρήσεις που θέλουν να διασφαλίσουν την προστασία των δεδομένων τους, την τεχνολογική λύση IT Room Monitor.

Το εν λόγω προϊόν επέλεξε πρόσφατα η εταιρεία εισαγωγής αυτοκινήτων Unicars, διαχρονικός συνεργάτης της NEDECO Electronics Ltd, ώστε να μπορεί να παρακολουθεί τα κεντρικά δωμάτια διακομιστών της και να λαμβάνει αυτοματοποιημένες ειδοποιήσεις για πιθανές βλάβες.

Ειδικότερα, το IT Room Monitor αποτελεί σωτήρια λύση στην πιθανότητα εκδήλωσης καταστροφικών συμβάντων, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε βλάβη στον εξοπλισμό ενός οργανισμού και κατ’ επέκταση στην απώλεια των δεδομένων. Μέσω αισθητήρων που εγκαθίστανται στα δωμάτια διακομιστών, το σύστημα IT Room Monitor συλλέγει στοιχεία σχετικά με το περιβάλλον του δωματίου και στέλνει ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο μέσω email ή SMS σχετικά με αλλαγές στα επίπεδα θερμοκρασίας ή υγρασίας, καθώς και για άλλα επείγοντα συμβάντα, όπως διακοπές ρεύματος.

Αναφερόμενος στη νέα τεχνολογική λύση της NEDECO Electronics Ltd, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Λουκιανός Ράφτης, ανέδειξε ότι «Η καλή λειτουργία κάθε μοντέρνας επιχείρησης ξεκινά από τα δωμάτια διακομιστών της. Όλοι οι οργανισμοί πλέον αξιοποιούν τα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους για να σχεδιάσουν τα επόμενα τους βήματα και να διαμορφώσουν τα επιχειρησιακά τους μοντέλα. Ως εκ τούτου, η ανάγκη για την προστασία των υποδομών στις οποίες αποθηκεύονται τα δεδομένα είναι πιο σημαντική από ποτέ. Η λύση του IT Room Monitor αποτελεί εγγύηση για την ασφάλεια τόσο του εξοπλισμού όσο και των δεδομένων μιας εταιρείας. Παράλληλα, μέσω της πλήρους αυτοματοποίησης της παρακολούθησης των δωματίων διακομιστών, μειώνεται η χρήση ενέργειας και κατ’ επέκταση το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και τα λειτουργικά έξοδα ενός οργανισμού. Με ένα μικρό κόστος αγοράς και ευκολία στην εγκατάσταση, το IT Room Monitor επιτρέπει στις εταιρείες να λάβουν διορθωτικά μέτρα πριν την εκδήλωση καταστροφικών συμβάντων στα δωμάτια διακομιστών, αποτρέποντας έτσι δαπανηρές απώλειες σε περίπτωση βλάβης».

Η NEDECO Electronics Ltd είναι ο μοναδικός εξουσιοδοτημένος εισαγωγέας και μεταπωλητής των τηλεπικοινωνιακών κέντρων της Alcatel-Lucent Enterprise στην Κύπρο. Αποτελεί αξιόπιστο πάροχο εξοπλισμού δικτύων και τηλεπικοινωνιών για δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις και πρωτοπόρο εταιρεία στον τομέα παροχής έξυπνων τεχνολογικών λύσεων. Συνεργάζεται, μεταξύ άλλων, με την Αστυνομία Κύπρου, την Εθνική Φρουρά, την KPMG Cyprus, τη Unicars, τα Αρτοποιεία Ζορπάς και με πολλές άλλες μικρομεσαίες και μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας