Αυτή είναι η νέα εικόνα της Μακαρίου (photos)

Μάριος Ιωάννου  07/12/2021 06:30
Αυτή είναι η νέα εικόνα της Μακαρίου (photos)

Αυτή είναι η νέα εικόνα της Μακαρίου (photos)

Μάριος Ιωάννου  07/12/2021 06:30

Έπειτα από πολύμηνες κατασκευαστικές εργασίες, ταλαιπωρία για καταστηματάρχες και επισκέπτες και καθυστερήσεις λόγω πανδημίας, παραδίδεται σήμερα το έργο ανάπλασης της λεωφόρου Μακαρίου, στη Λευκωσία.

Το InBusinessNews βρέθηκε στη γνωστή εμπορική οδό της πρωτεύουσας, λίγες ώρες πριν την ολοκλήρωση του μεγάλου αναπτυξιακού έργου και την παράδοσή του για έλεγχο από τον Δήμο Λευκωσίας.

Στην τελετή επίσημης παράδοσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης, 7 Δεκεμβρίου παρευρέθηκε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.
 

Διαβάστε ακόμα:

Τζ. Παναγιώτου: Δραστήρια χρονιά για τις νομικές υπηρεσίες το 2022

Πράσινο στον πύργο της Κλέλιας Χατζηιωάννου στη Λεμεσό

Swissport: Ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών εδάφους παγκοσμίως

 

makariou6
makariou2

makariou10
makariou4

makariou5

makariou7

makariou8

Διαβάστε ακόμα:

Επανασυστήνεται πριν τις γιορτές στους καταναλωτές η Μακαρίου (pics)

360: Το κτίριο ορόσημο που περιμένει την Μακαρίου (pics)

Έξι brands που έρχονται στο ισόγειο του 360


Πυρετός εργασιών και νέες αφίξεις
Στο κέντρο της πρωτεύουσας πραγματοποιούνται πυρετώδεις εργασίες τόσο από τον Δήμο Λευκωσίας, όσο και από καταστηματάρχες, οι οποίοι τόσο με υφιστάμενα όσο και με νέα καταστήματα, είναι πανέτοιμοι να υποδεχθούν ξανά τους επισκέπτες τους.

makariou11

makariou12

makariou14

makariou16

makariou17

Προλαβαίνει τις γιορτές
Στόχος του Δήμου Λευκωσίας ήταν η επίσπευση του έργου, ούτως ώστε να παραληφθεί η Μακαρίου πριν τα Χριστούγεννα του 2021 (αντί τον Μάρτιο του 2022), ώστε να λειτουργήσουν ομαλά οι επιχειρήσεις της περιοχής και να επωφεληθούν από την ευνοϊκή από εμπορικής άποψης περίοδο των Χριστουγέννων.

makariou18
makariou19
makariou20

Η επίσπευση του έργου της Μακαρίου περιλαμβάνει την καταβολή φιλοδωρήματος (bonus) προς τον εργολάβο ύψους €850.000.


Περιμένουν οι καταστηματάρχες
Ακολουθώντας το μοντέλο της οδού Στασικράτους, η κίνηση και η επισκεψιμότητα της οποίας μετά την ανάπλαση τονώθηκε ιδιαίτερα, η Μακαρίου επανέρχεται με στόχο να βρει και πάλι τη χαμένη της δόξα.

Η εικόνα εγκατάλειψης, ο μαρασμός και η αναγκαστική αποχώρηση επιχειρήσεων αναμένεται να δώσουν τη θέση τους σε ένα άκρως ανανεωμένο εμπορικό δρόμο, ο οποίος αποτελούσε για δεκαετίες ολόκληρες τη βασική εμπορική αρτηρία της πρωτεύουσας.

makariou24


Ψήφος εμπιστοσύνης από μεγάλα brands
Ήδη την γνωστή εμπορική οδό κοσμεί το ψηλότερο κτήριο της Λευκωσίας, 360, στο οποίο θα βρουν στέγη διάφορα brands και όμιλοι.

makariou13
makariou23
makariou21

makariou26

makariou27
makariou9

makariou28

makariou29

makarioubean

makariou32
makariou31

Ανάμεσά τους ο Όμιλος Voici La Mode (με τα brands ΕΤΑΜ, UNDIΖ, Accessorize), η First Boutique, το Bean Bar, το νέο brand του ομίλου Χ.Α. Παπαέλληνας Εμπορική, καθώς και η αμερικανική αλυσίδα παγωτού, Häagen-Dazs.

makariou22
makariou33

Υπενθυμίζεται ακόμα ότι το κατάστημα των Μarks & Spencer στη λεωφόρο Μακαρίου επανήλθε σε πλήρη λειτουργία από τις 22 Νοεμβρίου.

makariou30

Την ίδια ώρα, στη Μακαρίου δραστηριοποιούνται μεγάλες αλυσίδες, όπως Κωτσόβολος, iStorm, Mi Store Cyprus (Xiaomi) και Beauty Line, ενώ προσεχώς αναμένεται να λειτουργήσουν το Coffee Berry στο πρώην Akakiko, το Cityscape στο πρώην Sitio, όπως επίσης και πολλά άλλα brands.

Αναπτυξιακά έργα, πολυώροφα κτήρια, κάθοδος νέων ή υφιστάμενων εμπορικών αλυσίδων αναμένεται να συμβάλουν στην ανάσταση της λεωφόρου, που άλλοτε μεσουρανούσε στο εμπορικό γίγνεσθαι της Λευκωσίας.

makariou25
makariou3
makariou15

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας