Η μεγάλη Black Week και τα out of stock προϊόντα

Τον χορό της Black Week σέρνει το λιανικό εμπόριο, με αρκετά από τα καταστήματα να έχουν αρχίσει ήδη τις πρώτες προσφορές και εκπτώσεις σε διάφορες κατηγορίες προϊόντων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ορισμένες μεγάλες αλυσίδες θα διατηρήσουν τον θεσμό για μία εβδομάδα (22 Νοεμβρίου-29 ή 30 Νοεμβρίου), ενώ κάποιοι άλλοι καταστηματάρχες άρχισαν τις εκπτώσεις από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (20 Νοεμβρίου).

Περισσότερες μέρες
Όπως ήταν αναμενόμενο, ο θεσμός και φέτος θα επεκταθεί και δεν θα περιοριστεί μόνο την Black Friday (26 Νοεμβρίου) ή το τριήμερο 26 Νοεμβρίου-29 Νοεμβρίου.

Διαβάστε ακόμα:

Το όραμα και ο στόχος της Emirates για την Κύπρο

Λένε όχι στην υποχρεωτική τηλεργασία οι εργοδότες

Ο έντονος ανταγωνισμός μεταξύ καταστηματαρχών, η ανάγκη ρευστότητας στο λιανεμπόριο, το παράδειγμα του εξωτερικού για extended Black Friday, αλλά και η αποφυγή συνωστισμού ή ουρών στα καταστήματα οδήγησαν στην επέκταση του θεσμού για επτά ή ακόμα και δέκα μέρες.

Διαβάστε ακόμη:

Tο Black Friday και όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις αγορές σας

Extended Black Friday υψηλών προσδοκιών και εκπτώσεων έως 45%

Ο προάγγελος της Παρασκευής
Την τιμητική τους έχουν και τη φετινή χρονιά τα καταστήματα τεχνολογίας και οικιακών συσκευών, τα οποία ήδη άρχισαν τις πρώτες προσφορές σε δημοφιλή προϊόντα, όπως τηλεοράσεις, smartphones και ηλεκτρικές/οικιακές συσκευές.

Ορισμένες αλυσίδες επέλεξαν τα λεγόμενα pre-deals, με εκπτώσεις σε κάποια προϊόντα, ως προάγγελος των μεγάλων εκπτώσεων της Παρασκευής.

Εκπτώσεις έως 70%, προϊόντα out of stock
Σημειώνεται ότι σε ορισμένα είδη, τα αποθέματα έχουν ήδη εκλείψει, από τις πρώτες κιόλας ώρες που βρισκόταν σε ισχύ η Black Week, τόσο με φυσική παρουσία στα καταστήματα, όσο και με ηλεκτρονικές παραγγελίες.

Σύμφωνα με έρευνα σε ιστοσελίδες των καταστημάτων τεχνολογίας, ιδιαίτερα δημοφιλείς αναδείχθηκαν οι τηλεοράσεις, τα έξυπνα τηλέφωνα και τα tablets, τα οποία έλλειψαν από τα ράφια των καταστημάτων, όπως επίσης συστήματα gaming και συσκευές για το σπίτι (όπως πλυντήρια).

Στο παιχνίδι των προσφορών μπήκαν ακόμα τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, με εκπτώσεις από 20% έως 50%, καθώς και καταστήματα DIY, με εκπτώσεις που αγγίζουν ακόμα και το 70%.

Τι να προσέχετε
Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών καλεί το κοινό να εντοπίσει τα προϊόντα που πιθανόν να το ενδιαφέρουν και να σημειώσουν την τιμή τους, ώστε να μπορούν πιο εύκολα να έχουν πραγματική εικόνα του ύψους των εκπτώσεων που θα ανακοινωθούν στην Black Friday.

Σκοπός, τονίζεται, είναι να αγοράσουν εκείνα τα προϊόντα που τον υπόλοιπο χρόνο δεν προσφέρονται σε εκπτώσεις, για τα άλλα προϊόντα θα υπάρξουν και άλλες ευκαιρίες.

Παράλληλα, ο Σύνδεσμος προτρέπει τους καταναλωτές είναι να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο, όχι μόνο για πραγματοποίηση αγορών, αλλά και για να εντοπίσουν εναλλακτικά προϊόντα, κριτικές για το προϊόν που τους ενδιαφέρουν, καθώς και την τιμή πώλησης του προϊόντος από άλλους προμηθευτές.

Προσοχή συστήνεται σε προϊόντα με πολύ μεγάλες εκπτώσεις που δεν έχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, όπως, ακριβή στοιχεία της διεύθυνσης του πωλητή ή πλήρη περιγραφή των χαρακτηριστικών του προϊόντος.

Δειτε Επισης

Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν